یک کارشناس آموزش سلامت گفت: سوزش های شدید چشمی، زخم های پلک، آسیب به قرنیه چشم و حتی نابینایی از جمله آسیب های شایع به دلیل نحوه نادرست از مواد شوینده است.
دکتر فاطمه زارعی در گفت وگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه آسیب هاى ناشى از مواد شوینده بر چشم هم یکی از شکایت های زنان خانه دار هنگام استفاده از مواد پاک کننده است، اظهار داشت: پیشنهاد می شود در حین کار با مواد شوینده از عینک های مخصوص استفاده و در صورت تماس چشم با مواد شوینده چشم با آب فراوان شسته شود.
وی با بیان اینکه یکی از اقدامات موثر در پیشگیری از مسمومیت های ناشی از شوینده ها و پاک کننده ها، افزایش سطح آگاهی مخاطبان است، افزود: یکی از شایع ترین مسمویت ها در زنان خانه دار برحسب ماده مسمویت زا به ترتیب مسمومیت با مواد سفید کننده ، مواد شوینده و پاک کننده است که بیشترین این مسومیت ها از نوع استنشاقی است.
این کارشناس آموزش سلامت با اشاره به توجه به دستورالعمل و برچسب نحوه مصرف مواد شوینده گفت: از مخلوط کردن مواد شوینده و پاک کننده های مختلف به میزان دلخواه خود داری شود.
زارعی با تاکید به بستن درِ مواد شیمیایی پس از استفاده، تصریح کرد: استفاده از مواد سفیدکننده در فضاى بسته حمام و دستشویى، گاز کلر ایجاد می کند سپس این گاز موجب تحریک راه هاى هوایى شده و علایم مسمومیت در افراد بروز مى کند که از شایع ترین این علامت ها سرفه، خس خس سینه و تنگى نفس است.
وی از مهمترین توصیه های بهداشتی به زنان خانه دار را مخلوط نکردن مواد سفیدکننده و جوهرنمک به طور هم زمان دانست و تاکید کرد: زنان باید توجه داشته باشند هنگام شست وشوى حمام و دستشویى ضمن باز گذاشتن پنجره ها و روشن کردن تهویه از ماسک مناسب استفاده کنند.
زارعی ادامه داد: از تماس مستقیم پوست با مواد شوینده خود داری و در صورت استفاده از هر نوع شوینده و پاک کننده از دستکش مخصوص غیر قابل نفوذ استفاده شود و از آنجایی که دستکش های آغشته به لاتکس موجب ایجاد حساسیت در برخی مصرف کنندگان می شود توصیه می شود دستکش نخی زیر دستکش لاتکس دار استفاده شود.
این کارشناس آموزش سلامت یادآور شد: هنگام شستوشو سر به سمت پائین و نزدیک به محل شستوشو قرار داده نشود.
زارعی گفت: از فرو بردن دست ها در آب بسیار داغ یا سرد به دلیل از بین رفتن چربی و خشک شدن و ترک خوردن پوست پرهیز شود.
وی با بیان اینکه از ورود سایر افراد به محیطی که با مواد شوینده قوی شسته شده به مدت نیم ساعت جلوگیری شود، افزود: پس از اتمام کار دست ها را با آب شسته و از کرم مرطوب کننده و یا مخلوط گلیسیرن و آب لیمو استفاده شود.
با تشکر از خانم دکتر و توصيه هاشون ... سوالم اينه که اين توصيه ها بسته به جنسيت فرق مي کنه ؟ !! آخه توي خونه ما آقاي خونه اينکارها رو مي کنه ... کارش هم خيلي خوبه !
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.