این کاندیدای احتمالی با بیان آنکه احمدینژاد علاقهای به استفاده از افراد مدیر و مدبر در دولت خود نداشت گفت: احمدینژاد ژنرال نمیخواست بلکه تنها سربازی بله قربانگو و مطیع اوامر خود میخواست.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمدرضا باهنر در نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست انتخاباتی که به همت تشکل جامعه اسلامی دانشجویان با شعار دانشجوی پیشرو انتخابات پیشرو که ظهر امروز 11 اردیبهشت در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برگزار شد به اهمیت انتخابات شورای شهر در کنار انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: همه باید تلاش کنیم تا هر دو انتخابات تا به خوبی برگزار شود چرا که انتخابات شورای شهر نقشی تعیین کننده در مدیریت شهرها و انتخابات ریاست جمهوری نقشی تعیین کننده در اداره کشور دارد و نباید همزمانی این دو انتخابات با یکدیگر منجر به کمرنگ شدن یکی در سایه دیگری شود.
این کاندیدای احتمالی با اشاره به لزوم توانمندی منتخب ملت در برخورد با مشکلات کشور اظهار داشت: اگر در شاخص های اقتصادی نظیر گرانی، تثبیت قیمت ها، تورم، اشتغال یا نرخ بیکاری رشد اقتصادی، توسعه انسانی و ضریب جینی را در کشور بررسی کنیم خواهیم دید که نبظ اقتصادی کشور خوب نمی زند چرا که در یک سال و نیم گذشته این شاخص ها تحت فشارهای شدید اقتصادی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه سطح گرانی و تورم در سال 91 رکورددار بود خاطر نشان کرد: در طول بیست سال گذشته نمونه تورم سال 91 را نداشتیم که در محاسبات علمی در مقایسه افزایش قیمت 140 کالای مصرفی خانواده ها افزایشی حدود سی تا چهل درصد را شاهد بودیم اما اگر در نظرات مردم جست وجو کنیم شاهد خواهیم بود که آنان فشارهایی بیش از این را تحمل کرده اند و در برخی کالاها شاهد افزایش بالای صددرصدی قیمت ها بوده ایم.
باهنر ادامه داد: اگر در زمینه اشتغال نیز بررسی کنیم به طور قاطع می توانیم بگوییم که در هیچ خانواده ای فرد جوانی وجود ندارد که با وجود برخورداری از استعدادهای مختلف از داشتن یک شغل مناسب محروم باشد و این امر در حالی است که این حق مسلم هر فرد است که شغلی مناسب با استعدادهای خود داشته باشد.
باهنر بااشاره به متوسط رشد نقدینگی در کشور تصریح کرد: ما در کشور شاهد افزایش نقدینگی بودیم که این ارتباط مستقیمی با افزایش نرخ تورم دارد هر چند که در هشت سال گذشته ضریب جینی تا حدودی اصلاح شد و نسبت ده درصد افراد کم هزینه جامعه نسبت به ده درصد افراد پرهزینه جامعه کم شده است که این شاخص مثبتی است.
این کاندیدای احتمالی بابیان اینکه امنیت از مهم ترین مطالبات افراد یک کشور است خاطر نشان کرد: امنیت اولین خواسته ای است که هر حکومت باید برای شهروندان خود فراهم کند و شما اگر توجه کنید خواهید دید که این مسئله در بسیاری از کشورهایی که از نظر اقتصادی با وضعیت بهتری روبرو هستند و با امریکا و غرب نیز مشکل ندارند نامساعد است و این امر در حالی است که هر چند دشمنان دوست دارند که اقداماتی را انجام دهند تا بگویند در ایران نیز امنیت وجود ندارد ایران از امنیت است و این موفقیت با فضل الهی و هوشیاری مقامات صورت گرفته است.
باهنر با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر دعوت همه در انتخابات ضریب حضور مردم در انتخابات را با ضریب امنیت کشور مساوی دانست و گفت: این امر قابل استدلالی است و باید بدانیم که این دو از ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند از سویی درباره نحوه انتخاب رهبر در شاخصی به انتخاب فردی با دارابودن نقاط قوت رئیس جمهور فعلی منهی نقاط ضعف او تاکید کردند که ما باید تلاش کنیم تا نقاط ضعف و نقاط قوت توانایی افراد برای اداره کشورمان بشناسیم تا بتوانیم به انتخاب اصلح ترین فرد برای اداره جامعه دست یابیم.
