به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» بعدازظهر امروز محمد سعیدیکیا در سلسله نشستهای حماسه سیاسی در دانشگاه صنعتی شریف حاضر شد و سخنرانی کرد.
سعیدیکیا با اشاره به این نکته که هنوز فضای انتخابات آنطور که باید گرم نشده اظهار داشت: نقش دانشجویان در این زمینه بسیار مهم و حائز اهمیت است دانشجویان میتوانند موتور محرکه حماسه سیاسی باشند.
وی به دلایل اصلی حضور خود در صحنه انتخابات اشاره کرد و گفت: بهعنوان یک خدمتگزار نظام و پیرو ولایت فقیه وخدمتگزاران مردم وارد عرصه انتخابات شدم.
وزیر جهاد دولت اصلاحات به شعار خود در عرصه جهانی اشاره کرد و گفت: معتقدم در امور جهانی میتوان با شعار حکمت، عزت و مصلحت رابطهای حکیمانه با دو طرف برگزار کنیم و به همین دلایل است که وارد عرصه انتخابات شدم.
وی از ویژگیهای دولت خود را پیروی از ولایت فقیه عنوان کرد و گفت: دولت آینده من پیرو ولایت فقیه، مجلس و خدمتگزار مردم است و به شخصا معتقدم کشور و همه افراد متخصص برای اداره نیاز دارم.
این نامزد انتحابات منطق دولت خود را حضور محترم و موثر با حفظ حکمت، عزت و مصلحت در صحنه جهانی دانست.
سعیدیکیا ادامه داد: این دولت تمامی لیستها و اعضای کابینه خود را در پایه شایستهسالاری و تخصصسالاری انجام میدهد.
وی به وظایف مسئولین در زمینه انتخابات اشاره کرد و گفت: ایجاد اعتماد برای مردم و فضای مناسب برای فعالیت آنان از وظایف قطعی این دولت است.
این نامزد انتخابات کاهش وابستگی به بودجه نفت را از دیگر اهداف دولت خود بیان کرد و گفت: با بررسی عملکرد چهار دولت گذشته میکوشد تا نقاط ضعف را برطرف و نقاط قوت را تقویت بخشید.
در ادامه جلسه دانشجویان سوالات خود را با سعیدیکیا مطرح کردند.
وی در پاسخ به سوال دانشجویی در خصوص اینکه علت کنار گذاشتنش از دولت دهم چه بود گفت: من اختلاف نظرهای زیادی با دولت نهم و با رئیس جمهور داشتم اما چون اهل درگیری و تقابل نیستم حرف هایم را دنبال کردم و کارهای خود را ادامه دادم.
این نامزد انتخابات ادامه داد: آقای رئیس جمهور معتقدند که ایشان همانند یک تیم فوتبال سرمربی تیم هستند و تیم باید تابع نظر سرمربی باشد در حالی که در قانون اساسی اینگونه نیست و وزیر موظف است اقدامات و وظایف خود را در چارچوب قانون اساسی انجام دهد.
وزیر مسکن و شهرسازی دولت نهم ادامه داد: هم ایشان من را برای اداره وزارت خانه دیگر نمیخواست و من دیگر راضی به ادامه همکاری با دولت نهم نبود.
سعیدیکیا اجرای هدفمندی یارانهها، سفرهای استانی، مسکن مهر، حرکت در مسیر گفتمان انقلابی و روحیه تهاجمی نسبت به استکبار را از نقاط قوت دولت دهم عنوان کرد.
وی قولهای خارج از برنامه را از نقاط ضعف دولت دهم دانست و گفت: افت شدید ارزش پول ملی در مدت کوتاهی اثرات زیانباری را در اقتصاد مردم گذاشته است.
سعیدیکیا تغییر مدیریتها به صورت پی در پی را از نقاط ضعف دولت دهم دانست و گفت: فقط یکی از وزرای کابینه نهم در دولت دهم حضور داشته است.
وی به تضعیف وزارت خارجه در این دوره اشاره کرد و گفت: علاوه بر وزارت خارجه، معاون رئیس جمهور در امور بینالملل در سیاستهای خارجی دولت دخالت و برنامه ریزی میکرد.
این نامزد انتخابات استواری را مبانی کار سیاست خارجی خود دانست و گفت: ما باید در سیاست خارجی استوار بوده و همواره مقاومت کنیم.
وی ادامه داد: در قانون اجازه داده شده تمامی اعضا انپیتی میتوانند غنیسازی بکنند و ما هم برمبنای همین قانون حرکت میکنیم.
سعیدیکیا تأکید کرد: اولین حرف ما این است که شما اول این حق ما یعنی حق غنیسازی را برای ما قائل شوید.
وی به قوی کردن تیم مذاکره کننده هستهای اشاره کرد و گفت: گروه مذاکره کننده فعلی تلاش میکنند این حق را پایدار و ما باید براساس حق قانونی خودمان بایستیم.
سعیدی کیا در پاسخ به سوال دانشجویی در خصوص رقابتی بودن انتخابات نیز گفت: بخشی از این قضیه به خلق وخوی افراد برمیگردد و بخش دیگر توسط نهادهای نظارتی اجرا میشود اما مهمترین بخش مربوط به خود فرد است که آیا نظارت نهادهای قانونی را قبول دارد یا خیر.
عضو کابینه دولت نهم ادامه داد: رفتار افراد در پذیرش نظارتها ونهادهای قانونی همچون مجلس بسیار مهم است.
وی سه دهک اصلی جامعه را مستضعفین دانست و گفت: نباید با اسامی بازی کنیم کسانی که ناتوان هستند و توانایی کافی برای ادامه امورات خود را ندارند در بعد اقتصادی بلکه در سایر ابعاد هم دارند.
این نامزد انتخابات در خصوص سادهزیستی و تصمیم خود در این باره گفت: من پدرم راننده شرکت نفت بود و در یک خانواده مذهبی متوسط بزرگ شدم.
وی قضاوت در این خصوص را به مردم واگذار کرد و گفت: مردم بهترین تصمیمگیرنده هستند من با خانه و ماشین وارد انقلاب نشدم و در این مدت هم چیزی به اموالم اضافه نشده.
سعیدیکیا تنها راه حل مشکلات اقتصادی کشور را هدایت اقتصاد کشور را به سمت تولید دانست و افزود: سرمایهگذاری باید یک ارزش تلقی شود.
وی با بیان اینکه دولت باید در کشتی اقتصاد کشور سکانداری کند نه پاروزنی گفت: الان بستر امنی برای سرمایهگذاری وجود ندارد.
سعیدیکیا با بیان اینکه ثبات مقررات امنیت برای سرمایهگذاری ایجاد میکند گفت: کشور آلمان 50 سال است که مقررات واردات و صادرات خود را تغییر نداده است.
وزیر جهاد دولت اصلاحات شفافسازی مقررات را از موارد حائز اهمیت بعدی دانست و گفت: ارزش نداشتن سرمایهگذاری و تغییر مکرر مقررات و شفافنبودن مقررات باعث شده است که کسی به سمت سرمایهگذاری نیاید.
وی با بیان اینکه کشور نیازمند یک جراحی اقتصادی بزرگ است اظهار داشت: قانون میگوید 20 درصد از فروش نفت باید در صندوق توسعه ملی قرار بگیرد و رعایت این اصل باعث شکلگیری تولید شده و منجر به رشد اقتصادی کشور میشود.
این نامزد انتخابات در خصوص حوادث سال 88 گفت: در سال 88 در انتخابات یک حماسه آفریده شد 40 میلیون از مردم شریف کشور که نسبت به سرنوشت خود در کشور حساس بودند وارد عرصه انتخابات شدند یعنی حدود 82 درصد مشارکت مردمی 13 الی 14 میلیون از این آرا برای کسی بود که برنده این انتخابات نبود و این آرا برای همه ما قابل احترام است چرا که این حماسه تمام آن را محترم میکند.
