کد خبر:۲۳۲۲۸۷
در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو» مطرح شد:

خانوادگی به چهارشنبه‌سوری بروید/ کم کاری مسئولان فرهنگی در چهارشنبه آخرسال

به توصیه کارشناسان خانوادگی به چهارشنبه سوری بروید و در این شب مراقب حس شنوایی تان نیز باشید.

ناصر رهبر، کارشناس واحد پیشگیری سازمان آتش‌نشانی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با تأکید به اینکه والدین در روزهای آخر سال در برگزاری آئین چهارشنبه‌سوری نظارت بیشتری به رفتار فرزندان خود داشته باشند، افزود: والدین در صورت کشف مواد محترقه یا لوام مشکوک از فرزندانشان، آنها را از آثار این اقدام مطلع کنند و مواد محترقه را به نیروی انتظامی یا سازمان آتش‌نشانی تحویل بدهند.


زیر آتش خاک بریزید

 

وی با اشاره به پرهیز از نگهداری مواد محرقه در منازل مسکونی افزود: خانواده‌ها اجازه ندهند فرزندانشان به طور مستقیم در جشن چهارشنبه‌سوری شرکت کنند زیرا برگزاری این مراسم به صورت دسته جمعی تمایل فرزندان برای انجام اقدامات خطرناک را کاهش می‌دهد.


 رهبر در ادامه یادآور شد: در شب چهارشنبه‌سوری از مواد اشتعال‌زا و پارچه پرهیز و از بوته و لوازم چوبی استفاده شود.


پرهیز از انداختن شیشه و بطری داخل آتش  

 
 این کارشناس واحد پیشگیری سازمان آتش نشانی تهران با بیان اینکه از انداختن شیشه و بطری در داخل آتش به شدت پرهیز شود، تأکید کرد: هنگام روشن کردن آتش، روی آسفالت خاک ریخته شود. 

 

کمبود شادی در جامعه علت تلفات چهارشنبه‌سوری 

 

رهبر با اشاره به کاهش میزان جراحات ناشی از برگزاری این آیین طی سال‌های اخیر به همت نیروی انتظامی گفت: متأسفانه کمبود شادی در جامعه باعث به وجود آمدن خسارت‌‌های  چهارشنبه سوری شده است، لذا با فرهنگ‌سازی این آئین در جامعه با کمک والدین و مسئولان می‌توان شاهد کاهش این تلفات شویم.

 

احتمال پارگی گوش در چهارشنبه سوری


همچنین دکتر محسن احدی، متخصص شنوایی شناسی در گفت‌وگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه صدای مهیب چهارشنبه‌سوری سلامتی تمام سنین را تهدید می‌کند، افزود: هنگام شنیدن اینگونه صداها باید با نگه‌داشتن دست‌ها بر گوش‌ها از حس شنوایی مراقبت کرد.


 وی با اشاره به حساس بودن کودکان در شنیدن صداهای مهیب اظهار داشت: به والدین توصیه می‌شود که به فرزندان خود اجازه حضور در مکان‌های پرسر و صدا در چهارشنبه آخر سال را ندهند و در صورت به گوش‌رسیدن چنین صداهایی به گوش کودکانشان، مراقب شنوایی آنها باشند.


 احدی در ادامه به استفاده از محافظ‌های گوش به خصوص برای کودکان توصیه کرد و گفت: می‌توان محافظ‌های فومی یا سیلکونی و همچنین محافظ‌های مناسب گوشِ هر کسی با مبلغ مناسب را در اغلب داروخانه‌ها تهیه کرد.


 این متخصص شنوایی سنجی با بیان اینکه عوارض ناشی از شنیدن صداهای مهیب بنا به محیط‌های باز و بسته متفاوت است، افزود: صدای ناشی از مواد محترقه در شب چهارشنبه‌سوری هر چقدر در فضای بسته‌تری به گوش برسد احتمال عوارض بیشتر حتی پارگی گوش، خونریزی گوش، تهدید سلول‌های گیرنده شنوایی، وزوز گوش و اختلال در فهم کلامِ دیگران از دیگر عوارض آن است.


 احدی یادآور شد: افزایش فشارخون و ریسک ابتلا به حملات و بیماری‌های قلبی از جمله عوارض شنیدن صداهای مهیب بر دیگر اعضای بدن است.


 تسریع پیری گوش هنگام شنیدن صداهای مهیب

 

وی افزود: احتمال تسریع روند پیری گوش در سالمندانی که در معرض صداهای مهیب قرار می گیرند نیز وجود دارد.


احدی گفت: بخش فراوانی از کم شنوایی که در سنین نوجوانی و جوانی مشاهده می کنیم به دلیل گوش دادن موسیقی‌های با فرکانس بالا در مدت طولانی است.

 

کم‌کاری مسئولان فرهنگی در چهارشنبه سوری 

 
علاوه بر این، دکتر مسعود مُطلبی قاین، عضو کمیته ملی شورای سیاست گذاری ایمن تهران در گفت‌وگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» گفت: متأسفانه با وجود تلاش مسئولان ذی‌صلاح برای کاهش تلفات در چهارشنبه آخر سال اما هنوز شاهد حوادث ناشی از برگزاری این آئین هستیم.

 

وی با بیان اینکه آئین برگزاری چهارشنبه سوری در ایران هیچ منافاتی با آئین‌های مذهبی ما ندارد، از کم‌کاری مسئولان فرهنگی انتقاد کرد و گفت: نبودن مدیریت صحیح در برگزاری سنت چهارشنبه‌ آخرسال باعث شده که این آئین در کشور به رسمیت شناخته نشود.


 مطلبی افزود: بهتر است وزارت ارشاد، شهرداری و دیگر سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی از چندماه پیش از فرا رسیدن این شب با فراخوان عمومی، مکان‌های مناسبی برای برگزاری این آئین به مردم معرفی کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار