به گزارش سرویس فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، انتشار نتایج نظرسنجی یک مرکز رسمی حقایق تازه ای را در مورد مردم کشورمان ارایه کرده است که در نوع خود نشان از همراهی بیشتر مردم با انقلاب اسلامی است اما در این نظر سنجی نکات دیگری هم وجود دارد که دانستن آن بسیار قابل توجه است.
در این نظرسنجی که سالانه برای ارزیابی افکار عمومی ایران انجام می شود و با توجه به تحت پوشش قرار دادن بیش از 170 هزار نفر پرسش شونده در اغلب شهرهای کشور و روستاهای تابعه آنان از دقت بسیار بالایی برخوردار است و از این نظرسنجی نتایج مهمی بویژه در مقایسه با نظر سنجی مشابه دو سال قبل(درخرداد 89 و خرداد90) حاصل شده است.
روش اصلی این مطالعه روش پیمایشی بوده و جامعه آماری تحقیق از کلیه افراد 18 سال به بالای ساکن کلیه استانهای کشور در 387 شهرستان به همراه روستاهای تابعه آنها بوده اند.65 درصد از سهم شهرستان ، به شهر و 35 درصد به روستاهای تابعه همان شهر اختصاص یافته است. حجم نمونه کل کشور 172391 نفر می باشد.
تقسیم بندی سهمیه هریک از شهرستانها به این صورت بوده است که برای شهرستانهای کوچک 400 نفر، برای شهرستان های مرکزی هر استان 600نفر و برای شهرستانهای شش کلانشهر تبریز، اهواز ، شیراز، اصفهان قم و مشهد 1000 نفر و برای تهران بزرگ 4800 نفر سهمیه در نظر گرفته شده است. لازم به ذکر است برای هریک از شهرستانهای کوچک 50 پرسشنامه و برای شهرستانهای مرکزی 100 فقره پرسشنامه اضافی پیش بینی شده بود.
توزیع نسبی پاسخگویان بر حسب جنسیت نشان می دهد که 46 درصد از پاسخگویان زن و 54 درصد از آنان مرد بوده اند. حدود 38 درصد افراد مجرد بوده و حدود 62 درصد جامعه آماری را متاهلین تشکیل داده اند و. حدود 48 درصد پاسخگویان جوان ، 35 درصد میانسال و حدود 17 درصد نیز بزرگسال می باشند. این نظر سنجی دقیقا در زمان مشابه سال قبل و با سوالات یکسان و توسط همین موسسه انجام شده است.
مطابق نتایچ این نظر سنجی به طور کلی «میزان موافقت مردم با ارزشهای نظام» 95 درصد بوده است.
در حالی که 81 درصد از مردم ،«ایران را بهترین کشور برای زندگی کردن می دانند» و 10 درصد نظری نداشته اند، با بهبود 0/6 درصدی نسبت به نظر سنجی سال گذشته مخالفان این موضوع به 8/8 درصد رسیده اند.
موافقان این گزاره که « حکومت باید برا اساس دین اسلام اداره شود، حتی اگر عده ای ان را قبول نداشته باشند.» نسبت به سال گذشته 3 درصد افزایش و به رقم 1/84 رسیده است، 10 درصد بی نظر و تنها 5/8 درصد با این گزاره مخالفت کرده اند.
نسبت به سال گذشته نظر مردم در مورد ضرورت «حمایت جمهوری اسلامی از مردم فلسطین ، لبنان و سایر مردم مظلوم جهان» با 68 درصد موافق، 16 درصد بی نظر و 16 درصد مخالف تغییری نداشته است.
در مورد این گزاره که «در نظام جمهوری اسلامی، مبارزه با مستکبران و زورگویان جهانی و در راس آنها امریکا همواره ضروری است» نظرات موافق مردم با افزایش 3 درصدی نسبت به سال گذشته ، به 4/77 درصد رسیده است؛ 15 درصد مردم در این خصوص نظری نداشته است و میزان مخالفان این مساله به 6/7 درصد که نسبت به سال گذشته 2 درصد کم شده است.
همچنان نزدیک به 80 درصد مردم کشور با این مسئله که «آمریکا، دشمن اصلی ماست» موافق و 13 درصد مردم نیز نظری در این باره ندارند.
مخالفان گزاره «رژیم صهیونیستی یک رژیم نامشروع است وباید از بین برود » 3/0 درصد کاهش یافته و 5/4 درصد رسیده است، درحالی که 5/85 درصد مردم با این موضوع کاملا موافق هستند و 5/10 درصد نیز نظری ندارند.
با رشد 3 درصدی موافقان و کاهش 2 درصدی مخالفان نسبت به سال گذشته تنها 12 درصد از پرسش شوندگان نسبت به این گزاره که «به نظر من ملاک مقبولیت افراد و شخصیت ها ، اطاعت از رهبری است» ابراز مخالفت کردهاند.
در مجموع این نظر سنجی با وجود افزایش میزان ضریب ابراز علاقه مندی افراد به ارزش ها و ولایت پذیری در کشور ، نظر مردم در مورد «میزان اعتماد مردم به مسئولین کشور» نسبت به سال گذشته به گونه دیگری است و با افزایش 6 درصدی ، عدم اعتماد به مسئولین کشوری به 29 درصد رسیده ، که قابل تامل است.