به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت ایران درباره ساختار برنامه های تولیدی صداو سیما بیانیه ای صادر کرده که مشروح آن به شرح زیر است:
بسمه تعالی
«مسئولان اعم از رؤسای سه قوه، مسئولان میانی، رئیس سازمان صدا و سیما، و فرماندهان سپاه و نیروهای مسلح باید در دانشگاهها حضور یابند و ضمن شنیدن سخنان دانشجویان، سخنان و استدلال های خود را نیز بیان کنند که در این صورت، بسیاری از ابهامات و سؤال های نسل جوان برطرف خواهد شد.»
ریاست محترم سازمان صدا و سیما
سلام علیکم
پیرو درخواست های پیاپی دانشجویان دانشگاه های مختلف از شما و امتناع چندین و چندباره شما از حضور در جمع دانشجویان و بعد از تاکید مقام معظم رهبری برای این امر شما تنها در جلسه ای در دانشگاه شریف در ایام تابستان حضور یافتید و بعد از پاسخگویی ضعیف، اتفاقات جلسه طوری در رسانه ها منتشر گردید تا از باب رفع تکلیف رزومه دیگری به فعالیت های خود بیافزایید.
بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت در زمستان سال گذشته چندین بار تقاضای حضور شما در دانشگاه را داشت که علی رغم قول قطعی شما برای حضور در این دانشگاه، در هر تماس با شما و مسئول دفترتان با بهانه های واهی برای شانه خالی کردن از پاسخگویی مواجه شد. بهانه هایی مانند اختلافات پیش آمده میان قوا و به صلاح نبودن حضورتان در دانشگاه که باید برای اطلاعتان بگوییم جریان عظیم انقلاب سی و چند سال است که در تلاطم های سهمگین در حال حرکت بی وقفه است و در شرایطی که مردم آن، پایدار و مقاوم ایستاده اند، مسئولین آن نیز نباید حوادث گوناگونی را که برای آن رخ می دهد بهانه ای برای عدم پاسخگویی قرار دهند.
در شرایطی که مانند سی و چند سال گذشته در جنگ بوده ایم و البته اکنون نیز در دفاع مقدسی دیگر قرار داریم، در شرایطی که قلع و قمع فرهنگ جوانان و خانواده ها را در کنار تقدیر و الگوسازی از بازیگران ضعیف و خوانندگان و مجریان و افراد کم ارزش و بی سواد و جدا مانده از جامعه مقاوم ایران، با وجود خون دل خوردن جبهه فرهنگی انقلاب می بینیم؛ یاد جبهه های جنگ 8 ساله می افتیم که جوانان مبارز واقعی کشور به صف سپاهیان کفر می تاختند و همچون جوانان امروز جانباز و شهید می شدند و عده ای قلیل و جدا مانده از جامعه، که همان الگوهای موهومی اند برای تحصیل و خوش گذرانی به خارج از کشور فرار می کردند.
در همان جنگ بود که فرماندهان جوان و بیست و چند ساله چون باقری و متوسلیان و شهبازی و وزوایی و بقیه با نیروی ایمان،جوانی، جسارت، شجاعت و توکل خود بزرگ ترین فتوحات آشکار آن جنگ را رقم زدند. اکنون این قدرت ریسک پذیری و استفاده از جوانان، چرا به فراموشی و گرداب چنبره زدن مدیران نسل اول بر مناصب، سپرده شده است. و به جای آن مدیرانی در مجموعه شما می بینیم که قبیله گرایی و محافظه کاریشان خون به دل ما کرده است. چند سالی از ریاست شما بر این سازمان می گذرد و ما به طرق مختلف این موضوع را به شما و معاونانتان گوش زد کردیم اما هر بار شما گفتید که در صدد وارد کردن نیروهای جوان و انقلابی و از دل مردم به مجموعه بسته مدیریتی خود هستید و هر بار در صدد بودید. تا کی در صدد خواهید ماند؟
گرایش به تکنوکراسی، در برهه ای که الگویِ پایبندی به آرمان گرایی بر پایه گفتمان انقلاب، امتحان خود را به خوبی پس داده قطعا به خطا می رود، مردم مشکلی ندارند تا برنامه های سازمان دچار ضعف فنی و نور و تصویربرداری و صحنه و غیره باشند اما محتوای صحیح در آن مشاهده شود. در معدود مواردی که سعی در ورود محتوای واقعی انقلاب اسلامی به برنامه های صدا و سیما را داشته اید به افزودن ظواهر اسلامی به برنامه ها بسنده شده است و از امتزاج برنامه ها با معنا و محتوای اصیل انقلاب خبری نیست. الگوسازی از شخصیت های بی محتوا و الگوسازی کلیشه ای از الگوهای اصیل ایران و اسلام، ویژگی بارز برنامه های کنونی سیماست و در پایانِ هر برنامه تقدیر های فراوان و بی مورد از افرادی که برنامه هایشان برای انقلاب و صاحبان آن، که مردم هستنند ذره ای ارزش ندارد مشاهده می شود.
ای کاش برنامه هایی مانند راز، ققنوس، سری قبلی دیروز امروز فردا، سریال پایتخت که اخیرا نمایش داده شد و چند مورد معدود دیگر ساخته نمی شد تا ما متوجه نمی شدیم که ایراد از عده ای نیست که رو به ماهواره می برند و ایراد از برنامه سازی سیماست.
کما اینکه حتی بینندگان ماهواره هم به این برنامه ها روی خوش نشان داده اند و این نشان دهنده آن است که بی علاقگی مردم به مفاهیم اسلام و انقلاب خیالی خام است و قصور از ما بوده است. جدیدترین دستاورد صدا و سیما هم فرصت مغتنم و ارزشمند تعطیلات نوروز امسال بود که تنها با بسنده کردن به سرگرم کردن مردم که در این راه نیز سطحی عمل شد این فرصت سوخت حال آنکه شبکه های ماهواره ای خارجی ساعت ها برای مخاطب ایرانی خود از همه ی اقشار برنامه ریزی عمیق و دراز مدت کرده بود و از آن بهره برد.
در پایان باید گفت در زمانه ای که اعتماد کامل به برخی مسئولین نمی توان داشت و تنها دل به رهبری و مردم سپرده ایم، مسئولین باید کاملا زیر ذره بین و پاسخگو باشند و ما نیز همچنان منتظریم و بدانید اگر بخواهید به نقاط قوت معدود خود که البته در شما وجود دارد، تکیه کنید به خطا رفته اید.
نکته ی دیگری که لازم به تذکر و اخطار است این که در شرایط فرهنگی کنونی کشور که تحت شدیدترین تهاجمات فرهنگی دشمن قرار داریم و هر بار فاز جدیدی در حمله به عفاف و حیای جوانان آغاز می شود و در آستانه انتخابات، کوچک ترین تسامح و تساهل در حوزه فرهنگی صدا و سیما را از شما نخواهیم پذیرفت و اگر به فضای باز سیاسی و واقع نگری فرهنگی معتقدید، نه در آستانه انتخابات بلکه در طول تمامی سال ها معتقد باشید.
بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت ایران