به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در ادامه مناظره داتشجویی بسیج و انجمن اسلامی دانشگاه تهران حسین نقاشی، دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه تهران در انتقاد به امیرحسین ثابتی، معاون سیاسی سابق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در مناظره 60 سال جنبش دانشجویی با انتقاد از نظرات بسیج درباره سوریه ادامه داد: شما با حسنی مبارک مشکل داشتید اگر حسنی مبارک دیکتاتور و غربگرا باشد رژیم بشار اسد هم دیکتاتور و غرب گرا بود.
وی با طرح این سوال که شما چگونه از رژیم لائیک و غربگرای سوریه حمایت میکنید؟ افزود: فقط حمایت از مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی تنها نقطه مثبت دولت اسد است اما این ویژگی را حسنی مبارک و سایر دیکتاتورها هم داشتند.
بالا رفتن عکس یک فرد در دست دانشجویان به معنای اطاعت کامل از او نیست
نقاشی در ادامه درباره عکسی که ثابتی از انجمن اسلامی نشان داد که از یک سو عکس امام و از سوی دیگر عکس موسوی، بازرگان و غیره در آن وجود داشت، گفت: مشکل شما این است که فکر می کنید وقتی عکس فردی بالا میرود به این معنی است که همه سخنان و عملکرد آن فرد باید نکته به نکته انجام شود و مورد تأیید باشد.
این فعال دانشجویی ادامه داد: به عنوان مثال امام خمینی(ره) مرجع تقلید بودند اما در زمانی که سیاسیکاری سخت بود امام فعالیت سیاسی انجام میدادند، یکی گفت چرا آیت الله مصباح را در کنار امام گذاشتید عکس این دو چگونه با یکدیگر جمع میشوند و این به آن معناست که ما بخشی از سخنان امام و بخشی از سخنان مصباح را قبول داشتهایم.
وی گفت: امام عالم فهیمی بود که به دنبال مباحث سیاسی بودند و انجمن اسلامی سابق بر مسلک امام هستند اما دانشجویان نواندیش و مسلمان وقتی میبینند که یک روحانی الم مبارزه با نظام را در دست گرفته همه از امام پیروی می کنند و اما مشکل شما این است که فکر می کنید که اگر عکس افراد در کنار هم هستند باید اطاعت کامل باشد.
امام گفت: هر سخنی که از طرف من بیان میشود را بدون سند نپذیرید
در ادامه مناظره ثابتی با انتقاد از سخنان نقاشی گفت: سخنان آقای نقاشی متکثرتر شد درباره اینکه امام در دهه 60 در مورد مصدق فرمودند که حتی مسلم هم نبود باید بگوییم که امام فرمودند سخنی که از طرف من بیان میشود را نپذیرید مگر اینکه یا دست خط من باشد یا از طرف دفتر من باشد که اگر امام این سخن را گفته بود آنقدر شجاعت داشت که آن را علناً اعلام کند پس این مسئله به لحاظ تاریخی مخدوش است.
ثابتی ادامه داد: چگونه میشود پیرو خط امام باشیم اما سخنان ملیگراها را هم بپذیریم در صورتی که امام در مورد ملی گراها عتاب دارد سخنان شما متناقض است چگونه میشود مسلمان بود اما اندیشه مارکس را هم قبول داشت.
اگرنظام متقلب بود خاتمی برای دورههای بعد پای صندوق رای نمیآمد
ثابتی در ادامه درباره مسئله سوریه گفت: در سوریه خون ریخته شد اما آیا درلبنان سال 88 خونریزی نشد و یا اینکه در همان سال که انتخابات برگزار شد چگونه میشود که خاتمی برای دورههای بعد پای صندوق رای بیاید و رای بدهد، مگر این نظام متقلب نیست!
