به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خوزستان، تیری میسان عصر دیروز در جمع دانشجویان بسیجی دانشگاه شهید چمران گفت: در تونس یک نوع انقلاب رنگی رخ داده و انقلاب حقیقی در بحرین است و انقلاب های سوریه و لیبی توطئه فرانسه است.
وی بیان داشت: بعد از 11 سپتامبر جنگ لیبی و سوریه برنامه ریزی شد و یک سری کشور را آماده می کرد که باید به آنها حمله شود، در نظر آنها بود که ابتدا به لبنان و سوریه حمله کنند و بعد سودان، بعد هم ایران.
میسان در تحلیل حوادث لیبی افزود: قذافی فکر می کرد که با تغییر سیاست ها می تواند جنگ را کنترل کند، این فکر او عملی نشد و نتوانست جنگ را کنترل کند که باعث شد مخالفین وارد دولت شوند و باعث سرنگونی او شدند.
این نویسنده فرانسوی با تفاوت قائل شدن بین حوادث سوریه و بقیه انقلاب ها ادامه داد: در سوریه اوضاع متفاوت است و می خواهند جنگ را طولانی کنند، عواملی که باعث شد جنگ را در سوریه شروع کنند عبارتند از ترور رفیق حریری و دادگاهی که بشار اسد را به ترور رفیق حریری متهم کرد، همه اتهاماتی که به بشار اسد زده شد واقعی نبود و نتوانستند آنها را ثابت کنند. این دادگاه فعالیت هایی را هم در مورد حزب الله لبنان شروع کرد و همچنین اتهاماتی را به سردار سلیمانی وارد می کند.
وی با تحلیل اوضاع قومی سوریه اذعان داشت: نقشه آنها این بود با توجه به حملاتی که در سوریه می شود تظاهرات رخ داده و سوریه مجبور می شود که تظاهرات را سرکوب کند و پس از آن ناتو وارد عمل می شود. تظاهراتی که در سوریه انجام شد اصلا واقعی و مردمی نیست. بعضی از این تظاهرات متوقف شدند ولی یکسری حملات تروریستی انجام شد. اولین تظاهرات سوریه در شهر درا که در جنوب سوریه است رخ داد. ماجرا این گونه بود که افرادی که پول دریافت کردند روی دیوارهای این شهر شعارهای ضد دولت نوشتند و پلیس آنها را دستگیر کرد در حالیکه بعد از مدتی آنها آزاد شدند، ولی بعد از آزادی ادعا می کردند که آنها شکنجه شده اند.
نویسنده کتاب دروغ بزرگ ادامه داد: بعد از 9 ماه، آمریکا سیاست خود را عوض کرد و سیاستی را که در نیکاراگوئه داشتند دنبال کردند. شواهد بسیار زیاد نشان می دهد که هیچ دلیل دینی و سیاسی در کار نبوده است که این افراد را وارد جنگ با دولت کرد بلکه از طبقه های بسیار پایین جامعه هستند و اکثر آنها مواد مخدر مصرف می کنند. این افراد توسط یک شیخ رهبری می شوند که بسیار متحجر است.
تحلیل گر مسائل منطقه افزود: در ماه دسامبر پنجاه هزار نفر از این افراد افراطی وارد سوریه شدند. این عدد توسط ارتش سوریه اعلام شده است که توسط ناتو این عدد تایید شده است؛ این افراد از لحاظ نظامی در سطح بسیار پایینی بودند و در میان آنها از نیروهای القاعده هم دیده می شود.
میسان بیان داشت: من این نظر را نفی می کنم که پشت این قضایا یک ایدئولوژی قوی باشد. آنها ابتدا یک سری عملیات تروریستی نسبت به مردم شروع کردند که هدف آن ایجاد تنش در گروه های مذهبی در سوریه بود.
وی گفت: بشار اسد سال ها قبل یک سیستم جدید سیاسی را طراحی کرده بود و ساختار دولت را یک ساختار قویتر کرد و یک شیوه که اگر دولت، تنش های بسیار بزرگی وجود دارد بتواند به کار خود ادامه دهد و کار دولت و حکومت متوقف نشود؛ مثلا می شود در یک شهری جنگ شهری باشد ولی مدرسه هایش باز باشند، بیمارستان هایش باز باشند و برق آنجا قطع نشود و این سیاست خیلی مهم و کارساز بود که ایجاد تنش های مختلف بین گروه های دینی نتواند به دولت صدمه بزند.
