کد خبر:۲۳۵۳۳۰

ماوس موقعیت یاب راه دور در راه است

مرکز الکترونیک و میکرو تکنیک سوییس در نوشاتل، مشغول آزمایش اختراعی است که می توان آن را ماوس آینده خواند.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، ماوس، در زندگی امروزی یک همراه همیشگی، در کار و سرگرمی ما است. مرکز الکترونیک و میکرو تکنیک سوییس در نوشاتل، مشغول آزمایش اختراعی است که می توان آن را ماوس آینده خواند. این وسیله SpaceCoder یا «موقعیت یاب از راه دور» نام دارد.

 

یک نوع ماوس سه بعدی است که امکان تجسم دقیق فضایی را فراهم می کند و به آسانی، بدون تماس با اشیاء، تصویری سه بعدی از آنها می دهد. SpaceCoder می تواند در لپ‌تاپ، تلویزیون های هوشمند یا اسمارت فون به‌کار گرفته شود. این دستگاه کوچک با تکیه بر تشخیص نور و سایه، با دقتی نانومتریک فاصله سطوح مختلف یک جسم را تا منبع نوری تشخیص می دهد.

 

یک مهندس فرانسوی در توضیح این اختراع می گوید: می توانیم SpaceCoder را برای جابه‌جا کردن شی مورد نظر در صفحه، به‌صورت سه بعدی یا با دادن زاویه یا چرخاندن، به‌گونه ای که می خوهیم به‌کار بریم. همچنین می توانیم مثل دستگاه کنترل از راه دور از آن استفاده کنیم. فقط یک دکمه برای حرکت در منو های مختلف کافی است.

 

وی با نشان دادن دست خود در بالای یک صفحه سفید می افزاید: مبنای تصویر برداری از سایه کار می کند. فرض کنید این صفحه کاغذ یک گیرنده نور مثل وب‌کم باشد. اگر دست من در فاصله ثابتی با صفحه باشد جابه‌جایی های منبع نور توسط SpaceCoder ثبت می شود. گیرنده، سایه دستم را آنالیز کند و موقعیت فضایی یا سه بعدی دست من را تشخیص می دهد. با حرکت دست من به بالا و پایین، سایه آن بر روی صفحه تغییر می کند و بر حسب دوری و نزدیکی کوچکتر یا بزرگتر می شود. خیلی ساده است مثل بازی معروف با سایه.

 

کاربرد دیگر SpaceCoder در تمرین های ورزشی با دوچرخه است و به ورزشکاران کمک می کند که به‌صورت دقیقی بفهمند چقدر پا زده اند. به این ترتیب از طریق چراغ کوچکی که روی پدال کار گذاشه شده، ورزشکاران مبتدی می توانند مهارت های خود را افزایش دهند و کارکشته ترها میزان کارشان در تمرین ها را به دقت اندازه گیری کنند.

 

ردیابی آفتاب، کار دیگر SpaceCoder است. از آنجا که این دستگاه موقعیت فضایی هر منبع نوری را با دقت زیاد پیدا می کند، می تواند موقعیت فضایی خورشید را هم به‌صورتی دقیق محاسبه کند. دستگاه می تواند جابه‌جایی خورشید را هر ده دقیقه با دقت زاویه ای 250 میکرو درجه دنبال کند. این دقت، در کارهای فضایی هم کاربرد دارد و می تواند در ردیابی خورشید و ستارگان سیاره یا در تعیین مسیر حرکت هواپیماها استفاده شود.

 

SpaceCoder با همکاری مرکز مهندسی بیومدیکال در برن، در جراحی میکروسکوپی مرتبط با ترمیم دستگاه شنوایی، امتحان می شود. در این جراحی حساس، داشتن تصاویر دقیق برای هدایت جراح بسیار مهم است.

 

یک مهندس دیگر فرانسوی تفاوت روش های متعارف جراحی میکروسکوپی را با جراحی به کمک SpaceCoder چنین شرح می دهد: در فناوری های دیگر مثلا دوربین استریو، خیلی بزرگتر و گرانتر است و به‌خصوص دقت کمتری دارد. در SpaceCoder بازوی روبات جراحی از طریق نورهایی که روی سر بیمار ثابت شده است، هدایت می شود تا تونل گوش را بشکافد و به قسمت حلزونی برسد در این نوع جراحی کار جراح در فضای بسیار کوچک و تنگی انجام می شود و از این رو دقت و درستی کار SpaceCoder اهمیت ویژه ای می یابد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار