شاید خرید یک ابزار با سیستم عامل آی او اس (به دلیل تک محصولی بودن)، بلک بری (محصولات معدود) و یا ویندوز فون (کنترل کامل شرکت نرم افزاری بر تولید کنندگان سخت افزار) کار ساده ای باشد. اما...
به گزارش خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، شاید خرید یک ابزار با سیستم عامل آی او اس (به دلیل تک محصولی بودن)، بلک بری (محصولات معدود) و یا ویندوز فون (کنترل کامل شرکت نرم افزاری بر تولید کنندگان سخت افزار) کار ساده ای باشد. اما به دلیل بازمتن بودن اندروید، موبایل سازان بسیار زیادی از سراسر دنیا (و حتی ایران) به سراغ این سیستم عامل رفته اند و هم اکنون شاهد بیشترین تنوع محصول بازار در این دسته هستیم.
برای همین انتخاب از میان صدها مدل و طرح مختلف با برندهای متفاوت کاری سخت و دشوار به نظر می رسد. پس بیایید با تعریف برخی شاخص ها، این خرید را به کاری آسان تر تبدیل کنیم.
چه موقع باید موبایل بخریم؟
همان طور که گفتیم، گوگل دائما در حال بهبود سیستم عامل موبایل خود است و هر چند ماه یک بار، نسخه جدیدی از اندروید را به بازار عرضه می کند. از طرفی شرکت های تولید کننده تلفن های اندرویدی هم با چشم و هم چشمی فراوان، دائما در حال تولید تلفن های هوشمند جدیدتر و قوی تر با نسخه های به روزتر سیستم عامل اندروید هستند تا مشتریان بیشتری را به خود جذب کنند.
اگر به تازگی می خواهید به جمع کاربران اندروید بپیوندید و یا اینکه موبایل اندرویدی شما متعلق به دوران اندروید نسخه 1.xاست، پس بهتر است به نسبت پولی که می خواهید خرج کنید، دنبال جدیدترین سیستم عامل و بهترین سخت افزار ممکن باشید.
خوشبختانه برای عضویت در خانواده اندروید نیازی به هزینه سنگین نیست و با توجه به بودجه تان، می توانید از 200 هزار تومان به بالا یک موبایل اندرویدی نسبتا مناسب بیابید.البته در حال حاضر، میان موبایل های ارزان قیمت تنها می توانید اندروید 2.2 و 2.3 را ببینید و اگر به دنبال اندروید 4.0 باشید، نیاز است که به سراغ گروه گرانقیمت خانواده اندروید بروید.
نکته مهم دیگری که قبل از خرید یک تلفن هوشمند اندرویدی باید به آن توجه کنید، زمان ارائه محصولات اندرویدی جدید به بازار است. این روی دیگر سکه است که باعث نگرانی برخی خریداران می گردد. هنگامی که شما در حال خرید یک تلفن هوشمند گرانقیمت و جدید هستید، احتمالا مدل قوی تر و به روز تری در شرف تولید یا ورود به بازار است.
برای همین قبل از خرید موبایل، بهتر است سری به سایت های خبری تکنولوژی بزنید و ببینید آیا تلفن هوشمند مهم و چشمگیری در آینده نزدیک وارد بازار خواهد شد یا خیر.بعضی اوقات شاید دو یا سه ماه صبر برای یک تلفن همراه هوشمند جدید با فناوری تازه یا نسخه بالاتری از اندروید کاملا به صرفه باشد.
مانند ورود تلفن های هوشمندی چون One Xاچ تی سی و سامسونگ گلکسی اس 3 با پردازنده های چهار هسته ای و اندروید نسخه 4.0 بستنی حصیری که در حال حاضر یک گام بزرگ برای تلفن هوشمند های اندرویدی محسوب می شوند.
البته این نکته را هم همیشه در ذهن خود داشته باشید که: هیچ گاه به دنبال «جدیدترین» تلفن هوشمند بازار نباشید و بیشتر به بودجه و نیازهای خود توجه کنید. زیرا همیشه یک «جدیدترین» دیگر در راه است.
مشخصات و امکانات را بر حسب آنچه برای تان مهم تر است بسنجید
آن چه در هنگام صحبت درباره امکانات و قابلیت های یک تلفن جدید مهم جلوه می کند، گاه در موقع تصمیم گیری برای خرید آن، از اهمیت کمتری برخوردار می شود.
در ادامه برخی از این موارد را که از اهمیت بالایی برخوردارند و می توانند دامنه خرید شما را در میان خیل عظیم تلفن های هوشمند اندرویدی محدودتر کنند، بررسی می کنیم تا انتخاب مان از میان تعداد کمتر و با آسانی بیشتر انجام شود.