وی ادامه داد: در این انتخابات برنده انتخابات و کسانی که رای نیاوردند اشتباهی را مرتکب شدند که همین اشتباهات فتنه 88 را رقم زد و صحنه برای حضور عدهای آشوبگر آماده شود.
سعیدی کیا گفت: وقتی که مسئله 88 اتفاق افتاد همه مردم برای جمع کردن وارد صحنه شدند و اینگونه نبود که فقط عدهای از مردم برای حل این مسئله اقدام کنند.
وی در مورد حصر خانگی موسوی و کروبی هم گفت: این موارد قضایی است که در این موارد قوه قضاییه باید پاسخگو باشد و در مسئولیت من نیست.
وزیر مسکن و شهرسازی دولت احمدینژاد گفت: من در دولت هاشمی، خاتمی و احمدینژاد همواره دولت دوم بودم چون در دولت اول من را شناخته بودند و میدانستند که انسان مستقلی هستم و باورهای خود تأکید داشتم.
سعیدیکیا ادامه داد: در مورد ائتلاف باید زمانی صحبت شود که شورای نگهبان نظرش را داده باشد و بعد افراد بیایند بررسی کنند که از چه طریقی باید اجماع شود حالا این راهها میتواند یا حرف بزرگی (شخص) یا نظرسنجی، به هر حال من تا به آخر به صورت مستقل در انتخابات خواهم ماند.
وی با اشاره به شرایط کنونی کشور گفت: الان آن چیزی که برای کشور مهم است صداقت و جذب اعتماد مردم است.
سعیدیکیا عنوان کرد: سال 88 برنده انتخابات مردم بودند اما ممکن است که در انتخاب خود اشتباه کرده باشند ولی مردم واقعا با حضور خود حماسهای که آفریدند برنده اصلی انتخابات هستند.
عضو کابینه هاشمی درباره عملکرد صداوسیما و اهداف دولت آینده خود برای صداوسیما نیز گفت: قطعا به صدا و سیما اجازه نقد خواهم داد همانطور که در مورد زلزله بم و بازسازی این شهر 83 بار به تلویزیون رفته و شاهد برنامههای انتقادی بودم من نقد را لازم دانسته و اعتقاد دارم اگر نقدی در جامعه نباشد جامعه میمیرد و صداوسیما اطلاعرسانی درستی در این زمینه ندارد.
وی تنها راه کنار گذاشتن رسانه های بیگانه توسط مردم را تغییر رویه صداوسیما دانست و گفت: در ماجرای تلخ یکشنبه سیاه مجلس از طریق رادیو مردم صحبتها را پیگیری می کردند و رسانههای بیگانه هم این مسئله را در بوق و کرنا کردند اما صداوسیما نسبت به این مسئله بیتفاوت بود.
این نامزد انتخابات با بیان این نکته که مهمترین مسئله در جامعه ما اعتماد مردم است و تا جایی که ممکن است نباید اجازه دهیم به این مسئله خدشه وارد شود.
وی در ادامه درباره برنامههای دولت خود در خصوص حجاب هم گفت: مهمترین مسئله کشور مسئله حجاب است و با توجه به اینکه اساس انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی است اقتصاد و سیاست مهمان بودند و فرهنگ «میزبان» اما در شرایط کنونی همه چیز عوض شده است.
این نامزد انتخابات استفاده از کمک نخبگان را برای حل این مشکل موثر دانست و گفت: اگر ما میگویم گشت ارشاد یعنی اینکه کار فرهنگی انجام دهیم ما باید از طریق آموزگارانی که با مردم با زبان نرم صحبت میکنند به تقویت فرهنگ دینی کمک کنیم و ارشاد باید در دست مردم باشد نه پلیس.
سعیدیکیا در انتها اظهار داشت: دولت باید صادقانه کار کند و آنها را به میدان کار سیاسی و اقتصادی بیاورد.