به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، پیش از ظهر امروز در افتتاحیه دوازدهمین کنفرانس هوا و فضای ایران در دانشگاه امیرکبیر از طرح محموله تصویربرداری رنگی (چند طیفی) میکروماهواره و پایگاه سنجش علمی و فنی هوا و فضا رونمایی شد.
بر اساس این گزارش، محموله تصویربرداری رنگی در راستای برنامههای فضای ایران، جهت بومیسازی طراحی و ساخت زیرسیستمهای ماهوارهای پیدا شده است.
در این طرح به پشتوانه تجارب گذشته، نمونه آزمایشگاهی محموله تصویربرداری رنگی با سه طیف پرکاربرد «آر، جی. بی» طبق استاندارد فضایی «ای. سی. اس. اس» طراحی و ساخته شده است.
محموله تصویربرداری رنگی نیازهای آتی کشور در زمینه تصویربرداری فضایی از جمله باند طیفی «آر. جی. بی» و تفکیک پذیری کمتر از 20 متر، در ارتفاع مداری 500 کیلومتری لحاظ شده است.
این طرح با حمایت ستاد توسعه فناوری هوا و فضا و دفتر فضایی موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی توسط شرکت دیده پرداز صبا و یک تیم هفت نفره متخصص طی 12 ماه پیاده شد.
پایگاه سنجش علمی و فنی هوا و فضا ابزاری است که به صورت خودجوش و توسط عدهای از محققان و علاقهمندان به این رشته، جهت گردآوری و تجمیع اطلاعات هوا و فضای موجود کشور، ایجاد یک محیط مجازی برای تعامل و به اشتراک گذاری منابع اطلاعاتی بین محققان ایجاد شده است.