به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، نشست دانشجویی «دستاوردهای انقلاب پس از 34 سال»، با حضور تعدادی از نمایندگان تشکل های دانشجویی در این خبرگزاری برگزار شد.
محمدعلی اسلامی، دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت، در این نشست در راستای بیان دستاوردهای 34 ساله انقلاب گفت: صحبت کردن در خصوص دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران موضوع مهمی است زیرا نظام توانسته جایگاه خود را در جهان و منطقه مشخص کند و در چند ماه گذشته معرفی شدن ایران بهعنوان رئیس جنبش عدم تعهد نشان از توانمندی ایران دارد.
وی در ادامه افزود: اگر بخواهیم نگاه واقعبینانه نسبت به بررسی کارآمدی نظام داشته باشیم باید درون گفتمان جمهوری اسلامی ایران نقاط مثبت و منفی گفته شود و اگر دانشجویان انتقادی دارند بهعنوان نقدی درون خانواده است زیرانظام را به شکل کلی قبول دارند و این انتقادات نباید سیاهنمایی تلقی شود.
حضور در عرصه ملی و فراملی پس از 34 سال بزرگترین دستاورد برای جمهوری اسلامی است
اسلامی با اشاره به اینکه حضور در عرصه ملی و فراملی پس از 34 سال بزرگترین دستاورد برای جمهوری اسلامی است گفت: در حوزه عمرانی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی اقدامات زیادی صورت گرفته است در حوزه عمرانی سازندگیهای زیادی پس از انقلاب رخ داده و عملکرد خوبی وجود داشته اما نگاه باید دقیق باشد در هر دولت پروژههای عمرانی ناتمام وجود داشته که برای دولت بعد باقی مانده به شکل کلی سازندگی در روستاها عملکرد قابل قبولی دارد اما باید بدانیم که برای رسیدن به آرمانها فاصله زیادی وجود دارد.
وی در ادامه افزود: ایران در عرصه پزشکی، هستهای، کاملا درون زا بوده است؛ باید توجه داشت که انقلاب ما در ابتدا انقلاب فرهنگی بوده است و چیزی که باید به آن اشاره کرد این است که فرهنگ بر دو گونه است یک فرهنگ عوام،عموم افراد جامعه، دوم فرهنگ خواص ونخبگان، در گذشته علما خود را متعهد به جامعه سازی و نظام سازی برای ایجاد حکومت دینی نمیدانستند و به آن اعتقادی نداشتند و پس از انقلاب نیز که درگیر جنگ و حفظ مرزهای خاکی شدیم و عملا فرصت فرهنگسازی وجود نداشت و در آن زمان ما با یک خلأ نرمافزاری مواجه بودیم.
این فعال دانشجویی ادامه داد: در یک برهه هشت ساله اقتصاد لیبرال بر کشور حاکم و در هشت سال بعد سیاست لیبرال بر جامعه حاکم شد، شاید در هر دو دوره از اهداف و آرمانهای انقلاب دور شدیم.
دانشگاههای ما در حوزه علوم انسانی ترجمه کننده هستند
دبیر تشکیلاتی دفتر تحکیم وحدت با بیان اینکه اگر بخواهیم نگاه واقع بینانه داشته باشیم ما خلأ نرم افزاری داریم ابراز داشت: وقتی راجعبه اقتصاد صحبت میکنیم در بحث علوم انسانی مورد توجه است دانشگاههای ما در حوزه علوم انسانی ترجمه کننده هستند و تولید دراین عرصه صورت نمیگیرد لذا پذیرفتن این مسئله که در حوزه اقتصادی مشکلات زیادی داریم تا میزان زیادی طبیعی است بعلاوه ضعف مدیریتی، سوءتدبیر غرضورزیها مزید بر علت میشود حتی اگر در حوزه نرمافزاری آنچه که از غرب آمده کاملا پیاده میشد اگر در شرایط عدم سوء تعبیر نبود شاید وضعیت بهتر میشد.
تاثیر ضعف نرم افزاری و سوء تدبیر بر عدم وحدت
اسلامی در ادامه افزود: اما در حوزه فرهنگی باید به تئوریهای حکومتی رجوع کنیم زیرا تا کنون نرم افزار فکری و فرهنگی وجود نداشته و باعث شده که ما در این حوزه ها ضعف عمده داشتهباشیم پس ضعف نرمافزاری در حوزه نظام سازی از یک طرف سوتدبیرها و غرضورزیهای از طرف دیگر در عدم وحدت و همگرایی میان ساختارها و نهادهای حکومتی موثر بوده است.
وی با بیان اینکه عملکرد دولت و مجلس در بحث استیضاح وزیر کار و اتفاقات مجلس در شأن نظام جمهوری اسلامی نبود خاطرنشان کرد: به دلیل عدم وحدت و همگرایی نظام بیشترین ضربه را از درون خود خورده است اما مسئولان باید به این فکر کنند به چه میزان با اهداف نظام سازگاری دارند و بدانند که در چه جایگاهی چه بهعنوان رئیس جمهور، چه رئیس مجلس و چه وزیر قرار دارند.
این فعال دانشجویی با اشاره به اینکه مسئولان به این مسئله دقت کنند که مسئول منابع مقبولیت و مشروعیت هستندگفت:مسئولان باید توجه داشته باشند که عملکردشان تا چه میزان مورد قبول نخبگان جامعه عموم مردم و مقام معظم رهبری است.
مسئولان باید برای دایره منافع ملی کشور ارزش قائل باشند
دبیر تشکیلاتی دفتر تحکیم وحدت با اشاره به اینکه در بررسی اجمالی میتوان دید اتفاقات اخیر در مجلس بههیچ عنوان مورد مقبولیت سه منبع مقبولیت و مشروعیت یعنی عوام مردم،خواص و رهبری نبوده است خاطر نشان کرد: اگر این مسئله ادامه دار باشد مسئولان کشور در آستانه مهمترین رویداد سیاسی در ماههای آتی یعنی انتخابات، جامعه را با بحران مقبولیت مواجه میکنند که این مسئله برای همه مسئولان و مردم زنگ خطر است زیرا مسئولان باید برای دایره منافع ملی کشور ارزش قائل باشند.
وی در ادامه افزود: این اختلافات میان بالاترین سطوح جامعه و قوای نظام و تعامل آنان با یکدیگر میتواند کار را برای افرادی که در داخل وجود دارند و اهدافی را دنبال میکنند چه وابسته به خارج باشند یا خیر، کسانی که نظارهگر آن هستند و از بیرون واقعیتهای را میبییند خطر آفرین است.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه برخی افراد شرایط را خواسته یا نخواسته برای فتنه جدید آماده میکنند گفت: اگر دقت کنید وضعیت اقتصادی ایران در سال 88 بهتر از حال حاضر بود نحوه تعامل مسئولان با یکدیگر مانند اکنون نبود فشارهای نظامهای بینالمللی و تحریم بانک مرکزی به این شکل وجود نداشت لذا این مسائل میتواند آبستن فتنه بزرگتری باشد و درا ین راستا دفتر تحکیم به مسئولان هشدار میدهد عملکرد خود را به دقت بررسی کنند و این مسئله به هیچ وجه مورد تأیید هیچ فردی در نظام نیست زیرا صرف توجه به منافع شخصی بدون در نظر گرفتن اهداف نظام و رهبری میتواند کشور ما را آسیبپذیر کند.
اسلامی با بیان اینکه وجود چالش و اختلاف در جامعه امری کاملا طبیعی است خاطرنشان کرد: اینکه میان مجلس و دولت اختلاف نظر برای مفاهمه وجود داشته باشد کاملا طبیعی است اما نباید دایره اختلاف آنقدر وسیع باشد که کاملا تحتشعاع اختلافهای شخصی قرار گیرد؛ چه از جانب دولت و چه مجلس باید از ابزارهای خلاف عرف و قانون پرهیز شود.
