کد خبر:۲۲۹۱۹۷

ساخت کامپیوتر با باکتری

گونه خاصی از باکتری می‌تواند در آینده برای ساخت حافظه کامپیوترها به کار رود...

به گزاری گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، گونه خاصی از باکتری می‌تواند در آینده برای ساخت حافظه کامپیوترها به کار رود. این باکتری آهن می‌خورد و آن را به ذرات مغناطیسی تبدیل می‌کند. این باکتری با استفاده از پروتئین خاصی که دارد، آهن را از آب جذب می‌کند و ذرات بسیار کوچک آهن‌ربا تولید می‌کند.

 

گونه خاصی از باکتری می‌تواند درآینده برای ساخت حافظه کامپیوترها به کار رود. محققان دانشگاه «لیدز» درصدد به کارگیری قابلیت باکتری Magnetospirillum magneticum در تولید ذرات آهن‌ربایی هستند.

 

اجزای آهن‌ربایی در مقیاس نانومتری که این باکتری‌ها تولید می‌کنند، مشابه اجزایی است که امروزه در ساخت هارد دیسک‌ها به کار می‌رود. خانم «سارا استیلند»، رهبر تیم تحقیقاتی دانشکده فیزیک و نجوم این دانشگاه گفت: با کوچکتر شدن اجزای کامپیوترها ساخت قطعات الکتریکی با روش‌های موسوم دچار محدودیت می شود.

 

ساخت این قطعات با دستگاه‌هایی که برای ساخت این قطعات در گذشته مورد استفاده قرار می گرفت به درستی امکان‌پذیر نیست. طبیعت ابزار مناسبی برای حل این مشکل ارایه می‌دهد.

 

فناوری هارد دیسک از سال 1960 تاکنون تغییری نکرده است. یک صفحه با کریستال‌های آهنی بسیار کوچک که دارای میدان مغناطیسی کوچکی است پوشیده می‌شود که جهات این میدان بایت‌های اطلاعات (که به صورت صفر یا یک تعریف می‌شوند) را ذخیره می‌کند.

 

برای افزودن اطلاعات بیشتر به هارد نیاز به کوچکتر کردن واحدهای اطلاعاتی (بایت) است. باکتری Magnetospirillum در حوضچه های کم‌عمق آب که اغلب دارای عناصر محلول مختلفی است زندگی می‌کند.

 

این باکتری با استفاده از پروتئین خاصی که دارد، آهن را از آب جذب می‌کند و ذرات بسیار کوچک آهن‌ربا تولید می‌کند. این باکتری از ذرات آهن‌ربایی استفاده می‌کند تا خود را با میدان مغناطیسی زمین تنظیم کرده و جهت خود را برای یافتن مناطقی بیابد که دارای سطح مطلوبی از اکسیژن هستند

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار