کد خبر:۲۳۴۹۲۹
در نشست «انرژی هسته‌ای؛ فرصت یا تهدید؟» مطرح شد:

علت تعطیلی برخی نیروگاه‌های اتمی آلمان/برخورداری کشور از اورانیوم یک هدیه خداوندی است

معاونین سازمان انرژی اتمی در نشست «انرژی هسته‌ای؛ فرصت یا تهدید؟» به توضیحاتی در مورد ضرورت‌های برخورداری از انرژی هسته‌ای پرداختند.

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» قنادی در نشست دانشگاه شریف که ظهر امروز برگزار شد گفت: یک نفر ممکن است بپرسد که آیا انرژی هسته‌ای یک نیاز است یا اینکه حق ماست و من در جواب آن فرد می‌گویم انرژی‌ هسته‌ای بیش از آنکه حق مسلم ما باشد نیاز مبرم کشور ما به این امر است.


قنادی با اشاره به فناوری پیچیده هسته‌ای خاطرنشان کرد: هر چند تشکیل دانش هسته‌ای به پنج سال قبل باز می‌گردد اما در این رشته مشکلاتی وجود دارد که از کشف اورانیوم تا تولید راکتور مطرح است.


وی با بیان اینکه اورانیوم تنها یک کاربرد عمده دارد و آن استفاده از شکاف هسته‌ای است خاطرنشان کرد: این یک هدیه خداوندی است که برخی از کشورها از این نعمت برخوردارند و ما باید تلاش کنیم تا بتوانیم در این زمینه به خوبی استفاده کنیم.


قنادی با بیان اینکه اورانیومی که از دل خاک استخراج می‌شود با عملیات پیشرفته‌ای به اکسید اورانیوم و در نهایت به یو اف 6 تبدیل می‌شود گفت: تفاوت سوخت‌های فسیلی با سوخت‌های هسته‌ای در این امر است که سوخت‌های فسیلی بعد از استفاده چیزی باقی نمی‌گذارند اما در سوخت‌های راکتورها تنها دو درصد آن ماده استفاده می‌شود.


معاون سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه تنها 90 سال با سوخت هسته‌ای برق داریم تصریح کرد: وقتی از راکتور استفاده می‌کنیم این مسئله حل می‌شود و ما می‌توانیم مطمئن باشیم که تا یک سال نیازی به تجدید سوخت نداریم در حالی که در سوخت فسیلی این گونه نیست و به‌طور مستمر نیاز دارد که سوخت را تجدید کنیم.


قنادی در پایان در پاسخ به یک سوالی مبنی بر اینکه چرا از سوخت‌های پاک‌تر به جای سوخت هسته‌ای استفاده نمی‌کنیم گفت: سوخت هسته‌ای از ضریب پاکی و کمترین آلودگی برخوردار است و تنها پسماندهای سوخت هسته‌ای شاید مشکلی ایجاد کند که آن نیز با پیگیری های دقیق رفع شده و هیچ آلودگی ایجاد نمی‌شود.


احمدیان معاون سازمان انرژی اتمی دو حادثه کرنوی و هیروشیما موجب شد که روند هسته‌ای ایران به تعویق بیفتد اما پس از این دو حادثه تحول عظیمی در این عرصه به وجود آمد.


وی با اشاره به اقدامات آلمان که در صدد برآمده است برخی راکتورهای خود را از مدار خارج کند گفت: این امر به خاطر بازبینی مواردی است که ممکن است منجر به حادثه کرنوی شود اما به این معنا نیست که آنان فعالیت هسته‌ای خود را تعطیل می‌کنند هزینه‌هایی که برای این امر می‌کنند گویای این امر است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار