«خبرگزاری دانشجو» - دکتر محمد هاشمی؛ چغاله بادام از آن دست نوبرانه های بهاری است که از طعم و رنگ آنها به سادگی نمی توان گذشت؛ نوبرانه هایی که کوچک و بزرگ بهارشان را با خوردن آنها سر می کنند، اما همیشه خوردن این میوه به تنهایی مطرح نیست، معمولاً نمک زیاد، آن ها را خوش طعم تر می کند، آن قدر که مقدار خوردن آن غیرقابل کنترل می شود.
از طرف دیگر این خوردن زیاد، علاوه بر لذت، مشکلاتی هم به دنبال دارد؛ مشکلاتی که معمولاً روند سیستم گوارشی را به دردسر می اندازد.
به اندازه بخورید
به طور کلی خوردن میوه های نارس مثل چغاله بادام از این نظر که بافت های فیبری آن ها هنوز برای هضم و جذب، مناسب دستگاه گوارش نیستند، چندان قابل توصیه نیست.
معمولاً نارس بودن فیبر موجود در این میوه می تواند مشکلات سوء هاضمه به دنبال داشته باشد؛ مشکلاتی مثل دل درد، دل به هم خوردگی و نفخ. فیبرهای میوه های نارس به دلیل نوع رژیم غذایی که داریم، قابلیت هضم شدن در بدن را ندارند و به همین دلیل است که خوردن آن ها معمولاً بدون ضرر نیست.
البته چغاله بادام تا حدی از این قاعده مستثناست، هر چند که مصرف زیاده از حد آن هم قطعاً می تواند مشکلاتی به دنبال داشته باشد، اما این میوه را می توان به عنوان یک میان وعده نسبتاً بی ضرر و البته نه به طور ثابت مصرف کرد.
آب آلوده چغاله بادام منبع بسیاری از آلودگیها
در مورد چغاله بادام آنچه بسیار اهمیت دارد، حتی گاهی بیشتر از مقدار مجاز خوردن آن، بحث گندزادیی و بهداشتی شدن آن است. چغاله بادام اغلب توسط دستفروش ها فروخته می شود، این فروشنده ها معمولاً سطح آن را مرطوب می کنند تا تازه تر به نظر بیاید و در عین حال مشتری بیشتری هم جذب کند، اما موضوع اصلی اینجاست که ما مطمئن نیستیم آبی که مدام روی چغاله بادام ها ریخته می شود چطور و از کجا تهیه شده است؛ به همین دلیل باید درست مثل باقی میوه ها که پوست شان خوراکی است، این میوه را نیز پیش از مصرف کاملاً ضدعفونی و شست و شو کنیم؛ چون همین آب آلوده می تواند منبع بسیاری از آلودگی های میکروبی باشد.
چقدر چغاله بادام بخوریم؟
در مورد چغاله بادام هم درست مثل همه مواد خوراکی دیگر نمی توان یک نسخه واحد برای همه پیچید. هر فرد بنا به شرایط جسمانی و بخصوص شرایط دستگاه گوارشی به گونه خاصی باید با این نوبرانه بهاری کنار آید.
افرادی که از نظر سیستم گوارشی با مشکل خاصی روبرو نیستند، به طوری که دستگاه گوارش آنها می تواند با هضم این خوراکی کنار بیاید، می توانند به اندازه نصف لیوان یا یک کاسه کوچک ماست خوری، چغاله بادام بخورند.
البته دقت کنید، این مقدار برای مصرف هر روز نیست! به عبارت دیگر اگر مشتری دائم چغاله بادام هستید خیلی کمتر از این مقدار را باید در نظر بگیرید.
افرادی که مشکلات گوارشی دارند چغاله بادام نخورند
در مورد افرادی که مشکلات گوارشی دارند، وضع به گونه دیگری است؛ این افراد گاهی به طور کلی باید از خوردن این میوه منع شوند؛ چون سیستم گوارشی آنها توانایی هضم چغاله بادام را ندارد.
بچهها احتیاط کنند
بچه ها هم که معمولاً از طرفداران سرسخت چغاله بادام هستند، باید در خوردن آن محتاط باشند. ممکن است سیستم گوارش کودکان، بخصوص بچه هایی که قرار است برای نخستین بار با چغاله بادام کنار آیند، در هضم این میوه دچار مشکل شود و سنگینی آن، آنها را اذیت کند؛ بهتر است چغاله بادام در مقدار بسیار کم و بتدریج در اختیار آنها قرار بگیرد نه یکباره و به اندازه بزرگترها.