یک متخصص جراحی کلیه گفت: بیماری های کلیوی اغلب بی سروصدا پیشرفت می کنند و پیش از ایجاد هرگونه شکایت قسمت عمده ای از فعالیت کلیه را تخریب می کند.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر سید محسن حسامی گفت: فردِ در معرض خطر پیشرفت بیماری کلیوی باید به طور مرتب مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی اضافه کرد: این افراد کسانی هستند که مبتلا به بیماری قند (دیابت)، بالارفتن فشار خون، بیماری های عروقی، بیماری های ارثی کلیوی وعفونت مزمن کلیه هستند.
حسامی بیان کرد: گاهی اوقات افراد با بیماری شدید کلیوی نیز بدون علایم هستند، که این موضوع اهمیت آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی را در بررسی مشکلات کلیوی مشخص می کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا ادامه داد: خستگی، بالا بودن فشار خون، ورم زیر چشم ها و سایر اندام های بدن از علایمی هستند که می توانند نشانگر بیماری کلیوی باشند.
به گفته وی دفع ادرار خونی یا تیره به رنگ چای، شب ادراری جدید، کاهش اشتها و وزن، خارش پوست بدن از دیگر علایم نشان دهنده بیماری کلیوی می باشند.
این متخصص جراحی کلیه ومجاری ادراری اضافه کرد: زمانی که کلیه ها نارسا شوند مواد زاید ومایعات در بدن تجمع می کنند و فرد به درمان دیالیز و پیوند کلیه نیاز دارد.
این پزشک جراح بیان کرد: فشار خون باید به طور منظم کنترل شود، زیرا که در صورت کنترل نکردن فشار خون، کلیه ها آسیب می بیند.
وی با بیان اینکه اگر فرد مبتلا به بیماری قند است باید تحت کنترل درآید، اظهار داشت: تعداد فراوانی از بیماران کلیوی، مبتلا به بیماری قند هستند که تا جایی که ممکن است باید از مصرف داروهایی که توسط پزشک تجویز نشده اند مانند بعضی مُسکن ها وبعضی از آنتی بیوتیک ها خودداری کنند.
حسامی اضافه کرد: دیگر داروهای ویژه مانند سموم وآفت کش ها، بعضی مواد مخدر و سیگار باعث صدمه زدن به کلیه ها می شوند.