نسخه سیستم عامل
اندروید مرتبا به دنبال بهبود خود است و نسخه های جدیدی از آن به بازار می آیند. هنوز از زمانی که نسخه 2.3 در صدر اخبار بود و تنها در جدیدترین تلفن ها دیده می شد، مدت زیادی نمی گذرد و امروز در کنار بحث درباره تلفن هایی با نسخه 4.0 یا 4.0.4 اندروید که چندی است وارد بازار شده اند، زمزمه موبایل های اندروید 4.1 و 4.2 هم شنیده می شود و تعداد انگشت شماری موبایل و تبلت مجهز به آخرین نسخه ها را می توانید در بازار مشاهده کنید.
پس همیشه سعی کنید تا حد امکان جدیدترین نسخه سیستم عامل اندروید موجود در بازار (و سازگار با هزینه تان) را خریداری کنید. زیرا با توجه به پیشرفت سریع سخت افزار و سیستم عامل ها، نمی توان گفت که موبایل شما تا چه زمانی امکان نصب نسخه های بعدی اندروید را خواهد داشت.
ارتقاء به نسخه های جدیدتر اندروید
متاسفانه یک حقیقت تلخ زندگی اندرویدی این است که دریافت به روز رسانی ها و ارتقا به نسخه های جدید سیستم عامل، کاملا وابسته به کارخانه سازنده تلفن شما و (در برخی کشورها) اپراتور خدمات دهنده تان است.
در کنار اینکه خرید تلفن هوشمند مجهز به آخرین نسخه عرضه شده اندروید ایده بسیار خوبی است؛ از آن مهم تر، خرید محصولات شرکت و کارخانه ای است که در خصوص دریافت آپدیت های بعدی، بهتر می توان به آن اعتماد کرد.
در سال 2010 به ترتیب اچ تی سی، موتورولا و سامسونگ بهترین عملکرد را در ارتقاء موبایل های شان به نسخه جدیدتر (اندروید 2.2) داشته اند و در سال 2011 هم وضعیت در خصوص اندروید 4.0 تقریبا به همین صورت بوده است.
البته اگر از طرفداران روت کردن تلفن و نصب رام های بهینه شده باشید، شاید این موضوع اهمیت کمتری پیدا کند. ولی در آن صورت هم باید به دنبال کشف این داستان باشید که رام های کاستوم معمولا برای کدام تلفن ها بیشتر، بهتر و سریع تر عرضه می شوند!
توضیح: کاستوم رام در اندروید، به ورژن های شخصی سازی شده و تغییر یافته غیر رسمی گفته می شود که توسط تیم های خبره نرم افزاری و معمولا به صورت رایگان عرضه می گردند. این نسخه ها معمولا بسیار سریع تر از ارتقا رسمی شرکت ها، در دسترس قرار می گیرند و برخی امکانات ویژه را درون خود دارند.
میزان پشتیبانی شرکت سازنده
یکی دیگر از فاکتورهای مهم هنگام خرید تلفن اندرویدی (و به طور کلی هر کالایی) سنجش میزان پشتیبانی و ارائه خدمات پس از فروش توسط سازنده آن، در محل زندگی شما است. اینکه کالای خریداری شده از هیچ گونه خدمات سخت افزاری یا نرم افزاری در کشور یا شهر شما برخوردار نباشد، می تواند در آینده مشکل ساز شود.
برای کسانی که خارج از ایران زندگی می کنند شاید همه شرکت ها خدمات کمابیش مناسبی را ارائه دهند. اما در ایران تعداد محدودی از شرکت های موبایل ساز به ارائه خدمات مشغول هستند و برخی هم به تازگی خدمات را شروع کرده اند که هنوز محک کافی نخورده اند.
در میان تلفن های اندرویدی موجود در بازار ایران، فعلا سامسونگ بیشترین فعالیت را در زمینه خدمات پس از فروش داشته و در هر دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری توانسته پشتیبانی خوبی را ارائه کند.
اچ تی سی هم تاکنون در زمینه سخت افزاری و گارانتی خدمات قابل قبولی داشته است، اما شرکت هایی چون سونی یا موتورولا در این زمینه هنوز خود را نشان نداده اند و با احتیاط بیشتری باید در خصوص آنها تصمیم گرفت.
در ادامه بحث فردا بخش دوم این مقاله ارائه میشود تا شما بتوانید با دیدی باز موبایل اندرویدی دلخواه و مناسبتان را خریداری کنید.