به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، مصطفی کواکبیان در نشست دفتر تحکیم در دانشگاه علامه طباطبایی که عصر امروز برگزار شد به بیان دیدگاههای انتخاباتیاش پرداخت و گفت: اینکه گفتهایم شعار ما زنده باد اصلاحات است برای تقویت نظام بوده نه برای مبارزه با نظام معتقد به اینکه پایههای نظام نامطلوب است نیستیم چارچوبها درست است اما درون نظام نارساییها وناکارآمدیها وجود دارد اصلاحات ما نه تنها براندازانه نیست بلکه تقویت کننده نظام نیست هست.
وی با بیان اینکه وجه تمایز نظام ما با سکولار و لائیک معنویت و اخلاق است ابراز داشت: نگاه ما به حکومت معنوی است و معتقدیم وظیفه دولت متعهد بودن به رواج اخلاق است.
کواکبیان با اشاره به اینکه باید معیشت مردم را درست کنیم به ارائه برنامههای دولت آیندهاش پرداخت و گفت: 50 برنامه در زمینههای اقتصاد، روابط بینالمللی، تضعیف حاکمیت قانون موضوعات فرهنگی و اداری در جامعه داریم که آن را به مرور ارائه میکنیم.
همچنین معتقدیم سازمان برنامه و بودجه باید مجدد احیا شوند زیرا ما 60 سال کار این سازمان را در ابتدای دولت دهم ندیده گرفتیم و آن منحل کردیم.
وی درباره برنامههای اقتصادی ابراز داشت: باید جلوی نقدینگی گرفته شود و هدفمندی یارانه را دو سال جمع کنیم زیرا قرار نیست تا ابد با سیستم کمیته امداد و یارانه کشورداری نماییم.
همچنین باید بدون پرداخت نقدینگی با کارت اعتباری خوراک و پوشاک و سرانه افراد را تأمین نمایم.
وی در ادامه افزود: ارزش پول ملی باید بالا رود زیرا ما تلاش کردهایم با سیستم دستوری و اداری آن را نگه داریم و نکته قابل توجه این است که تنها 30 درصد مشکلات اقتصادی به دلیل تحریم است.
این کاندیدای احتمالی با بیفایده دانستن نشستهای آلماتی ابراز داشت: باید ریشه اصلی مشکل یعنی رابطه با امریکا را تقویت کنید و همانگونه که رهبری فرمودند مخالف قطع کامل رابطه با امریکا نیستیم و این را باید در نظر گرفت که برقرار ارتباط با امریکا به منزله این نیست که میخواهیم ذلیل شویم.
کواکبیان با بیان اینکه رهبری فرمودند باید وابستگی به نفت را کم کنیم ابراز داشت: اما باید بدانیم همه روابط اقتصادی نفت نیست نکته قابل توجه این است که چرا کشورهای جنبش عدم تعهد به محض اینکه ایران را ترک میکنندعلیه کشور ما موضعگیری میکنند پس دیپلماسی ما کجاست اگر می خواهیم موفق شویم باید جنبش عدم تعهد را فعال کنیم.
وی در باره اجرای مسائل فرهنگی گفت: با دستور نمیشود کاری را از پیش برد و نباید فکر کنیم که با صرف برخورد مسئلهای مانند عفاف و حجاب حل میشود باید بدانیم مهمترین مسئله موضوع اشتغال است که اگر حل شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
وی در ادامه افزود: همچنین باید در کشور تلویزیون خصوصی داشته باشیم زیرا این کار باعث میشود حداقل پروژه بیغیرتسازی در کانالهای ماهواره نداشته باشیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وجه تمایز دولت شما با زمان اصلاحات چیست پاسخ داد: قطعا وجه تمایز وجود دارد حداقل آن افراط کاریهای و بیـوجهی به ارزشیا دینی است که این مسئله را نخواهم داشت من در آن دوران هم معتقد بودم که هر سه قوه براساس قانون باید از رهبری تبعیت داشته باشند.
کواکبیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما برای طرح مناسک که به برخی افراد ارائه دادید و حمایت نشدهاید از سوی لجبازی وارد عرصه انتخابات شدهاید پاسخ داد: نه با کسی لجبازی ندارم در تیرماه سال گذشته طرحی را ارائه کردیم ونزد مجمع روحانیون بردیم تا اجماعی صورت گیرد اما هیچ کس کاری انجام نداد باید بدانیم که من اکنون به دنبال اجماع هستیم من مدافع برنامههای آینده خود هستم اما باید توجه داشت که باید درد را شناخت تا درمان ایجاد شود.
این کاندیدای احتمالی در باره موضوع فلسطین گفت: یکی از مشکلات ما با امریکا فلسطین است نه امریکا میتواند از اسرائیل دست بکشد و نه ما میتوانیم از فلسطین دست برداریم و اگر غیر از این باشد ما آرمان امام را نشناختهایم و این موضوع را نمیتوان از منافع ملی جدا کنیم.
وی در باره نگاه ما به سوریه گفت: ما معتقدیم که باید منافع ملی در سوریه تأمین شود اگر با بشار اسد تأمین شود حمایت میکنیم اگر او منافع ما را تأمین نمیکند از فرد دیگری حمایت خواهیم کرد.
کواکبیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رهبر شما دراصلاحات کیست ابراز داشت: اینکه در اصلاحات بخواهم رهبر دیگری داشته باشم اینگونه نیست ما به دنبال تغییر رفتارها هستیم نه تغییر نظام پس فصلالخطاب سخن رهبری است.
وی در باره پیروی از عملکرد خاتمی گفت: خاتمی قبل از سال 88 تعادل بخش حزبهای نظام بود اما احزاب اصلاحطلب طرفدار او شدند سوابق ما نشان دهنده روش ما است و ما معتقد به خرد جمعی هستیم به دنبال این هستیم تا سه یا چهار نفر از اصولگرایان را در کابینهاما داشته باشیم اما بر خلاف اصولگرایان که حتی یک اصلاحطلب را نیز تحمل نمیکنند.
این کاندیدای احتمالی در باره نقدینگی در کشور خاطرنشان کرد: دولت فعلی علاقهای سیرناپذیری به دریافت نقدینگی دارد من مخالف سفرهای استانی نیستم اما در عین حال نباید مصوبات استانی با شعارهای پوپولیستی همراه باشد متأسفانه فقط 14 درصد از طرحهای وعده داده شده اجرایی شده است و بسیاری از پیمانکاران طلبکار دولت هستند و دولت پولی ندارد که به آنان پرداخت کند و این مسئله باعث میشود استقلال شکل نگیرد زیرا سرمایهگذار ایجاد تولید را به صرفه نمیداند و به سمت دلالی حرکت میکند که در این باره دولت واردات بیرویه داشته است.
کواکبیان در باره ساختار بانکی در کشور گفت: استقرار بانک مرکزی از طرحهای ما است.
این کاندیدای احتمالی راجعبه آمدن خاتمی گفت: فردا روز آخر ثبتنام است و خاتمی نمیآید اما اگر ائتلاف به این نتیجه برسد که خاتمی بیاید به نفع او کنار میرود.
وی در باره آمدن هاشمی تصریح کرد: اگر بیاید جلسهای می گذاریم و تصمیمگیری میکنیم.
کواکبیان در باره ائتلاف با حسن روحانی ابراز داشت: او خود را اصلاحطلب نمیداند پس ما چگونه با او ائتلاف کنیم و اعلام کرده که مستقل میآید.
وی درباره مکانیزم امر به معروف ونهی از منکر خاطرنشان کرد: لایحهای مفصل تنظیم میکنیم تا امر به معروف و نهی از منکر را انجام دهیم که اگر قرار باشد جامعه به صلاح و رستگاری برسد این لایحه باید انجام شود و این مسئله باید همه جانبه باشد صدا و سیما و شبکههای خصوصی باید در چارچوب خطوط قرمز به نقد دولت بپردازند همچنین در ادارات دیگر کسی جرئت رشوه گرفتن نداشته باشد.
کواکبیان در پاسخ به این سوال که چند درصد به خود اعتماد دارید تا مشکلات اقتصادی را حل کنید ابراز داشت: حداقلاش این است که سر قصه را گرفتهایم باید بدانیم که بخشی از تورم مربوط به سیستم عدم کنترل ارز است و بخش کوچکی از آن به تحریم مربوط میشود و عمده آن سوءمدیریت است اما در پایان دوره چهارسالهام متعهد میشود که تورم را زیر 20 درصد بیاورم.
کواکبیان در پایان در باره مسئله تحریم ایران گفت: تحریم ایران باید ریشهای حل شود وگرنه اگر باقری 300 بار با غرب گفتوگو کند بیفایده است.