وی افزود: شما جا پای جای نهضت آزادی گذاشتید و کاری که شما کردید این بود که با آنان ملحق شدید اگر موسوی وکروبی عقل سیاسی داشتند خود را به عنوان منتقد در نظام نگه می داشتند نه اینکه به ابزاری علیه نظام تبدیل شوند و اینکه آیا در آن زمان حقوق بشر در ایران کاملاً اجرا میشد که می گفتید «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران»
این فعال دانشجویی ادامه داد: مگر قرار است با هر نظامی تا ابد عقد اخوت ببندیم هر چه جریان استکباری است با سوریه مخالفت می کند اگر بهتر از بشار اسد بیاید البته ما از آن فرد حمایت می کنیم.
ثابتی در ادامه با نشان دادن تصویر دیگری که نشان از دست دادن خاتمی با حسنی مبارک و بشار اسد است، ابراز داشت: اینها (اشاره به آقای نقاشی) بحث را نازل کردند ما 34 سال همه کشورها را تحمل کردهایم شما که ما را به افراط در سیاست متهم می کنید در سال 84 میگفتید با طالبان اتحاد کنید علیه آمریکا و یا اینکه مجمع روحانیون مبارزه در حمله عراق علیه کویت بیانیهای را صادر کرد که باید با صدام علیه کویت متحد شویم.
روشنفکری دینی نباید به منافع شخصی ختم میشود
این فعال دانشجویی با انتقاد از نقاشی که ناپسند است که مبنا روشنفکری دینی باشد و در انتها سروش از آن بیرون بیاید، گفت: روشنفکری دینی شما به اینجا ختم نمیشود و وقتی که به نفعشان است می گویید در خط امام هستید و وقتی با منافع شما سازگار ندارد تغییر موضع میدهید این نوع تفکر نگاه بازرگان است زیرا می گویند ما اسلام را برای ایران می خواهیم در صورتی که امام خمینی(ره) معتقد بود که ما ایران را برای اسلام میخواهیم.
ثابتی در ادامه با اشاره به معاشرت خاتمی با جرج سورس صهیونیست ادامه داد: از روشنفکران دینی نام ببرید مانند آقای حنیف نژاد که یکی از سه موسس سازمان مقاومت خلق بود که البته قبل از سال 54 شهید شد و تفکراتش آمیزهای التقاطی بود که هر ضربهای سازمان مجاهدین خلق خورد از همین التقاط بود.
این فعال دانشجویی در ادامه افزود: از این همه تجربه تلخ که شما در مسیر التقاطی داشتهاید و باز هم در اجرای آن مُصر هستید دلم میسوزد زیرا این روش باعث میشود که هیچ وقت نتوانید با مردم ارتباط بگیرید و اگر شما می گوید که امام و مصباح با یکدیگر اختلاف داشتهاند و مصباح در انجمن حجتیه بوده است سند آن را نشان دهید.
دبیرسابق انجمن اسلامی دانشگاه تهران در ادامه مناظره گفت: چه تفاوت ماهوی در نظام دیکتاتوری حسنی مبارک و بشار اسد وجود دارد، شما عکس (با اشاره به ثابتی) دست دادن خاتمی را با فرد صهیونیستی نشان میدهید در این شرایط مگر شما ذهنخوانی میدانید.
وی در ادامه افزود: اینکه در فضای ایران تکثر وجود دارد به علت رفتار غلط نظام بوده است زیرا یک سری شعار را دستمایه کرده است چرا از شعاری که داده شد «هم غزه و هم لبنان جانم فدای ایران» را نشنیدید.
نقاشی ادامه داد: ما از منظر اسلامی و حقوق بشر نگاه می کنیم شما نوع نگاه تمامیت خواهانه دارید و فکر می کنید هر چه شما فکر می کنید دیگران نیز باید آن گونه فکر کنند و گرنه بر ضد شما هستند که البته پای صندوق رأی مشخص خواهد شد که مردم به کدام نگاه پایبند هستند.
شما (با اشاره به ثابتی) امکان پذیرش گروهها و افرادی که نمادهای مختلفی در جامعه دارند را نمیتوانید بپذیرد زیرا نوع نگاه شما دارای مشکل دارد.
این فعال دانشجویی ادامه داد: به راحتی میتوان گلچینی از نکات ارزشی افراد و گروههای مختلف را همزمان با یکدیگر داشت مانند خود امام خمینی(ره) که علاوه بر مرجعیت، نگاه سیاسی هم در سطح بینالملل هم داشتند، در برههای از زمان انجمن اسلامی نگاهی دُگماتیسم داشته است اماباید به این مسئله توجه داشته باشیم که وقتی روند حذف گروهها به هر دلیلی در جامعه سرعت می گیرد امکان کنترل ندارید.
انجمن اسلامی با بصیرت خود آینده دولت احمدی نژاد را پیش بینی کرده بود
وی ادامه داد: گفتمان سوم تیر با احمدی نژاد و مجموعه او امروز به کجا رسیده است چرا امروز به نقطهای رسیدهاید که موسوی خوئینیها، خاتمی، از سال 88 به این طرف آن را گوشزد کردهاند؟
این فعال دانشجویی ادامه داد: در درگیریهای سال 88 به کجا رسیدهاید و ثمره آن دزدیها و اختلاسهایی شد که فردی در زندان که 120 میلیارد تومان دزدی کرده بود، گفت: به من آفتابه دزد می گویند؟ حلقه انحرافی که گفته شد، کجا بود؟!؛ مگر نه اینکه مشایی، یار همیشگی احمدی نژاد بود که اکنون به انتقاد پرداختهاید ما با بصیرت واقعی در گذشته این مسائل را گوشزد کرده بودیم
نقاشی گفت: از میان تشکلها، بسیج و جامعه اسلامی بیبصیرتترین بودند
نقاشی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از بیبصیرتترین تشکلها بسیج و جامعه اسلامی بوده و بزرگان اوضاع را پیش بینی کرده بودند شما در آن دوران کجا بودید.
بسیج فرد پرست نیست
نماینده سابق بسیج دانشجویی در ادامه مناظره با نشان دادن مجدد عکس خاتمی قبل و بعد از ریاست جمهوریاش که در حال دست دادن با حسنی مبارک بوده، گفت: حرفهای شما (با اشاره به نقاشی)جدید نیست ما را دوباره بشناسید که خیلی پایدارتر از این هستیم ما دو نماد متفاوت داریم، نماد شما خاتمی و نماد ما احمدی نژاد است اما باید بدانید که ما چه زمانی از احمدی نژاد عبور کردیم؟ زمانی که شبیه شما شد؟
وی در ادامه افزود: اگر می گوییم جریان انحرافی معیار ما خط امام است، اصولگرا، اصلاح طلب، جبهه پایداری اگر در مسیر کلی انقلاب و امام نباشند آن را طرد می کنیم، مگر ما فرد پرستیم؟!
ثابتی درباره جریان انحرافی گفت: جریان انحرافی یعنی جریانی که انحراف فکری و عملی داشته باشد.
این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: موسوی یکی از ناسیونالیسمهای افراطی است، رهبری تذکر میدهد اما او باز به کار خود ادامه میدهد و این روش، روش بازرگان و خاتمی است و کروبی چگونه میتوانست به عنوان رئیس جمهور ایران انتخاب شود و با آن فساد مبارزه کند کسی که در دادگاه پرونده فساد مالیاش ثابت شده است.
اولین شرط انتخابات آزاد، پذیرفتن نتیجه است
وی ادامه داد: شما حزب سیاسی شدهاید و تعصب پیدا کردهاید و گرنه آیا این منطق زیر سئوال نیست که آینده فرد را میتوان حدس زد، ما چه چیز شما را بهتر بدانیم، دیپلماسی شما را؟ و اگر یک رای نیاورد دیگری می گوید تقلب شده است اما باید بدانیم اولین شرط انتخابات آزاد پذیرفتن نتیجه است.
ثابتی با اشاره به اینکه شما انتخابات آزادی را راه میبرید که در هیچ کجای دنیا برگزار نمیشود، خاطرنشان کرد: دموکراسی شما یعنی اسلامگرایی که با بسیج هم مخالف است؛ انحراف یعنی میرحسین موسوی که خود را پیرو خط امام میداند و بعد می گوید اول ایران و بعداً فلسطین!