این پژوهشگر فرانسوی خاطر نشان کرد: هدف مهم این اتفاقات براندازی دولت سوریه بود که به این هدف خود هم نرسیدند و در شرایط کنونی آنها دنبال ضعیف کردن این کشور هستند. مثلا بانک ها، قطارها، شرکت ها، کارخانه های بزرگ تاثیر گذار را نابود می کنند.
وی گفت: زمانی که در 2001 بوش و دیک چنی تصمیم گرفتند جنگ را شروع کنند که یک عنصر بسیار مهم وجود داشت که آن گاز بود و در آن زمان متوجه شده بودند که منابع انرژی فسیلی به شدت در حال کم شدن است و عربستان متوجه شد که چاه هایش نفت کمتری می دهد و شروع کرد به زدن چاههای جدید و تخلیه بیشتر نفت؛ بعد آنها متوجه شدند که منابع بسیار عظیم گاز در جنوب مدیترانه و بخصوص سوریه کشف شده است، اگر سوریه بتواند از این منابع استفاده بکند هشتمین صادر کننده گاز خواهد بود.
تیری میسان گفت: آنها به شیوه های جدیدی برای تجزیه نفت سنگین دست یافتند و شیوه های دیگری که با آن می توانستند گاز را از صخره ها خارج کنند و تکنیک های جدیدی که برای جابجایی گاز کشف کردند و الان بازار جهانی از منابع انرژی اشباع شده است و دیگر هیچ ضرورتی ندارد که به سمت سوریه بروند. گفته میشود که در اوایل سال 2015 آمریکا از لحاظ نیازش به این انرژی ها کاملا مستقل خواهد شد و ایالات متحده نفع و سودی از این جنگ نمی برد و دیگر هیچ دلیلی ندارد از عربستان سعودی حمایت کند؛ کشف منابع جدید با این روش ها از لحاظ زیست محیطی زیان آورند ولی از لحاظ منابع انرژی یک استقلال را برای آمریکا به همراه دارد.
این نویسنده فرانسوی بیان داشت: آمریکا در بحث سوریه از انگلیس و فرانسه حمایت می کند و خود وارد آن نمی شود. پرچمی که ارتش آزاد سوریه دارد پرچمی است که سوریه در زمان مستعمره بودن خود توسط فرانسه داشت. انگلیس ها به صورت فیزیکی وارد عمل نشده اند و به صورت غیرمستقیم و از طریق قطر در قضایا نقش داشتند و قطر توانست با پول خود این عملیات ها را رهبری کند. اروپایی ها ابتدا شورای ملی سوریه و شورای اتحاد سوریه را در قطر ایجاد کردند و اولین عملیات ها توسط انگلیسی ها و قطری ها اجرا شد.
میسان اذعان داشت: گفته میشود که در سوریه 60 هزار نفر کشته شده اند که این عدد غیر واقعی است. این جنگ به ارتش سوریه بسیار بیشتر از جنگ با اسرائیل خسارت وارد کرد و اینکه افراد ارتش آزاد سوری نسیتند و از خارج سوریه وارد سوریه میشوند. در ارتش آزاد سوریه تعداد افراد سوری خیلی کم هستند و یک سری قربانی ها هم بودند که چون ارتش سوریه ناچار به دفاع از خود بود بعضی مناطق را بمباران کرد.
تحلیل گر مسائل منطق های اضافه کرد: با اتفاقاتی که در ماه های اخیر افتاده طرح صلح سوریه در سازمان ملل مطرح شده است. این طرح صلح یک تقسیم قدرت است. یعنی اینکه روسیه و آمریکا در اوایل ماه ژوئن به یک توافقی رسیدند؛ این توافق توسط کلینتون به جایی نرسید و بعد از انتخاب اوباما آنها به این نتیجه رسیدند که باید این طرح را اجرایی کنند.
در ادامه تیری میسان به سوالی در رابطه با حمایت ایران از سوریه گفت: ایران ثابت کرده است که هیچ نفعی از شخص بشار اسد نبرده بلکه از سوریه دفاع می کند و ایران بود که به سوریه پیشنهاد کرد که یک سری پایگاه مردمی را برای جنگ شهری ایجاد کند و این خیلی به نفع سوریه شد و فرماندهان این جنگ ها در ایران آموزش می بینند.
