به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» وزیر علوم در چهارمین جشنواره رسانه، آموزش عالی و علم و فناوری با تأکید بر اهمیت همکاری وهمدلی بین روابط عمومیها و خبرگزاریها گفت: این همکاری و همدلی موجب معرفی پیشرفتها و بروز و ظهور یافتن رشد علمی میشود.
وی افزود: طی سالهای اخیر فعالیتهای پژوهشی و آموزشی انعکاس بسیار خوبی یافتند.
دانشجو اظهار داشت: در چهار سال اخیر علم و فناوری رشد جهشی داشته است به نحوی که حتی دشمن به آن اذعان میکند.
وزیر علوم در این خصوص گفت: متأسفانه علی رغم این پیشرفتها برخی در درون کشور تنها به سیاهنمایی مشغولاند که مایه تعجب است.
وی ادامه داد: در ده سال گذشته کسی نمیتوانست باور کند که ما خودمان هواپیما طراحیکنیم، ماهواره طراحی کنیم و سانتریفیوژ بسازیم امااین اتفاق افتاده است و موجبات شگفتی همگان را به وجود آورده است.
دانشجو در خصوص رشد تولید علم ایران گفت: این رشد 11 تا 13 برابر رشد متوسط دنیاست که عدهای با غرض معتقدند این رشد اهمیتی ندارد و با بهانه تراشیهای مختلف میگویند باید تبدیل به فناوری شود.
دانشجو ادامه داد: وقتی فناوریها را نشان میدهیم باز هم سیاهنمایی کرده و میگویند این کیفیت فناوریها پایین است که متأسفانه از نگاه مغرضانه آنها برمیخیزد و مقیاسشان برای اندازهگیری و اظهار نظرها مشخص نیست.
دانشجو تاکید کرد: علیرغم این رفتار مغرضانه مردم ما به رشد علمی ایران اعتقاد دارند و به آن افتخار میکنند.
و.زیر علوم گفت: یکی از مهمترین و موثرترین مولفههای اقتدار ما در جهان رشد علمی ماست که در مذاکرات مختلف نیز تأثیرگذار است و روح اعتماد به نفس و امید به آینده را در ملت بیشتر کرده است.
وی تصریح کرد: این رشد موجب یأس دشمن شده بهنحوی که او را وادار کرده است که دانشمندان ما را ترور کند اما نمیدانند که خون شهید موجب انگیزه میشود و نمیگذارد فعالیتها مخدوش شوند.
دانشجو علت اقدام دشمن برای ترور دانشمندان را برگرفته از جهانبینی آنان دانست و اظهار داشت: آنان علم را ابزاری برای سلطه میدانند ولی ما علم را وسیلهای برای تعالی تلقی میکنیم که تفاوت نگاه ما به علم از همین زاویه روشن میشود.
دانشجو در ادامه با تأکید بر اهمیت انعکاس پیشرفتهای علمی گفت: انتظار مردم این است که پیشرفتها خوب منعکس بشود تا به حال این کار خوب صورت گرفته اما باید بهتر شود.
وی خطاب به روابط عمومیهای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی گفت: بهتر است روابط عمومیها از اغراق کردن و دادن وعدههای بیجا پرهیز کنند و واقعیت را بگویند چرا که وعده بیجا موجب سلب اعتماد مردم میشود.
وزیر علوم گفت: بزرگترین سرمایه برای هر قشری اعتماد مردم است و روابط عمومیها باید به نوعی عمل کنند که این اعتماد افزایش یابد و ارائه واقعه پیشرفتها موجب افزایش اعتماد میشود.
وزیر علوم در خصوص جایگاه اداری روابط عمومی گفت: مادر صدد ارتقا روابط عمومیها در حوزه سازمانی و ساختاری هستیم و به نحوی که بهعنوان مشاور رئیس دانشگاه و زیر نظر مستقیم رئیس فعالیت کنند.
وی گفت: مقدمات این طرح فراهم آمده است.
در ادامه دانشجو خطاب به خبرنگاران حوزه علم و فناوری گفت: بهتر است منزلت خبرنگاران پیشکسوت حفظ شود و از تجربه این افراد استفاده بهینه داشته باشیم.
وزیر علوم تاکید کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی میتوانداز خبرنگاران پیشکسوت به عنوان مدرس دانشگاه استفاده کند و از سوی دیگر باید رشته محلهای خبرنگاری در مقاطع مختلف افزایش یابد.
دانشجو در خصوص بورسیه تحصیلی دانشجویان گفت: آییننامهای را تا پیش از پایان سال اعلام میکنیم مبنی بر اینکه دستگاههای اجرایی و مراکز خصوصی نیز می توانند افراد خود را برای ادامه تحصیل، بورس کنند و یکی از مکانهای که میتواند به این امر مبادرت ورزد خبرگزاریها هستند.
دانشجو در پایان با تأکید بر پرهیز از دروغگویی و دفاع نکردن از اعمال اشتباه مدیران گفت: روابط عمومیها باید از دروغ پرهیز کنند واز سوی دیگر خبرنگاران و اصحاب رسانه نیز باید به نحوی به نقد و طرح دیدگاههای خود بپردازند که هم شأن و جایگاه نظارتی خبرنگار حفظ شود و هم امید به آینده افزایش یابد.
وی تاکید کرد: باید مرز بین نقد منصفانه و نقد مغرضانه تخریب و سیاهنمایی مشخص شود چرا که نمیتوان نظام الهی و اسلامی را با دروغ تخریب و سیاهنمایی به جلو برد.