کد خبر:۲۲۸۴۱۵
گنه کرد در بلخ آهنگری

اگر کره‌شمالی بمب اتمی دارد پس ایران هم دارد!

دلایل غرب برای ایراد اتهام به کشورمان، بیشتر یادآور غرغر بچه‌عای لج‌باز است
اگر کره‌شمالی بمب اتمی دارد پس ایران هم دارد!

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، به‌نظر می‌رسد طرح ادعای تلاش ایران برای ساخت بمب اتمی، دیگر در میان غربی‌ها طرفداری ندارد؛ به همین سبب است که به‌تازگی، پس انفجار اتمی آزمایشی در کره شمالی، ادعاهای تازه‌ای علیه ایران مطرح شده است که البته با نظرات هیچ عقل سلیمی تناسب ندارد.

 

«اخیراً اندیشکده «بنیاد دفاع از دموکراسی» در گزارشی به قلم «لی اسمیت» نوشت: حامیان کاخ سفید و اوباما اصرار دارند که وی قصد دارد در نخستین سفر خود به اسرائیل در ماه آتی به دولت یهودی ضمانت دهد که اگر اوضاع ایران به مرحله بحرانی رسد، پشت اسرائیل(رژیِم اشغالگر قدس) خواهد بود.

 

 

سیاست پیشگیرانه اوباما در قبال ایران با شکست روبه رو می‌شود

 

 

اما آزمایش هسته‌ای کره شمالی که صبح روز سه‌شنبه انجام گرفت نشان می‌دهد که برای این کار دیر است. اگر کره شمالی به بمب دست پیدا کرده، پس ایران نیز برای تمامی اهداف هسته‌ای خود بمب در اختیار خواهد داشت. اگر چنین باشد، پس سیاست پیشگیرانه اوباما با شکست روبه رو شده و سیاست مهار و محدود کردن (که اوباما مکرراً اظهار داشته که یک گزینه محسوب نخواهد شد) تنها گزینه‌ای است که واشنگتن در اختیار دارد.


 

 

 ایران برخی از مهندسین تسلیحات و مقامات دفاعی خود را در کره شمالی مستقر نموده است

 

 

اگر این ادعا به نظرتان اغراق‌آمیز می‌رسد، سابقه همکاری‌های گسترده دهه 80 میلادی میان کره شمالی و ایران در زمینه مسائل نظامی و دفاعی شامل موشک‌های بالستیک و تجهیزات هسته‌ای را به یاد آورید. این همکاری شامل فروش فناوری‌ها و تسلیحات کره شمالی به ایران نیز هست، نظیر فروش BM-25، موشکی که توانایی حمل کلاهک هسته‌ای را داشته و بُرد آن به اروپای غربی می‌رسد. موشک شهاب 3 ایران نیز با الهام از موشکNodong-1 کره شمالی ساخته شده و توانایی رسیدن به اسرائیل را دارد. ایران برخی از مهندسین تسلیحات و مقامات دفاعی خود را در کره شمالی مستقر نموده است. در این میان، دانشمندان کره شمالی نیز از ایران بازدید می‌کنند؛ و در پاییز گذشته، این دو کشور قراردادی در زمینه مبادله مسائل علمی، آموزشی و فناوری امضا کردند.


 

 

کره شمالی و ایران معتقدند که کاخ سفید نمی‌تواند کار زیادی در جلوگیری از پیشروی آن‌ها انجام دهد

 

با توجه به این موارد، به راستی جای نگرانی وجود دارد؛ همان طور که یکی از مقامات ارشد ایالات متحده نیز در گفتگویی که با نیویورک تایمز داشت گفت: «کره شمالی این آزمایش را برای دو کشور انجام می‌دهد». به عنوان نمونه‌ای از مواردی که یک کشور اقدام به آزمایش برای کشور دیگری می‌کند، می‌توان به زمانی که ایالات متحده تحت توافقنامه دفاع مشترک امریکا-انگلیس در سال 1958 اقدام به آزمایش برای انگلیس نمود اشاره کرد. هرچند موقعیت موجود درباره کره شمالی و جمهوری اسلامی متفاوت است: کره شمالی مسلماً قصد یک همکاری صریح و روشن را ندارد اما به دنبال پنهان کردن آن نیز نیست. کیم جونگ-اون در ماه ژانویه با افتخار اعلام کرد که ایالات متحده هدف اصلی برای آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی پیونگ‌یانگ بوده است. اوایل این ماه، آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، پیشنهاد مذاکره هسته‌ای با ایالات متحده را رد کرد. بنابراین، نه کره شمالی و نه ایران باور ندارند که کاخ سفید بتواند کار زیادی در جلوگیری از پیشروی آن‌ها انجام دهد.