وی در ادامه افزود: سال 78 یعنی دومین سالگرد دوم خرداد طرفداران شما در پارک لاله تجمع کردند و عکس کرباسچی را در دست گرفتند اما باید بدانید که حُریت در درون ما بود که فردی مانند احمدی نژاد را دوست داشتیم اما وقتی پایش را کج گذاشت او را کنار زدیم که البته این سیره ائمه ما است اما در مورد شما (با اشاره به نقاشی) اینگونه نیست روزی علیه هاشمی شعار می دهید و روز دیگر که منافعتان ایجاب می کند به سراغ او میروید زیرا هر جا که منافع هاشمی در آن باشد به آن سمت میرود و شما رفتار دوگانه دارید.
در ایران گروه شکست خورده در انتخابات، بدون تریبون و رسانه است
در ادامه مناظره حسین نقاشی، دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه تهران درباره انتخابات آزاد گفت: انتخابات آزاد مقدمه و مؤخره دارد و در آن احزاب و نشریات به شکل مستقل در سطح کشور بر مبنای آزادی به انتقاد از همه گروهها میپردازند اما در مورد انتخابات اکثر نقاط برجسته و مهم در ایران در اختیار جریان خاص است و عدهای که شکست میخورند هیچ دسترسی به تریبون آزاد و رسانه ندارند.
وی در ادامه افزود: رسانه ملی در زمان انتخابات به رسانه میلی تبدیل میشود و شما چگونه این کشور را آزاد، که به تبع آن انتخابات آزاد میدانید! زیرا اننتخابات آزاد مولفه دارد مطبوعات آزاد مولفه دارد نه به این معنا که شریعتمداری در سرمقاله خود هر جه به بخواهد بنویسد و همه را ضد انقلاب بداند!
نقاشی ادمه داد: در زمان نزدیک به انتخابات آن گروه خاص هر چه بخواهد بگوید و انجام دهد این انتخابات آزاد نیست اما باید بدانیم که کف و سوت زدن مشکلی را حل نمیکند (با اشاره به دانشجویان) و پس از آن همچنان مشکلات پابرجا است.
این فعال دانشجویی در ادامه با کنایه به ثابتی گفت: شما را با روزنامه ایران چه کار؟!
وی ادامه داد: هر سازمان یک اصولی دارد همانطور که یک فرد عضو جنبش عدالتخواه یا جامعه اسلامی میشود و نمیتواند در باقی تشکلها باشد، امیرحسین ثابتی هم نمیتواند به جامعه اسلامی بیاید زیرا معلوم است که اعتقاداتی وجود دارد و وقتی دولت، جمهوریت و جمهوری اسلامی را میپذیرید باید بداند که شهروندان حق و حقوقی دارند که باید به آن احترام گذاشته شود.
نقاشی در ادامه با اشاره به اینکه فردی مانند محسن آرمین، که مسلمان بودن آن برای همه مشخص شده است توسط شورای نگهبان رد صلاحیت میشود، خاطرنشان کرد: افرادی در شورای نگهبان منبع تشخیص اسلام گرایی هستند مانند جنتی، البته این در حد فهم شماست.
وی ادامه داد: احمدینژاد در مناظره با موسوی که مشکلی در تفکرات سیاسی، اعتقادی و اقتصادی وجود نداشت بحث را به سمت هاشمی سوق داد که این نشان از هوش روانشناسانه احمدینژاد است!
یکی از تقویتکنندگان جامعه اسلامی هاشمی بود که احمدی نژاد استاندار او بود اما در مناظره احمدی نژاد گفت: هاشمی و ناطق نوری چه کردند؟!
این فعال دانشجویی با اشاره به اینکه ناطق نوری، مسئول دفتر بیت رهبری بوده که مقام معظم رهبری به ناطق و هاشمی پست داده است آیا رهبری نمیداند به کسی که فساد مالی را دارد نباید پست داد؟!
خاتمی نگاه خوبی به منافع ملی و اسلامی دارد
انجمن اسلامی دانشگاه تهران از حامیان خاتمی بوده است و این به آن معنا نیست که از برخی رفتارهای او انتقاد نداریم و وقتی از خاتمی صحبت می کنیم به این معنا نیست که همه چیز او را قبول داریم اما نکته حائز اهمیت برای ما این است که نوع نگاه خاتمی به منافع ملی و اسلام نشان می دهد که نگاه خوبی به اسلام دارد.
نقاشی در ادامه افزود: رتبه رشد اقتصادی ایران در زمینه تورم در سطح جهان 23 و در خاورمیانه اول هستیم، باید بدانیم که عدالت بدون آزادی مطبوعات زمینهاش فسادهای بزرگ اقتصادی در دولت میشود.
تورم در 17 سال اخیر آیا نتیجه گفتمان سوم تیر بود؟
وی با اشاره به بیاحترامی به رئیس جمهور مکتبی ایران در دانشگاه الازهر مصر خاطرنشان کرد: در مصر برای اینکه احمدی نژاد سخن بگوید باید مدام سخن مفتی الازهر را قطع می کرد!
افتخار کن (اشاره به ثابتی) الان در چه جایگاهی هستیم؟!
مشکل جامعه ما عدم کفایت و لیاقت مسئولان است
نقاشی در پایان این قسمت از مناظره گفت: باید بدانیم اینکه تورم در جامعه ما اینقدر شدت گرفته بیست یا سی درصد آن فقط مربوط به تحریم است، بخش عمدهای از آن به خاطر عدم کفایت و لیاقت مسئولان ما است.
در ادامه مناظره ثابتی، معاون سیاسی سابق بسیج دانشجویی درباره موضوع انتخابات آزاد گفت:ما انتخابات آزادی که ضد انقلاب در آن شرکت کند را قبول نداریم؛ فاطمه حقیقتجو، نماینده دفتر تحکیم وحدت در مجلس ششم با منافقین همقدم شد که در آن زمان مسعود رجوی از شما حمایت کرد!
نقاشی با طرح سئوالی ادامه داد: فیدل کاسترو، بشار اسد، قزافی و غیره از ایران حمایت کردند یعنی اگر اینها حمایت کردند پس جمهوری اسلامی هم خونریز است؟
ثابتی گفت: چه میشود که پتانسیل حمایت از رجبی از خود را ایجاد میکنیم و در جریان انتخابات نتیجه موافق میل شما نیست به خیابانها میآید؟
وی در ادامه به بیان خاطرهای از مازیار بهاری خبرنگار آمریکا اشاره کرد و ادامه داد: مردم آرام در خیابانها حرکت میکردند که عدهای (با اشاره به حامیان تشکل نقاشی) یکباره به سمت پایگاه بسیج حمله ور شدند خوب البته آنجا هم پایگاه نظامی است و حمله به آن باعث میشود که با اسلحه پاسخ داده شود.
میرحسین موسوی در ختم فرد زنده شرکت کرد
ثابتی در ادامه افزود: دموکراسی باید در چارچوب قانون باشد، فرض کنیم حق قانونی است و تشخیص آن مرجع قانونی است که مجوز دهد یا خیر، نباید که به خاطر آن عدم موافقت به خیابانها بریزیم؟!
وی با اشاره به اینکه شما (با اشاره به نقاشی) مدام پشت سر میرحسین موسوی ایستادهاید، گفت: میرحسین موسوی همان کسی است که در ختم آدم زنده (ندا آقا سلطان) شرکت می کند، بله مشکلات اقتصادی وجود دارد اما باید بدانیم که عوامل داخلی و خارجی در اقتصاد ما دخیل است.
دوره آقای خاتمی سه کشور ایران، عراق، کره شمالی از سوی آمریکا به عنوان محور شرارت شناخته شدند
ثابتی ادامه داد: اگر بخواهیم واقعی بحث کنیم باید بگوییم که عملکرد اقتصادی در دولت گذشته چه بوده است، اگر مردم حرف شما را میپذیرفتند دولت دو دوره دست ما نمیافتاد، بله احمدی نژاد اشتباه کرد که اسم برخی افراد را در مناظره آورد که البته نباید فراموش کنیم که در دوره آقای خاتمی بود که سه کشور ایران، عراق، کره شمالی از سوی آمریکا به عنوان محور شرارت شناخته شدند.