وی ادامه داد: بزرگترین چالش ما در زمینه های اقتصادی مسئله تولید و بنگاه های تولید است که این امر با کارآمدی ارتباط مستقیمی دارد و باید به آن نگاه ویژه ای شود.
باهنر در تبیین نقاط ضعف و قوت دولت احمدی نژاد گفت: دولت نهم دولتی پرکار و پر انرژی بود اما این امر که این انرژی به نتیجه قابل قبول و مطلوب می رسید بحث دیگری است اما به طور کلی باید بگویم که دولت احمدی نژاد دولت پرکاری بودو در این زمینه در مقایسه با دولت های دیگر رکورددار است.
این کاندیدای احتمالی با اشاره به سابقه عملکرد خود در دوره های مختلف انقلاب و سلایق مختلف تصریح کرد: من از اول انقلاب با دولت های مختلف کار کردم دولت هاشمی نیز پرکار بود اما با تصمیم من دولت احمدی نژاد در مقایسه با دولت های دیگر رکورددار است.
وی با بیان آنکه این دولت دغدغه ویژه برای خدمت رسانی به مردم کل کشور داشت گفت: ساده زیستی احمدی نژاد یکی دیگر از مواردی بود که باید به آن توجه کنیم و من تا جایی که می دانم احمدی نژاد از افرادی نبود که برای خود مال و منالی جمع کند و در این زمینه دست های پاکی داشت هر چه در حلقه های دورتر او نگاه کنیم این گرفتاری مشاهده می شود اما حلقه های نزدیک احمدی نژاد مشکل آلودگی اقتصادی نداشتند یا آنکه شجاعت احمدی نژاد در طرح اصول و گفتمان های انقلاب قابل توجه بود.
وی در تبیین نقاط ضعف احمدی نژاد به عدم استفاده از کارآیی مدیران اشاره کرد و خاطر نشان کرد: احمدی نژاد از روز اول گفت من ژنرال نمی خواهم بلکه در دولتم سرباز می خواهم که سرباز در این معنی تنها یک فرد مطیع و بله قربان گو است در حالی که رئیس یک دولت باید از ژنرال و فرماندهان استفاده کند.
وی ادامه داد: ژنرال و فرماندهانی را که می گویم به معنای آن نیست که از افراد سپاهی یا بسیجی استفاده کنیم بلکه باید توجه کنیم در اداره کشور از افراد مدیر و مدبر استفاده شود ولی احمدی نژاد علاقه ای به استفاده از ژنرال ها نداشت و ذکر این نکته نیز ضروری است که ما روایت داریم دولتی روی خود نمی بینم در صورتی که کارهای بزرگ را به افراد کوچک و کارهای کوچک را به افراد بزرگ بسپارد.
باهنر به برهم خوردن ساختارهای اجتماعی در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی که دارای 50 سال سابقه مدیریتی بود از نقاط ضعف دولت احمدی نژاد بود چرا که سازمان برنامه و بودجه مغز متفکر و اتاق فکری برای کنترل برنامه های اجرایی کشور است که در صورت مشکل این سازمان مشکلات را برطرف می کند اما با انحلال این سازمان این ظرفیت از کشور گرفته شد.
این کاندیدای احتمالی با انتقاد از پروژه ای نگاه کردن دولت به مسائل کشور گفت: در دولت احمدی نژاد به جای آنکه پروژه ای جامع برای توسعه کشور تبیین شود مسائل کشور پروژه ای دیده می شد که این امر موجب می شد تبعات یک پروژه موجب آسیب های دیگری در جامعه شود.
وی در پایان با اشاره به مشکل آفرین شدن شجاعت احمدی نژاد در برخی حوزه ها گفت: شجاعت دولت در برخی امور به بی باکی تبدیل می شد که این امر کشور را با مشکلات عدیده ای روبرو می کرد و در بحث سیاست خارجی نیز باید بگویم که سیاست خارجی کشور باید مخلوطی از لبخند و اخم در برابر طرف مذاکره باشد به صورتی که باید بیشتر بر لبخند و کمتر بر اخم تمرکز کنیم که این امر در دولت احمدی نژاد با مشکلاتی همراه بود و دیپلماسی فعالی وجود نداشت بنابراین موجب مشکلاتی شد.