وی در ادامه گفت: اینکه در جلسه استیضاح، رئیس جمهور به مواردی که جایگاهش نیست استناد میکنند هرچند که درست بوده باشد از طرف دیگر رئیس مجلس که میزبان دولت است میتوانست طبق آییننامه مجلس به رئیس جمهور اجازه ندهد که موارد خارج از موضوع را مطرح کند اما این اجازه را به رئیس جمهور میدهد، باید توجه داشت که مباحثی از این دست چهره زشتی از نظام را نمایان میکند.
یکپارچگی و حفظ تمامیت ارضی جمهوری اسلامی از نکات مثبت نظام است
دبیرتشکیلاتی تحکیم وحدت در جمعبندی از دستاوردهای مثبت نظام در 34 سال گذشته ابراز داشت: در حوزه عمرانی، پزشکی، هستهای و نظام بینالمللی وجههای که جمهوری اسلامی پیدا کرده بسیار مثبت است که از جمله آن میتوان به ریاست جنبش عدم تعهد اشاره کرد اما باید توجه داشت که دستاوردهای نظام را نمیتوان برای یک شخص یا گروه مصادره کرد و این یکپارچگی و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی از نکات مثبت نظام است.
رهبری عامل وحدت بخش در نظام
اسلامی در انتقاد به عملکرد دولتهای گذشته در نظام جمهوری اسلامی تصریح کرد: به نظر میرسد در راستای عامل وحدتبخش در 34 سال گذشته دولتهای گذشته با وجود گفتمانهای پس از انقلاب در بسیاری از موارد به خطرقرمزها توجه نکردند به شأنیت نظام توجه نداشته و اما آنچه باعث شده که نگاه مردم از یک جریان، حزب برگردد اما نسبت به اصل نظام بدبین نشوند نگاه مردم به رهبری جامعه بوده است آنچه که حتی تحلیلگران غربی به آن اشاره میکنند این عامل بهعنوان عامل وحدتبخش مردم ایران است.
وی ادامه داد: یکی از دستاوردهای انقلاب نوع ساختار حاکمیتی است که در عین تظارب آرا افراد با رویکردهای مختلف در گفتمانهای مختلف حضور پیدا میکنند اما در عین حال در چارچوب قوانین و اهداف نظام حرکت میکنند.
خدشهدار شدن اعتماد مردم و مسئولان عقبگرد نظام است
دبیر تشکیلاتی دفتر تحکیم وحدت بااشاره به پیروزی هشت ساله در جنگ تحمیلی بهعنوان یکی از ثمرات اعتماد میان مردم و مسئولان گفت: با وجود حمایت ابرقدرتها از عراق اعتماد میان مردم وامام خمینی (ره) همچنین شور و اشتیاقی که میان مردم و مسئولان وجود داشت پیروزی بزرگ را برای ما رقم زد که در برهههای زمانی دیگر، این اعتماد میان مردم و مسئولان تعیینکننده بوده است اما تأثیر منفی در طول انقلاب اسلامی که شاید عقبگرد نامیده شود خدشهدار شدن این اعتماد است که در این راستا برخی از مسئولان با عملکرد خواسته یا نخواسته باعث خدشهدار شدن اعتماد مردم به این سیستم حکومتی شدند.
