به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام سیدحسن ضیایی در سلسله نشستهای طب المعصومین (ع) که شنبه هر هفته در رواق دارالهدایه با حضور خیل عظیمی از زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی برگزار میشود، گفت: با توجه به گسترش بیماریهای عصبی و افسردگی در جامعه، استفاده از دستورالعمل معصومین (ع) در این زمینه میتواند درمانکننده بسیاری از این امراض باشد.
درمان با عطر خوش و شیرینی عسل
وی در توضیح بیماریهای عصبی گفت: افراد مبتلا به این عارضه گاهی به قدری حساس میشود که به کوچکترین صداها عکسالعمل نشان داده و این خود عامل پرخاشگری است.
پژوهشگر و مؤلف طب اسلامی در درمان این بیماریها گفت: گلاب به همراه شیره طبیعی درمانکننده است، اما این درمان در افراد مختلف متفاوت است. در افرادی که ضعف اعصاب به همراه فقرآهن دارند، گلاب به همراه شیره انگور، برای کسانی که ضعف اعصاب به همراه فقر آهن و فشار خون پایین و ضعف عضله دارند، گلاب به همراه شیره خرما و برای افراد با ضعف اعصاب متوسط دمکرده گل راعی به همراه شیرههای مختلف درمانکننده است.
ضیایی درمان بیماری ضعف اعصاب شدید یا صرع عارضی، افسردگی، استرس، اضطراب، وحشت، اختلال هراسی را در طب المعصومین، مصرف دمکرده گل بهار نارنج به همراه شیره توت یا انگور یا خرما و یا عسل هنگام صبح، دمکرده چای کوهی در وقت ظهر و دمکرده گل بهار نارنج با یکی از شیرهها یا عسل هنگام عصر بیان کرد.
وی عسل را برای کسانی که سیستم دفاعی بدن آنها ضعیف است،بسیار مؤثر دانست.
فیلم های تخیلی از بین برنده تمرکز و فکر خوب است
پژوهشگر و مؤلف طب اسلامی از بین رفتن تمرکز و فکر خوب در نوجوانی و جوانی را از آثار سوء دیدن تصاویر و فیلمهای مستهجن و خیال پردازانه هالیوودی عنوان کرد و گفت: بیماری مالیخولیا و افسردگی درونزا که در آن سیستم اعصاب افعال اختیاری انسان دچار مشکل شده و فرد در خیالات زندگی میکند، در نتیجه تماشای تصاویر تخیلی ایجاد می شود.
ضیایی همچنین اختلال در ذهن و ترشحات هورمونی را از دیگر عوارض آن عنوان کرد و گفت: استفاده بیش از حد کودکان از کامپیوتر و مراقبت نکردن در استفاده از بازیهای کامپیوتری، باعث ضعف دید چشم در نوجوانی میشود.
ذکر بسم الله درمانکننده افسردگی
وی گفت: ذکر بسم الله، اضطراب و افسردگی را کمرنگ کرده و گفتن این ذکر از روی معرفت، زبانههای 19 گانه جهنم را بر انسان خاموش میکند؛ زیرا که تعداد حروف بسمالله 19 حرف و به تعداد حروف پنج تن آل عباست.
این استاد حوزه تقویت حس اعتماد به نفس، توکل به خدا و توسل به 14 معصوم را نیز از راه های درمان افسردگی عنوان کرد.
درمان بیماریهای اعصاب با میوه
ضیایی با تاکید بر امر اقامه نماز صبح و تاثیر آن بر روح و روان انسان گفت: روز خود را با بسمالله و خواندن نماز صبح آغاز کنید و بعد از آن صبح ناشتا یک استکان دمکرده گل راعی به همراه عسل و آویشن میل نمایید و در وعده صبحانه، شیر تازه گاو کم چرب به همراه عسل و آویشن، در میانه روز، گلابی رسیده شیرین، انار شیرین و انگور سیاه با فاصله میل و بعد از نماز ظهر چای کوهی به همراه عسل و آویشن میل کرده و در ادامه روز به همراه ناهار روغن زیتون و چند برگ کاهو و یک پرتقال شیرین مصرف شود.
وی فقر آهن و غلظت خون و بالا رفتن ضریب سلولهای مرده خون در بدن را از دلایل افسردگی دانست و گفت: مصرف پرتقال متوسط جذب آهن را در بدن بالا برده و کاهو نیز گردش خون را در رگها تسریع میبخشد و در افرادی که کبد کم کار دارند، کاهو با سکنجبین مصرف شود. همچنین مصرف هر روز آبانار شیرین به اندازه یک قاشق مرباخوری، از لختهشدن خون در بدن جلوگیری میکند.
این کارشناس طب سنتی مصرف میوه آناناس برای عصرانه به صورت یک روز در میان برای افراد مبتلا به افسردگی توصیه کرد و ادامه داد: در رساله ذهبیه امام رضا(ع)، مخلوط زنجبیل به همراه عسل و آویشن برای درمان این امراض و ضعف حافظه توصیه شده است.
ضیایی درمان هیستریا را در مصرف دمکرده گل بهارنارنج به همراه عسل و آویشن و دمنوش گل بهار نارنج به همراه عسل و آویشن و مصرف نان سبوسدار بیان کرد و گفت: سوپ رقیق که در آن هویج زرد و جعفری موجود باشد، بهترین شام برای افرادی است که مبتلا به این امراض هستند و این اشخاص باید قبل از خواب آب سیب رسیده شیرین به همراه عسل و آویشن مصرف کنند.
وی به طور کلی برای افراد مبتلا به بیماریهای عصبی و مبتلا به ضعف اعصاب و افسردگی، مصرف شربت زعفران با آب سرد در طی روز و نوشیدن دم نوش و لیمو به همراه زعفران به مقدار دو بار در روز را توصیه کرد.
ضیایی در پایان جلسه منابع دانشنامه احادیث پزشکی محمدی ری شهری، طب اسلامی مرحوم مصطفی نورانی و طب الرسول المصطفی اثر آیتالله شیخ عباس تبریزی را برای مطالعات بیشتر معرفی کرد.