منوچهر متکی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: به لحاظ سیاسی نمیشود احزابی که با هم تفاوت سلیقهای و فکری دارند به وحدت برسند؛ این مسئله مفهومی در عرف سیاسی ندارد و من مفهوم وحدت ملی را بهعنوان یک ترم مطرح شده با نگاه سیاسی قبول ندارم؛ چون اهداف سیاسی به دنبال خود دارد.
وی ادامه داد: اما جایگاه دولت را یک مجموعه فراحزبی میدانم؛ چون تعامل دولت با سایر جریانهای سیاسی در جامعه یک الزام است و دولت باید فراحزبی باشد.
وزیر سابق امور خارجه کشورمان با اشاره به تأمین هزینههای انتخاباتی ادامه داد: دولت باید برنامهریزی مشخصی برای تأمین بخشی از هزینههای انتخاباتی کاندیداها داشته باشد؛ یعنی دولت برای هر جریان سیاسی به میزان آرایی که دارد، تعریفی قائل شده و کمک مختصری در این زمینه به آن حزب می کند.
متکی به فواید این مسئله اشاره کرد و گفت: این قضیه باعث میشود کسانی که بیمهابا برای انتخابات هزینه میکنند و اهداف خاصی را در سر میپرورانند جلویشان گرفته شود و کسانی هم که آرایی در سطح جامعه دارند، اما امکاناتی برای بیان نظرات خود ندارند، به بیان دیدگاهها و گفتمانهایشان از این طریق بپردازند.
کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری گفت: دولت کار حزبی نمیکند و بناست کشورداری کند؛ در امر کشورداری ما با واقعیتهایی همچون جریانهای مختلف سیاسی در سطح کشور روبرو هستیم، دولت موظف است از تمام ظرفیتهای مختلف سیاسی در امر کشورداری و در حوزه مشورتی استفاده کند؛ البته انتخابهایش را باید براساس صلاحیتها دنبال کند؛ زیرا هر کسی و هر جریان سیاسی که بر روی کار میآید باید فراجناحی عمل کند.