به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، آیتالله اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در مراسم بزرگداشت شهید محمدباقر صدر و شهیده بنتالهدی صدر که عصر امروز در موسسه امام موسی صدر برگزار شد به ایراد سخنانی پیرامون شخصیت علمی شهید محمدباقر صدر پرداخت.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه بیت صدر از نادرترین بیوت علمی جهان تشییع است گفت: این بیت ویژگیهای منحصر به فردی دارد و در این دو قرن هیچ زمانی این بیت خالی از نوابع دست اول نبوده است.
اراکی ابراز داشت: در بیداری اسلامی دو تن از طاغوتها یعنی صدام و قذافی به دست مردم به هلاکت رسیدند که هر دوی آنها با بیت شریف صدر درگیر شده بودند که این مسئله نشان از امتیاز این بیت نزد خداوند متعال دارد.
وی با اشاره به برجستگیهای علمی سیدمحمدباقر صدر و امام موسی صدر تصریح کرد: جامعیت بین، تعهد نسبت به اصالتها و انفتاح نسبت به سایر جریانها و گرایشها از ویژگیهای این دو بزرگوار است که جمع بین اینها بسیار دشوار میباشد.
اراکی در ادامه گفت: محمدباقر صدر یک فقیه کلامی فیلسوف متعهد به اصالتهای فکری و حتی منبع این فکر اصیل بود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: آنچه محمدباقر صدر در فن اصول مطرح کرد یک ابداع و یک فن جدید از منطق دلالت است که بنیانگذاری آن توسط ایشان انجام شد.
اراکی با اشاره به نظریه علمی شهید صدر در مورد استقرا خاطرنشان کرد: متأسفانه این نظریه در حوزههای ما به صورت دقیق مورد بررسی و تبیین قرار نگرفته است چه برسد به اینکه در دانشگاههای جهان اسلام مطرح شود.
وی در ادامه گفت: نظریه شهید صدر منطق ارسطو را نقض و منطق جدیدی را تدوین کرده است که مراکز علمی باید این نظریه را مورد استفاده قرار دهند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی شهید محمدباقر صدر را یک متفکر اصیل شیعی پایبند به همه اصول دانست و یادآور شد: او هیچ گاه در دایره جهان تشییع منحصر نشد بهطوری که برخی از کتابهای او در کتابخانههای عربستان نفوذ پیدا کرده بود.
وی با اشاره به موضع شهید صدر درباره قیام امام خمینی بیان داشت: شهید صدر یک عراقی بود ولی وقتی قیام امام خمینی پیروز شد نامهای به دوستان و مقلدان خود نوشت و گفت: دیگر از مرجعیت من سخن نگوید چون امام خمینی رهبر جهان اسلام است.
اراکی با بیان این مطلب که شهید صدر همانند ائمه جهانی فکر میکرد تصریح کرد: حرف ما در مجمع تقریب جهانی این است که ما باید با عامه مسلمین و همه طوایف اسلامی ارتباط داشته باشیم البته این به معنای دست برداشتن از اصول خود نیست.
وی در ادامه گفت: ما از علی (ع) که شیعهتر نیستیم و باید ببینم ائمه چگونه با همه طوائف اسلامی رفتار میکردند و مانند آنان عمل کنیم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی امام موسی صدر را بنیانگذار جریان سازمان یافته نهضت اسلامی در منطقه دانست و بیان داشت: جنبش بیداری اسلامی متأثر از حرکت و مقاومت امام موسی صدر بود.
وی افزود: ایشان نهضت خود را بر مبنای حرکت محرومین یا قیام برای نجات مستضعفین بنا نمود یعنی همان کاری که امام خمینی در ایران انجام داد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بیان داشت:شیعیان امام موسی صدر را رهبر خود میدانستند اهل سنت و مسیحیان نیز خودشان را از اتباع او به شمار میآوردند.
وی در خاتمه گفت: ما باید سیره سیاسی این بزرگان یعنی امام خمینی، شهید محمدباقر صدر و امام موسی صدر را بررسی و مطالعه کنیم.