وی در پاسخ سوالی دیگر افزود: همه وقایعی که از مراکش تا بحرین دارد رخ می دهد یک نکته مشترک وجود دارد؛ آمریکا قصد دارد برای منافع خودش آنها را دستکاری کند و در غرب این توهم ایجاد شده که بهار عربی به منظور غربی شدن این کشورها انجام شده که کاملا غلط است.
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه در مورد آینده سوریه گفت: من فکر می کنم طرح صلح به زودی در سوریه برقرار خواهد شد. این طرح صلح اگر اجرایی بشود این امکان را می دهد که تمام قضایایی که تنش برانگیز است در منطقه به بحث گذاشته شود و حالت یک توازن سیاسی ایجاد خواهد شد، ایالات متحد هیچ منفعتی را در خاورمیانه نخواهد داشت و نفع آنها در این است که این تنشها را به سمت آسیای شرقی و چین ببرند.
میسان در ادامه افزود: اگر ایالات متحده بخواهد به سمت آسیای شرقی برود باید خود را از تنش های خاورمیانه رها کند و در ابتدا باید پرونده القاعده و عربستان را ببندد و به یک توافق منطقه ای با دولت ایران برسد. آمریکا ممکن است با این شرط وارد مذاکره با ایران شود که ایران قبول کند نفوذش از خاورمیانه تجاوز نکند برای اینکه آمریکایی ها خیلی نگران نفوذ ایران در آفریقا و آمریکای لاتین هستند.
این نویسنده فرانسوی در مورد حمله آمریکا با ایران بیان اشت: ایران به دانشی رسیده که خودش بتواند یک سری سلاح هایی تولید کند، برای استراتژی دفاعی که این دانش مختص ایران است و این سیستم نظامی موجب می شود که تلفات زیادی برای طرفهای مقابل داشته باشد؛ به همین دلیل است که از شش سال گذشته آمریکا طرح جنگ با ایران را کنار گذاشته است؛ در زمان بوش، ژنرال کل ارتش آمریکا به صورت خیلی واضح با حمله به ایران مخالفت کرد چون هزینه خیلی بالایی خواهد داشت.
وی افزود: آنها تلاش می کنند که پایگاه منافقین در اشرف را به بحرین منتقل کنند تا بتوانند حرکت های مردمی در بحرین را سرکوب کنند و بیشترِ اینها شبیه سازمان های خیلی جانی هستند تا سازمان سیاسی.
این تحلیل گر منطقه ای در مورد آینده عربستان اذعان کرد: من فکر می کنم تا ده سال آینده عربستان سعودی وجود نخواهد داشت و ایالات متحده طرحی دارد که بر اساس آن خاندان آل سعود را بیرون کنند، چون ایالات متحده دیگر نیازی به نفت عربستان ندارد و این درحالی است که اولین مشتری نفت عربستان چین است و نه آمریکا و منافع آمریکا در این است که دولت عربستان را به کشورهای کوچکتر تجزیه کند و ممکن است القاعده را با خودشان به چین ببرند.
متخصص انقلاب های رنگی با اشاره به قضایای سال 88 در مورد آینده ایران گفت: آنها در سال 88 خواستند در ایران انقلاب رنگی انجام دهند و همه ی تلاش آنها این بود که ثابت کنند به جوانان که نمی توانند در سازمان های اسلامی آزادی داشته باشند و باید انتخاب کنند بین آزادی شخصی خودشان و انقلاب اسلامی.
وی افزود: آنها قصد دارند در انتخابات آینده هم این طرح ها را ادامه دهند و با سرمایه گذاری اقتصادی در بحث تلویزیون و ماهواره و بابیش از صدشبکه فارسی زبان تلاش می کنند این محور را جلو ببرند. آنها تجربه 88 را هم دارند و تکنیک های دستکاری رسانه ای خیلی پیشرفت کرده است و در ایران آموزش خاصی نسبت به این متدها داده نمی شود.
میسان در پایان گفت: آمریکا مذاکره را قبول نمی کند مگر با شرایط خاصی، آن ها می خواهند یک ایران کاملا ایزوله درست کنند؛ آمریکا یک دکترین خاص را دنبال می کند و می خواهد دولت هایی که هویت قوی دارند را ضعیف کند. آمریکا زمانی توافقات خود را با ایران پیش میبرد که ایران نفوذ خود را در خاورمیانه بیشتر نکند.