به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، انتخابات هیات مدیره نظام پزشکی تهران مانند 185 شهر دیگر در 6 گروه مجزا شامل گروه پزشکان، دندانپزشکان، داروسازان، ماماها، متخصصان علوم آزمایشگاهی و گروه های پروانه دار(شامل فیزیوتراپ ها، شنوایی سنج ها، گفتار درمان ها، بینایی سنجه ا و متخصصان اروتز وپروتز) برگزار شد.
در شهر تهران از مجموع این 6 گروه 17 نفر شامل 10 پزشک، 2دندانپزشک، 2 داروساز، یک نفر ماما، یک نفر متخصص علوم آزمایشگاهی و یک نفر از بین گروههای پروانه دار انتخاب شدند که نمایندگان هر یک از این گروهها را اعضای جامعه همان گروه انتخاب می کنند.
در ششمین انتخابات نظام پزشکی تهران در مجموع 6510 نفر رأی خود را به صندوق ریختند که از این تعداد حدود 3500 نفر پزشک، هزار و 67 نفر داروساز، 823 نفر دندانپزشک، 546 نفر ماما، 270 نفر متخصص علوم آزمایشگاهی و نفر از گروههای پروانه دار بودند.
بر اساس نتایج نهایی این انتخابات در شهر تهران در گروه پزشکی علیرضا زالی، علی فتاحی، علی بدخش، ایرج خسرونیا، محمدرضا حفیظی، مهدی قیامت، احمد شجاعی، گلمکانی، حسن هویدا و علی اصغر پیوندی، با کسب بیشترین آرا به عنوان اعضای جدید هیئت مدیره نظام پزشکی تهران انتخاب شدند.
همچنین در گروه داروسازان خیرالله غلامی و سید حمید خویی بیشترین آرای را به دست آوردند، در گروه دندانپزشکی علی یزدانی و کاوه سیدان انتخاب شدند. در گروه مامایی معصومه آباد بیشترین رأی را کسب کرد و در گروه متخصصان پیراپزشکی پروانه دار نیز مرتضی حیدری بیشترین آرا را به دست آورد.
در ادامه این انتخابات هر یک از 185 شهری که این انتخابات در آنها برگزار شده است به نسبت تعداد منتخبان خود افرادی را به عنوان اعضای مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی معرفی می کنند و مجمع عمومی این سازمان نیز طی یک انتخابات دیگر اعضای شورای عالی نظام پزشکی را انتخاب خواهد کرد.
طبق قانون مجمع عمومی نظام پزشکی می تواند مستقیماً رئیس کل سازمان نظام پزشکی را انتخاب کند یا اختیار انتخاب رئیس کل را به شورای عالی نظام پزشکی تفویض کند.
حکم رئیس کل سازمان نظام پزشکی را طبق قانون رئیس جمهوری امضا می کند.
سازمان نظام پزشکی بزرگترین سازمان غیر دولتی کشور است که با بیش از 200هزار عضو حدود 50سال سابقه فعالیت دارد و طبق قانون جدید اختیارات زیادی برای تعیین تعرفه های پزشکی، رسیدگی به تخلفات گروههای پزشکی، صدوز مجوز مطب پزشکان یا لغو آن دارد.
البته از حدود 5 سال پیش با تصویب ماده ای در قانون برنامه توسعه اختیار تعرفه گذاری و خدمات پزشکی از سازمان نظام پزشکی گرفته شد و در این زمینه نقش مشاوره ای و کارشناسی با همکاری وزارت بهداشت و بیمه ها در شورای عالی بیمه پیدا کرد.