مسئولان به مطالبات اصلی مردم توجه کنند
محمد علی اسلامی با بیان اینکه توجه به مطالبات اصلی مردم در حوزههای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی که مردم نه بهعنوان یک گروه یا جناح خاص بلکه مردم به تمامیت برای کشور که دررابطه با امور آن دغدغه دارند و دلسوز نظام و کشور در حوزههای مختلف هستند باید توجه شود که چه مطالباتی دارند خاطرنشان کرد: وضعیت فرهنگی از جمله آن سینما، حجاب، پوشش از جانب مطالبات اصیل و اکثریت مردم بررسی و نسبت آن با اهداف نظام و انقلاب مورد توجه قرار گیرد زیرا اعتماد دو جانبه مردم توجه به مطالبات اصیل آنان در حوزههای مختلف و وحدت مسئولان موجب حرکت سریع کشور در راستای اهداف مثبت نظام میشود و عدم توجه به هر یک از این موارد میتواند فضای منفی را ایجاد کند.
این فعال دانشجویی در ادامه افزود: مردم نشان دادند که نظام را پذیرفتهاند و فشارهای بینالمللی طبیعی است چون نظام برای آنان گفتمان جدیدی را ارائه داده که برخلاف گفتمان لیبرال دمکراسی است که امریکا به دنبال تحقق آن می باشد، مردم با اهدای شهدا به انقلاب نشان دادند به انقلاب وابسته هستند شرایط ایران در نظام بینالمللی برای مردم پذیرفته شده است اما وجود هجمههای بیرون، فشارها و سوءتدبیرها در داخل کشور باعث مضاعف شدن فشارها در حوزه سیاسی، اقتصادی بر مردم میشود.
اختلاف میان مسئولان مردم را نسبت به انقلاب مردد می کند
وی در ادامه تصریح کرد: وقتی مردم می بینند وحدت میان مسئولان وجود ندارد و آنان راجع به هم بدگویی میکنند رقابت در مباحث سیاسی، کسب قدرت و ثروت در میان آنان جدی است و به اختلافات دامن میزنند بعضا ممکن است که مردم مردد شوند که آیا ما این انقلاب را با این مسئولین می خواستیم؟!
دبیر تشکیلات دفتر تحیکم وحدت با اشاره به سخنان رهبری که اختلافات را به بدنه مردم نکشانید و اگر این کار را بکنید از اکنون تا زمان انتخابات به مردم و انقلاب خیانت کردهاید ابراز داشت: به نظر میرسد در اختلافات اخیر هفته گذشته مسئولان توجه نکردند که اختلافات را گسترش ندهند باید بدانیم که وجود اختلاف نظر مثبت و طبیعی است اما استفاده از رفتارهای غیراصولی و غیراخلاقی سبب تلخکامی مردم میشود.
محمد علی اسلامی در راستای اهداف و عملکرد دفتر تحکیم وحدت گفت: کسانی که قبل از انقلاب در دفتر تحکیم حضور داشتند از بانیان آن بودند و در انقلاب دوم یعنی تسخیر لانه جاسوسی حضور فعال داشته همچنین در انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاهها نیز نقش موثری را ایفا کردند.
این فعال دانشجویی در ادامه افزود: دفتر تحکیم در برههای از زمان اصلاحات وابسته احزاب خارج از دانشگاه شد و استقلال خود را از دست داد که این وابستگی به قدرت و ثروت سبب ارتباط آنان با خارج از کشور شد که این مسائل از جانب مردم و همه محکوم است اما دفتر تحکیم منطبق بر اساسنامه خود با حضور افرادی که کاملا در راستای اهداف نظام و انقلاب حرکت میکنند امیدوار است که با وجود برخی اختلاف سلیقه با سایر تشکلهای کشور تمام تلاش دفتر تحکیم این خواهد بود که دانشجویی و مستقل کامل با اهداف نظام و در راستای تمامیت ارضی حرکت کند.
دبیر تشکیلات دفتر تحیکم وحدت در پایان گفت: درست نیست که برخی از مسئولان دفتر تحیکم وحدت را با توجه به دورانی که مورد تأیید ما نیست ارزیابی کنند و تمام افتخاراتی که از ابتدای انقلاب را تحتشعاع یک اشتباه قرار دهند.