به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، صبح دیروز همایشی با عنوان «تبیین گفتمان اسلامی» در تالار شهید آوینی دانشگاه هنرهای زیبا تهران برگزار شد.
در این همایش که مسئولان کشوری و هنری حضور داشتند، به بررسی مسائل مشکلات سینمای انقلابی پرداخته شد.
در ادامه حاشیه نگاری های خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» از این مراسم را می خوانید:
در ابتدای این مراسم حجت الاسلام پناهیان با اشاره به یاد و خاطره شهید آوینی به نقش هنر و هنرمند در سطح جامعه پرداخت و گفت: اگر در زمینههای حجاب و یا بحثهای فرهنگی نتوانستهایم به خوبی موفق باشیم، این وظیفه برعهده هنرمندان است و تنها هنر میتواند به خوبی این امور را در جامعه نهادینه سازد.
پناهیان شهید آوینی را مصداق یک هنرمند کامل دانست و اظهار داشت: شهید آوینی یکی از هنرمندانی بود که مراحل عرفان را نه با خواندن کتاب، بلکه با قلب خود طی کرد و ما نیازمند نسلی همچون او هستیم.
این استاد حوزه و دانشگاه با ذکر حدیثی از امام صادق (ع) به بیان چشم های مومن در دنیا پرداخت و گفت: امام صادق (ع) می فرمایند: «مومن چهار چشم دارد دو چشم در سر و دو چشم دیگر در قلب خود»، بسیاری از مومنان حوادث پیرامون خود را با چشم دل خود می سنجند و در مورد آنها قضاوت می کنند.
وی در ادامه با اشاره به داستان سریال الیاس که سال های پیش در ایام مبارک ماه رمضان از سیما پخش می شد، خطاب به کارگردان این سریال گفت: ظاهراً هنرمندی که این سریال را درست کرده این روایت را نشنیده است که «مومن هیچ وقت یقین به باطل پیدا نمی کند» چرا این را با دلت نفهمیدی؟!
پناهیان به نقش هنرمندان در تبلغ امور دینی نیز اشاره کرد و گفت: هنرمندان باید لطیف ترین افراد جامعه باشند، باید زیبایی دین را ببینند و آن را به تبلیغ بکشند.
استاد دانشگاه هنر با توجه به انقلاب و زیبایی آن در سطح جامعه به نقش هنرمندان در این زمینه اشاره کرد و گفت: هنرمندی که زیبایی انقلاب را درک نمی کند، قسی القلب است.
وی گفت: البته ما طلبه ها و هنرمندان رسوای دو جهانیم.
در ادامه سردار نقدی به طور سرزده وارد مراسم شد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به جنگ دشمنان با ملت ایران اظهار داشت: وقتی ابزار جنگ دشمن به نیرنگ آراسته است، هنر تنها وسیله افشای آن خواهد بود.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری و نامگذاری امسال به نام «حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی» گفت: حماسه به معنای باشعور وارد صحنه شدن است، بنابراین ایجاد شور توأم با یک شعور انقلابی در این مرحله به هنر نیاز دارد و اکنون ما در این مرحله هستیم؛ زیرا امروز خصومت آمریکا با ملت ایران به نقطه اوج خود رسیده است.
نقدی با اشاره به سرمایهگذاری غرب برای اختصاص جایزه فرمایشی اسکار به فیلم «آرگو» اشاره کرد و گفت: خودشان آمدند از بین تعدادی فیلم، جایزهای را از کاخ سفید به این فیلم فرمایشی دادند که با این اقدامات هر روز خود را بیشتر در دنیا رسواتر میکنند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در ادامه به راهکارهای دشمن برای مبارزه با جوانان انقلابی پرداخت و گفت: یکی را با تخریب شخصیت خراب میکنند و یکی را با طمع و دادن جایزههای آنطرف آبی و برای دیگری نیز دام پهن می کنند و به این ترتیب از مرحله خارج می کنند؛ در این شرایط است که جوانان ما باید هوشیارتر عمل کنند.
وی به نیاز کشور برای تدوین برنامههای جدی در این زمینه اشاره کرد و گفت: ما نیاز به مراقبتهای بیشتر در این خصوص داریم، بنابراین باید هوای هنرمندان را بیشتر داشته باشیم و نیازهای خود را بر اساس ضعف تبیین کنیم و بسترهای لازم را در این زمینه فراهم کنیم.
در ادامه این مراسم از هنرمندان برجسته ای همچون سلحشور، کارگردان سریال یوسف پیامبر؛ برجی، عکاس برتر کشوری؛ شهریار بحرانی، کار گردان ملک سلیمان؛ شجاعی، کاریکاتوریست برجسته و رئیس خانه کاریکاتور ایران و همچنین گلریز، خواننده آثار سنتی تقدیر شد.
برجی، عکاس برگزیده کشوری وقتی جایزه خود را دریافت کرد به پشت تریبون رفت و گفت: من لایق این جایزه نیستم، اما می خواهم بگوییم جای امثال شهید آوینی ها در این جاست نه در برج میلاد.
بعد از برجی نوبت به گلریز رسید و بنا به خواسته حضار دقایقی ابیاتی را در مدح حضرت زهرا (س) قرائت کرد.
بعد از مراسم طالب زاده، از کارشناس هنری؛ قنادیان، مسئول بسیج هنرمندان و فرج الله سلحشور به سوالات حضار در قالب میزگردی پاسخ دادند.