 

 

هیچ مدرکی مبنی بر همکاری‌های مستقیم ایران و کره شمالی در زمینه آزمایش‌های هسته‌ای وجود ندارد

 

 

کارشناسان گسترش سلاح‌های هسته‌ای که من با آن‌ها گفتگو کردم تمایل چندانی نداشتند که چنین نتیجه‌گیری نمایند. جفری لویس، رئیس برنامه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای آسیای شرقی، در گفتگویی که با من داشت گفت: «هیچ مدرکی مبنی بر همکاری‌های مستقیم در زمینه آزمایش‌های هسته‌ای وجود ندارد.» وی در ادامه با توجه به ماهیت شکاک و مخفی کار هر دو حکومت اضافه کرد: «اطمینان یافتن از این امر، کار مشکلی خواهد بود.» تا زمانی که ایران یا کره شمالی به صورت داوطلبانه اقدام به انتشار چنین اطلاعاتی ننمایند، اثبات قطعی این که آیا کره شمالی حاضر خواهد بود بمب (یا نقشه‌ای از آن) را در اختیار ایران قرار دهد، کار دشواری خواهد بود.


 

 

 چین لزوماً علاقه‌ای به دستیابی کره شمالی به بمب ندارد

 

 

برای کره شمالی، انگیزه انتقال فناوری، یا یک بمب واقعی، در ازای پول یا هر آن‌چه حکومت به آن نیاز دارد، انگیزه قدرتمندی است. تنها قدرتی در جهان که بتواند آن‌ها را از چنین کاری منع نماید چین است، اما به نظر نمی‌رسد چین قصد داشته باشد فشاری بیشتر از موعظه‌ها و شعارهای سخت‌گیرانه به این کشور وارد نماید. چین لزوماً علاقه‌ای به دستیابی کره شمالی به بمب ندارد، اما آن‌چه که بیشتر آن را نگران می‌کند، بروز بی‌ثباتی در کشور همسایه خود است. اگر حکومت کره شمالی سرنگون شود، شبه جزیره کره مجدداً متحد خواهد شد و پکن باید با یک دولت طرفدار امریکا با 50000 سرباز امریکایی که در مرزهای آن مستقر شده‌اند کنار آید.


 

 

ایران تنها کشوری است که کره شمالی به آن اجازه اطلاع از برنامه‌های خود را داده است

 

برنامه هسته‌ای پیونگ‌یانگ، گوهر درخشانی در میان اقدامات دولت کره شمالی است، و آن‌ها از این راز به خوبی محافظت کرده و ایران تنها کشوری است که به آن اجازه اطلاع از این برنامه را داده‌اند. نظر به این که برنامه هسته‌ای ایران تا چه حد توسط سرویس‌های اطلاعاتی خارجی مورد نفوذ قرار گرفت (امری که علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران، آشکارا آن را در سال 2010 تایید نمود) کره شمالی را کاملاً مطمئن کرد که با نزدیکی به ایران چه ریسک عظیمی را متحمل شده است. هر آنچه که کره شمالی در ازای این نزدیکی با ایران دریافت کرده باشد (نفت، پول یا همکاری‌های علمی در خصوص معضلات پیچیده)، باید بسیار برای این کشور حیاتی بوده باشد. اگر تهران برای دسترسی به برنامه‌های پیونگ‌یانگ حاضر به باج دادن بوده باشد، برای دستیابی به بمب نیز این کار را خواهد کرد. در چنین موقعیتی، مسئله فقط چانه زدن بر سر قیمت خواهد بود.


 

حضور ایرانیان در آزمایش هسته‌ای اخیر کره شمالی گزارش شده است

 

 

هنری سوکولسکی، مدیر اجرایی مرکز آموزش سیاست‌های منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای در واشنگتن، اظهار داشت: «برخی از ما پنج یا شش سال است که اعلام کرده‌ایم این موضوع نگران کننده است. کره شمالی به مدت یک دهه در خصوص مسائل هسته‌ای و موشکی با ایران همکاری کرده، و ایرانیان چندین مهندس تسلیحات را به صورت تمام وقت در کره شمالی مستقر کرده‌اند. نه کره شمالی و نه ایران این موضوع را پنهان نکرده‌اند. حضور ایرانیان در آزمایش هسته‌ای اخیر کره شمالی نیز گزارش شده است. باور اینکه ایرانیان تا کنون به نتایج آخرین آزمایش دست پیدا نکرده باشند کار مشکلی است.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار