اولین جلسه سال 92 وزیر علوم با روسای دانشگاههای کشور در حالی برگزار شد که بیشتر به جلسه توجیه، نقد و بررسی عملکرد رسانهها شباهت داشت.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در این جلسه که با عنوان اولین جلسه سال 92 روسای دانشگاه های کشور برگزار شد، بخش عمده ای از صحبت های آقا وزیر خطاب به رسانه ها و خبرنگاران حاضر در جلسه بود که سبب دفعات متعدد چرخش نود درجه ای گردن آقای وزیر به سمت محل قرارگیری اصحاب رسانه (در حاشیه سالن) شد.
البته تم اصلی و پر رنگ این جلسه واکنش های آقای وزیر به کسانی بود که به خود اجازه داده و با تصمیم مدبرانه وزارت علوم در خصوص تغییر زمان امتحانات از زمان همیشگی به هر زمان دیگری که شد مخالفت کرده بودند.
بصورت کلاسیک آقای وزیر هرکجا که از اقدامات دشمن و دنباله های داخلی آنان در برجسته سازی برخی از تصمیات وزارت علوم همچون قضیه بازنشسته شدن اساتید یا داستان تعطیلی دانشگاه ها در ایام انتخابات گلایه می کرد، در ادامه نیز گلایه داشت که چرا رسانه ها با این اقدامات دشمن همنوایی دارند.
وی در خصوص تغییر زمان برگزاری امتحانات نیز تاکید کرد که این تصمیم تشریک مساعی بین وزارت با معاونت ها بوده، مسئولین دانشگاه ها نیز موافقت خود را اعلام کردند نه اینکه یک شبه تصمیم گرفته شده باشد، البته وی توضیح نداد که چگونه به قول یکی از خبرنگاران حاضر در نشست خبری زور چهار و نیم میلیون به دانشجو به یک نفر دانشجو برای تغییر تصمیم اش نرسید.
وی در این خصوص گفت: دانشگاهیان کلا با این تصمیم موافقت کردند، البته هر تصمیم بالاخره عده ای قلیل مخالف هم دارد.
مخالفانی که آقای وزیر آنان را پر سرو صدا توصیف کرد.
وی با بیان دغدغه های نهفته خویش در این تصمیم گفت: هدف اصلی ما از تغییر این زمان این بوده که فکر دانشجویان واساتید برای انتخابات بلکه حضور در ستادهای انتخاباتی آزاد شود.
و سپس در ادامه تذکرات خود به رسانه ها گفت: " انتظار از خبرگزاری های خودی اینست که در زمین دشمن بازی نکنند "
وی سپس جمله خود را اینطور تکمیل کرد که دانشجویان اصلا در زمین دشمن بازی نکردند، بلکه عملکرد بسیار هوشمندانه ای داشتند، تنها برخی مسئولان سابق و اسبق بودند که صحبت هایی داشتند.
آقای وزیر سپس با اشاره نیمه علنی! به نام برخی روزنامه که اخبارشان به مذاقش خوش نیامده بود گفت:
" ای روزنامه ای که آفتاب شما از شرق طلوع می کند، ای روزنامه ای که آرمان های شما با دیگران فرق دارد، ای همشهری که دنبال چیز دیگری هستی"
آقای وزیر از برخی اخبار رسانه ها که می گویند رکود در دانشگاه ها ایجاد شده و نشاطی کافی ندارند هم گلایه کرد و گفت: برخی نشاط را آن چیزی می دانند که در دوران دوم خرداد در دانشگاه ها رخ می داد، صبر کنید اگر دوباره آمدید همان را دنبال کنید.
وی همچنین در صحبت هایی نیمه افشاگرانه گفت: تمام داستان های مربوط به بازنشستگی اساتید بخاطر فردی به راه افتاده که با مدرک کارشناسی 46-47 سال سابقه داشت، سه چهار سال آخر نه در دانشگاه حضور داشته و نه تدریسی کرده بوده است.
لحن خاص صحبت های وزیر علوم از سوی خود وی با عبارت "من خیلی شفاف حرف می زنم" توصیف شد.
آیا رئیس جمهور آخرتش را خراب کرده
وزیر علوم همچنین در خصوص طرح های جدا سازی جنسیتی در دانشگاه ها گفت: ما دین خود را از مراجع می گیریم آنان نیز اختلاط را صحیح ندانسته اند؛ کسی هم که در این خصوص می نویسد آخرت خودش را خراب می کند.
با شنیدن این جملات به یاد نامه ای افتادم که رئیس جمهور خطاب به این تصمیم وزرای علوم و بهداشت نوشته و آنرا ناصحیح خوانده بود.
وی در مورد مشکلات ناشی از عدم ارائه ظرفیت برای دانشکده اقتصاد دانشگاه شریف نیز گفت ابتدا باید ببینیم آیا یک دانشگاه صنعتی به رشته اقتصاد نیاز دارد، ضرورت آن باید تبیین شود.
