دکترسیدمنصور گتمیری در گفتوگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، درباره درمان غیردارویی فشار خون گفت: این نوع درمان با سبک زندگی میسر است که یا به فشارخون مبتلا نمیشویم و یا در صورت مبتلا شدن آن را در حد نرمال کنترل میکنیم.
وی کاهش مصرف نمک را مهمترین اقدام در جلوگیری از این بیماری بیان کرد و افزود: نسبت نمک در کشور ما 2 الی 5/2 برابر میزان استاندارد است.
گتمیری ادامه داد: متأسفانه هرچقدر جوامع شهریتر میشود مصرف غذاهای آماده نیز بیشتر میشود، بخشی از غذاهای نیمه آماده در بیرون از منزل که دارای نمک فراوان برای جلوگیری از فساد کمتر غذا است، آمار متلایان به فشار خون را افزایش میدهد.
این فوق تخصص بیماریهای کلیه گفت: با کم کردن بخشی از نمک در سفره غذای آشپزخانه و مصرف کم غذاهای فرآوری شده بر کنترل فشار خون بسیار مؤثر است.
وی با اشاره به مشغلههای بیرون از منزل توصیه کرد: با وجود تمام مشغلههای افراد، باید برنامه غذایی به نحوی کنترل شود که روزانه 5 قطعه سبزیجات در آن برنامه گنجانده شود.
وی گفت: مصرف سبزیجات علاوه بر وجود ویتامین بالا باعث سیری زود و مصرف کم برنج و غذاهای پرکالری میشود.
گتمیری با بیان اینکه میتوانیم با مصرف غذاهای پرپُتاسیم با سوءسدیم(نمک بد) مقابله کنیم، تصریح کرد: مصرف سیبزمینی به دلیل دارابودن پتاسیم به صورت آبپز و تنوری بسیار غنی و مفید به شمار میرود.
وی تأکیدکرد: خودداری از سیگار، کاهش مصرف غذای پرکلسیم و مصرف لبنیات با میزان چربیکم برای تمام سنین در کاهش فشار خون توصیه میشود.