معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت تنها در 10 سال اول بعد از انقلاب مسیر را درست رفته است.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، فاطمه رخشانی امروز در مراسم افتتاحیه گردهمایی معاونان بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی کشور در وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت از زمانی که طب عمومی را نادیده گرفت و به تخصص روی آورد، در مسیر اشتباه حرکت میکند.
وی گفت: اصل تحریمها برخلاف آنچه کشورهای غربی فکر می کنند، کار آنها نیست، بلکه کار خداست، من از زمانی که فعالیتم را در این وزارتخانه آغاز کردم تاثیر این تحریم ها را بر تمام رویکردهای وزارت بهداشت مشاهده نمودم، این وزارتخانه راه را اشتباه رفته است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه با مردم باید شفاف صبحت کنیم، اظهار داشت: کار ما به طور مرتب ساخت بیمارستان ها و تهیه تجهیزات پزشکی است که این خود نشان می دهد مردم را به سمت بیمار شدن سوق می دهیم.
رخشانی با بیان اینکه وقتی پزشک درمان را گران می کند مردم از آن استقبال می کنند، افزود: ما به جای درمان باید بهداشت و مراقبت های پزشکی را به مردم آموزش بدهیم.
وی گفت: فکر می کنیم اگر طرح پزشک خانواده راه اندازی شود تمام زیرمیزی ها نیز جمع می شود، اما باید بدانیم این طرح با سرعت اجرایی نمی شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: اگر در حوزه درمان اشتباه کردیم، نباید بگوییم حوزه بهداشت اصلاح می شود.
رخشانی گفت: بیشتر مراکز درمانی ما دچار کمبود بودجه هستند و همین موضوع نیز مشکل ساز شده است.
وی با اشاره به شعار حماسه سیاسی حماسه اقتصادی تصریح کرد: لازم است دو کار را برای اجرایی شدن سیاست های وزارت بهداشت انجام بدهیم؛ سیاست های این وزارتخانه را به راه صحیح هدایت کنیم و با رویکرد اقتصادی که یکی از آنها اقبال مردم از طب سنتی است، خدمات موثرتری را ارائه بدهیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: یک مانع بزرگ جلوی طرح پزشک خانواده گذاشته ایم که باعث شده است این طرح را در سطح بالایی پوشش بدهیم، در حالی که این امر غیرممکن است، تنه اصلی طرح پزشک خانواده طب سنتی است که ما آن را از لحاظ حقوقی از بین برده ایم.
رخشانی با بیان اینکه به ازای هر 900 نفر یک پزشک عمومی داریم، افزود: استاندارد جهانی هر هزار نفر یک پزشک است، ما دچار کمبود پزشک هستیم.
وی با اشاره به برنامه خود در وزارت بهداشت، تغییر سبک زندگی را اولویت اول بیان کرد و گفت: در سونامی بیماری های غیرواگیر هزینه های درمان آن قدر افزایش پیدا می کند که جبران آن ممکن نیست، لذا باید فکری برای جلوگیری از این بیماری ها کرد که تنها راه آن ترویج سبک زندگی سالم است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت از 76 میلیون نفر در کشور، شش میلیون بستری می شوند و از خدمات درمانی استفاده می کنند، گفت: در این میان، 70 میلیون باقی مانده، یا سالم هستند یا سرپایی درمان می شوند، در حالی که سیاست درست مسئولان ما باید این باشد که آن قدر تعداد بیماران در کشور کاهش پیدا بکند که به تبع آن از تعداد تخت های بیمارستانی نیز کم شود.
رخشانی بازنگری ارائه خدمات را از اولویت دوم برنامه های معاونت بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت به تنهایی در نظام سلامت موفق نمی شود و باید مردم نیز در این حوزه ایفای نقش کنند، توانمندسازی مردم را اولویت سوم و ثبت اطلاعات و گزارش و تعامل با سازمان ها را از اولویت های بعدی این معاونت بیان کرد.