به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» دومین نشست از سلسله نشستهای حماسه سیاسی با حضور حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی در راستای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در دانشگاه شریف برگزار شد.
در ابتدای این مراسم با پخش سرود ملی و همچنین کلیپی از سخنان مقام معظم رهبری در ساعت 14:30 آغاز شد در ابتدا پورمحمدی به بیان مختصری از اقداماتش در گذشته و همچنین حضور او در چهار دوره قبل سخن گفت که بعد از مقدمهای کوتاه جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی آغاز شد.
در ابتدا یکی از دانشجویان در باره نقاط مثبتی دولت احمدینژاد که باید در دولت آینده به کار گرفته شود و نقاط منفی دولت احمدینژاد که در دولت آینده باید کنار گذاشته شود از پورمحمدی پرسید و وی پاسخ داد: دولت احمدینژاد در صدد تجدید آرمانهای اول انقلاب توجه به نقاط دوردست کشور، سفرهای استانی، تغییر چرخش و مدیریت صورت گرفته است و از نقاط مثبت این دولت بوده است و همچنین پرداخت یارانه، سهام عدالت، بنگاه زودبازده از دیگر ایدههای خوب بوده است اما به دلیل دقیق اجرا نشدهاند مشکلآفرین شدهاند.
پورمحمدی در پاسخ به سوالی مبنی بر تهدیدات رئیس جمهور (بگویم بگویمها از سوی او) ابراز داشت: این سخنان را خیلی جدی نمیدانم بلکه بیشتر عامل فشار است اما چرا باید لایههای پنهان ایجاد کنیم که بعدا بخواهیم به بگویم بگویم برسد؟ در ابتدا اجازه فساد را میدهیم تا اموال بیتالمال تاراج شود سپس به فکر افشاگری میافتیم نباید فضا به سمت توهم، تخریب، آلودهنگری پیش رود.
در ادامه یکی از دانشجویان با بیان اینکه شما امروز به وعده خود که ساعت 14 بوده عمل نکردید چگونه میخواهید به وعدههای خود در آینده عمل کنید که این پرسش با تشویق و خنده جمع دانشجویان را به دنبال داشت.
این کاندیدای احتمالی در پاسخ گفت: متأسفانه فرهنگ دیر رسیدن غالب شده که بسیار زشت اما این مسائل با تذکر، نظارت شفافسازی میتوان برطرف کرد.
پور محمدی ادامه داد: با وجودی که من فرد دقیقی هستم اما ترافیک باعث تأخیر من شد با این وجود ضامن اجرای تعهداتم هستم اما امروزه ما با بیاعتمادی و عدم وفای به عهد مواجه هستیم.
وی در باره مقابله بیتعهدی افزود: مجلس باید از ابتدا در مقابل اولین انحراف دولت بایستد اگر اینگونه باشد مانند تذکری که امروز شما به من دادید دولت هم منظم میشود نکته دیگر اینکه دستگاه نظارتی مانند دیوان محاسبات با قوت برخورد کند همچنین دستگاه قضایی در مقابل تخلفات کوتاه نیاید با این روش کشور حتما منظم میشود.
در ادامه نشست یکی از دانشجویان با بیان اینکه شما در سازمان بازرسی کشور بودید و با فساد زیاد در کشور نتوانستید مقابله کنید حالا چطور میخواهید رئیس جمهور بشوید که مجری برنامه به پورمحمدی تذکر داد لطف کوتاهتر پاسخ دهید.
وی در پاسخ گفت شما اتهاماتی زدید و میخواهید من در زمان کوتاه پاسخ دهم. من زمانی برای دفاع میخواهم مجری برنامه گفت: اتهامات زیاد است و در این موقع همه دانشجویان شروع به تشویق و خندیدن کردند.
پورمحمدی در پاسخ گفت: در سیستم بانکی کشور 260 هزار نفر کارمند وجود دارد در صورتی که در کل کشور سازمان بازرسی فقط دو هزار و 100 کارمند وجود دارد با این وجود تاکنون جلوی ده بانک خصوصی که در نظام پولی فاجعه آفرین بودهاند را بستهام. سیستم باید درست شود و اگر درست نشود هیچ اقدامی مفید نخواهد بود.
وی افزود: امروزه کنترل کل پول توسط بانک مرکزی صورت میگیرد اما در ایران دو هزار 800 میلیارد السی از این بانک به بانک دیگر منتقل میشود اما بانک مرکزی اطلاع ندارد و در این رابطه نامههای زیادی به رئیس جمهور و سران قوا نوشته و تذکر دادهام.
در ادامه نشست یکی از دانشجویان با بیان نکاتی به یادآوری انتخابات گذشته پرداخت و راجعبه اتفاقات سال 67 توضیحاتی خواست که پورمحمدی پاسخ داد: داستان، برخورد منافقین با ملت ایران است. آنان تاکنون 17 هزار ترور در کشور انجام دادهاند که همه این افراد مسئولان سیاسی نبودند بلکه عدهای از آنان مردم عادی بودند منافقان در پناه صدام علیه ایران جنگیدند و به کشتار هموطنانشان پرداختند این روزها نیز هر قاچاقچی مواد مخدری که اعدام میشود دشمنان میگویند اعدامیهای سیاسی هستند.
پورمحمدی در پاسخ به سوالی مبنی بر افزایش شادی و نشاط کم هزینه برای جوانان ابراز داشت: در سایت شخصیام برنامهای قرارداده ام که نقد و بررسی شود برای جوانان یک مربع پیشبینی کردهام که شامل ورزش، رسیدگی به اوقات فراغت، ازدواج و اشتغال است زیرا بسیاری از افسردگیها به خاطر ابهام در شغل و ازدواج است.
در ادامه نشست یکی از دانشجویان سوالی را مبنی بر اینکه آیا موسوی و کروبی را سران فتنه میدانید یا خیر پاسخ داد: چطور موسوی و کروبی میتوانند سران فتنه باشند در صورتیکه شورای نگهبان آنان را تأیید کرده است؟ در مورد انتخابات 88 باورم این است که تقلب نشده اما آنچه در مورد این دو نفر می گویم این است که سران فتنه نیستند و این دو حتی قدرت فتنهآفرینی را هم نداشتند.
این نامزد انتخابات در ادامه افزود: تلفنی و رسما در نامه به موسوی هم گفتم اگر حقی داری از راه قانونی پیگیری کنید اما سهم آنان در این ماجرا زیاد است زیرا از آنان انتظار این کار را نداشتیم.
این کاندیدای احتمالی ابراز داشت: ویژگیهایی در قانون برای رهبری قرار داده شده از جمله عدالت، تقوی، شجاعت که با سایر رهبرها در سایر نقاط دنیا اصلا قابل قیاس نیست و نکته دیگر اینکه رهبری مدام میفرمایند من نمیخواهم از حکم حکومتی استفاده کنم باید بدانیم جایگاه رهبری در قانون تعریف شده است اما خود ما آنقدر فضا را میبندیم که حتی وقتی رهبری میگوید فکر کنید و نظر بدهید آنجا هم کوتاهی میکنیم ایشان برای پرهیز از هر گونه شائبه فرمودند من یک رای دارم که هیچ کس از آن مطلع نیست اصلیترین حق تعیین سرنوشت است وقتی رهبری کرسی آزاداندیشی را مطرح میکند یعنی آماده شنیدن انتقاد است و اینکه اگر رئیس یک قوه بگوید هر چه رهبری مطرح کند اطاعت میکنم نقطه منفی محسوب نمیشود زیرا حق ملت است.
پورمحمدی در پاسخ به سوالی مبنی بر انتقاد یکی از دانشجویان از احمدینژاد به واسطه عملکرد احمدینژاد که با شعار عدالت شعار دولت بود گفت: عدالت باید شعار همه دولتها باشد و احمدینژاد این مبحث را جدیتر از دیگران مطرح کرد اما به دلیل بیدقتی مشکلات ایجاد شد و عده ای بیحساب دارای ثروت های کلان شدند نکتهای دیگر اینکه تناقضگوییها در دولت احمدینژاد بسیار زیاد است از یکسو میگوید اسرائیل باید از بین برود و از یک سو میگوید مردم اسرائیل مانند همه مردم دنیا محترم هستند و یا اینکه مسائل بزرگی مانند انتظار را در یک نگاه و گفتوگو و رفتار پایان موضوعی دمدستی میکنیم.
وی در باره حضور هاشمی در انتخابات گفت: مسئلهای مانند حضور هاشمی را آنقدر بزرگ میکنیم تا مبنای کار ما شود. هاشمی یکی از بزرگان انقلاب است اما به او گفتهام میخواهیم شما برای انقلاب باقی بمانید و باید اجازه چرخش قدرت به دیگران نیز داده شود.
پورمحمدی در پاسخ به این سوال که اگر هاشمی بیاید کنار میروید گفت: حتما نمیروم اصلا بازگشت مجدد به قدرت کاملا غلط است به هاشمی گفتم نگذارید چرخه معیوب در کشور سنت شود.
پورمحمدی در پاسخ به این سوال مبنی براینکه در تمام دولتها بودهاید آیا مسئله نشان از حزبباد بودن شما نیست اظهار کرد: من سرباز دولتم و در جهت همگرایی تلاش میکنم اینکه دولت مرا کنار گذاشت معلوم است که حزب باد نیستم زیرا آنجا که مواضعم با آنان همراه نبود کنار گذاشته شدم.
این کاندیدای احتمالی با ابراز امیدواری از اینکه به واسطه همت جوانان موتور تحول کشور ایجاد شود سخنرانی خود را به پایان برد.