البته توضیح نداد مگر قبلا این ضرورت ها تبیین نشده بودند و اصولا ملاک ارایه ظرفیت به دانشگاه ها چیست.
دانشجو همچنین افزود: خارجی ها در مواجه با داستان دانشگاه شریف اشک تمساح ریختند، اشک تمساح نریزید شاید گریه برخی رسانه های داخلی هم در آید.
وزیر علوم با اشاره دوباره به تعطیلی دانشگاه ها در ایام انتخابات و رسانه ای که این خبر را منتشر کرده بود، گفت: "کدام تعطیلی، ای خبرگزاری که مهرت به ما زیاد است، البته مهر بقیه خبرگزاری ها هم به ما زیاد است."
وی متن نامه ای که سبب تغییر پرسر و صدای زمان امتحانات دانشگاه شد را هم خواند که در آن آمده است بنا بر درخواست دانشجویان(!) و برای تسهیل در حضور آنان برنامه برگزاری امتحانات تغییر یافته است، بگونه ای که از 20 خرداد ماه تا دوم تیرماه هیچ امتحانی نباید برگزار شود.
کی گفتیم تعطیل کنید ما گفتیم...
سپس آقای وزیر شاکی شد که ما کجای این برگه گفتیم تعطیل کنید.
وی افزود: هیچ دانشگاهی حقی ندارند دانشگاه یا خوابگاه را تعطیل کند، آنان که تعطیل کردند نیز حرکت اشتباهی انجام داده اند.
وزیر علوم ادامه داد: برخی در مورد صدور بخش نامه تغییر زمان امتحانات می گویند خلاف صحبت آقا بوده، در تصمیم گیری هایی که می کنیم امیدواریم دوستان متوجه باشند، با دشمن هم کاری نداریم.
آقای وزیر همچنین به مسئولان برگزاری نشست خبری خویش اعتراض کرد که چرا لیوان جلوی دست وی با لیوانی که روز میزهای خبرنگاران قرار گرفته فرق می کند " بعد می گویند لیوان تشریفاتی گذاشته بودند"
وی در پاسخ به خبرنگاری که پرسیده بود اگر جلساتی که قصد برگزاری در دانشگاه ها دارند هدف نقد دولت را داشته باشند هم مجوز می دهید، گفت: نقد دولت که روزمره شده، همه دولت را نقد می کنند، منصفانه یا غیر منصافه، هیچکس نمی خواهد زحمات دولت را به چشم بیاورد.
کامران دانشجو که در جلسه با روئسای دانشگاه ها چند باری رسانه ها را مورد توجه قرار داده بود، در نشست خبری صحبت های خویش را اینطور توجیه کرد که شما ما را نقد می کنید ما هم شما را نقد می کنیم، البته هیچ یکی از رسانه ها کامران دانشجو را به هم صدایی با بیگانه، بازی در زمین دشمن و گریه افتادن پس از اشک تمساح افرادی در آن سوی مرزها متهم نکرده بود، آنهم در یک سخنرانی که سرجمع سی دقیقه نشد!
گلایه وزیر علوم از روزنامه دولت/ برادرم رسانه ها را خوب تحمل کرده
یکی از خبرنگاران از کامران دانشجو وزیر علوم خواست به فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه آزاد پیغام بدهد که رسانه ها علاقه مند هستند با وی نشست خبری داشته باشند.
دانشجو ابتدا سوال کرد این پیغام را به عنوان برادری مان برسانم یا به عنوان مسئولیتم که خبرنگار جواب داد هرکدام بیشتر برش دارد.
دانشجو سپس گفت: وی با رسانه ها تاکنون مشکلی نداشته خوب هم تحمل کرده، بخصوص مباحث روزنامه ایران که بخشی از آن هم به خود من بر می گشت.
وزیر علوم همچنین ضمن اظهار بی اطلاعی از حضور رئیس یکی از دانشگاه های مطرح کشور در یکی از ائتلاف های سیاسی مرتبط با انتخابات به گفتن این جمله اکتفا کرد که دانشگاهیان در هر تشکل سیاسی می توانند حضور داشته باشند ولی نباید دانشگاه را سیاسی کنند، خودم هم از لحظه ای که وارد ایران شده ام عضو جامعه اسلامی دانشگاهیان بوده ام ولی جهت گیری نمی کنم که این موضوع باید از سوی دیگران نیز اثبات شود.
وی با اشاره به دستاوردهای سفر به چین نیز تاکید کرد: برای این سفر اصرار داشتم که با خطوط هوایی ایرانی بروم، سخت تر و طولانی تر هم بود ولی این سختی را قبول کردم.
آقای وزیر که احتمالا در اثر سختی های همین سفر حالت کسالت پیدا کرده بود دستور داد سیستم سرمایشی سالن را خاموش کنند، البته بقیه گویا گرمشان بود.