کد خبر:۲۳۳۰۲۶

ساخت «یک حبه قند»ی که 3000 سال یکبار در گلو گیر می‌کند

دانشمندان در نوشاتل در حال ساخت ساعتی به اندازه یه حبه قند هستند که در هر 3000 سال فقط ...

گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ شما می دانید که دقت ساعت‌های سوئیسی شناخته شده است اما دانشمندان در نوشاتل در حال ساخت ساعتی هستند که در هر 3000 سال فقط یک ثانیه عقب می رود.

 

علت دقت این ساعت اتمی بودن است. این ساعت چون با تشعشعات اتمی کار می‌کند، بسیار دقیق است.

 

آخرین ساعت اتمی در دهه 90 میلادی ساخته شد و به اندازه یک ماشین لباس شویی بود. اما دانشمندان مرکز الکترونیک و مایکروتکنیک سوئیس برای ساخت ساعتی با همان کیفیت ولی به اندازه یک حبه قند تلاش می کنند.

 

ساخت این نوع ساعت باعث کاهش هزینه و تولید انبوه آن می شود که احتمالا در «جی پی اس» و تلفن‌های موبایل هم به‌کار خواهد رفت.

 

ابعاد موتور این ساعت میلی متری است و مداری این ساعت اتمی را هدایت می کند. اندازه این مدار 2 میلی متر است. هدف، به‌کارگیری این ساعت در بیشترین ابزار و وسائل قابل حمل است.

 

کوچک کردن آن تا اندازه ای که در ساعت مچی قابل استفاده باشد. ساعت‌های اتمی در یک اتاق تمیز ساخته می‌شوند. دانشمندان ابتدا قالب‌هایی را تولید می‌کنند.

 

بر روی هر قالب، موتور 3000 ساعت اتمی جا دارد. آنها می خواهند از این فن‌آوری نه فقط برای نسب ساعت اتمی بلکه برای بررسی کشفیات علمی مانند نظریه نسبیت انیشتین هم استفاده کنند.

 

یکی از محققان این مرکز می‌گوید: ما اینجا یک نمونه از ساعت اتمی را می بینیم. بخش اتمی مرکز کنترل ساعت است. در پشت بخش فیزیکی هم یک سلول اتمی قرار گرفته و اندازه آن 4 میلیمتر است.

 

اگر ما برای مثال یک ساعت اتمی را در یک اسمارت‌فون که دارای یک گیرنده جی پی اس است بگذاریم، امکان برقراری ارتباط بهتر با ماهواره و شناسایی دقیق تر مکان مورد نظرمان را فراهم می کنیم.

 

ساعت‌های مچی کنونی را شما باید هر روز یا هر هفته تنظیم کنید. اما ساعت اتمی را فقط هر 3000 سال یک بار باید تنظیم کرد، البته اگر شما باتری داشته باشید که 3000 سال عمر کند.

 

امروزه، بهترین ساعت‌های اتمی با خطای یک ثانیه در هر یک میلیارد سال کار می کنند. ساعتی با موتور بسیار کوچک که نوید ورود ساعت‌هایی را به بازار می دهد که همیشه وقت دقیق را به ما نشان می دهند و هیچ وقت، نیاز به تنظیم ندارند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار