کد خبر:۲۳۹۱۸۲

5 خان انتخاب یک رمز عبور مناسب

رمز عبور شاید در وهله اول برای خیلی از ما یادآور امنیت و محافظت از چیزی باشد که قرار است کسی به آن دسترسی پیدا نکند.
گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»- مریم آقائی: رمز عبور شاید در وهله اول برای خیلی از ما یادآور امنیت و محافظت از چیزی باشد که قرارست کسی به آن دسترسی پیدا نکند. اطلاعات خصوصی ای که رمز عبور ما، دروازه‌ایست برای دسترسی به آن.
 
شاید تا ده سال پیش رمز عبور یا همان پسورد، امری متجددانه و آپشنال برای کسانی که از سرویس های جدید مثل اینترنت  یا اینترنت بانک استفاده می‌کردند، محسوب می‌شد و بسیاری از نسل اولی ها و شاید برخی از نسل دومی ها به شیوه سنتی از اطلاعات و داشته هایشان مراقبت می‌کردند.
 
اما امروزه با ورود دنیای دیجیتال به عمق زندگی بشری و به زانو درآوردن انسان در استفاده از فناوری‌هایش، کمتر کسی را پیدا می‌کنید که  برای نگهداری از اطلاعت و داشته هایش از رمز عبور استفاده نکند. رمز عبورهایی که گهگاه ازدیاد آنان ذهن کاربر را به اشتباه می‌اندازد و تنوعشان ما را دچار مشکل می‌سازد.
 
اصلا حالا که داشتن رمز عبور خوب از نان شب هم واجب‌تر است، آیا تا به‌حال درباره چگونگی انتخاب رمز عبورهای مناسب و نحوه به‌کارگیری آن‌ها و همچنین حفظشان فکری کرده‌ایم؟
 
استفاده از رمز عبور برای خودش قاعده و قانونی دارد که هرچقدر آن را کامل به‌جا آوریم و به آن اهمیت دهیم، در واقع ضریب خصوصیت و محرمانگی اطلاعات و داشته هایمان را افزایش داده‌ایم.
 
از طول رمز عبور بگیر تا پیچیدگی و محتوا و سادگی و سختی آن همه و همه پارامترهایی هستند که یک رمز عبور خوب به آن بستگی دارد. از تمام این حرف ها هم که بگذریم، نگهداری یک رمز عبور خوب  که اگر تمام شرایط آن را لحاظ کرده باشیم عبارت ساده‌ای هم نیست، خوش حرف و حدیث زیادی دارد.
 
رمز عبور را چه چیزی بگذاریم؟
اساسا خیلی ساده اگر بخواهیم بگوییم، رمز عبور شما چیزی باشد که نزدیکترین شخص به شما بتواند آن را حدس بزند یا با کمی تلاش آن را بدست آورد، مفت نمی‌ارزد. چه برسد به این که آن را عده‌ای از نزدیکان شما حدس بزنند. آن موقع دیگر باید گفت که وجود یا عدم وجود آن رمز عبور هیچ فرقی نمی‌کند.
 
حتما با خودتان فکر می‌کنید که چه اشکالی دارد که رمز عبور من طوری باشد که مثلا همسرم یا مادرم بتوانند آن را با کمی تلاش حدس بزنند؟ خوب آن ها که قصد سرقت اطلاعات من را ندارند و از این قبیل حرف‌ها... . بحث اصلا این نیست.
 
نرم افزارهایی بسیار قوی ای در دنیا وجود دارند که با ردگیری وبگردی های شما، در یک بازه زمانی مشخص، علایق، خواسته ها و نوع فکر شما را تقریبا حدس می‌زنند و در این میان نیز با اطلاعاتی که از خود این‌طرف و آن‌طرف برجای می‌گذارید، به‌راحتی می‌توانند مجموعه نسبتا کاملی از اطلاعات شما جمع آوری نمایند.
 
صحبت این است که اگر رمز عبور شما را شخص نزدیکی به شما بتواند حدس بزند، شک نکنید که این نرم افزارها آن را خیلی سریع تر حدس زده‌اند.
 
 
کوتاهی و بلندی رمز عبور مهم است
توصیه ای که می‌شود این‌ است که یک رمز خوب عبور از 8 کاراکتر نباید کمتر باشد. آن‌هم با کلی شرط و شروط. چون نرم افزارهای هک که نرم افزارهای تشخیص پسورد نیز شامل آن‌ها می‌شود رمز عبور را کاراکتر به کاراکتر تشخصی می‌دهند، بنابراین با انتخاب یک رمز عبور کوتاه، عملا شانس دستیابی به رمز عبور را افزایش داده اید.
 
پیچیدگی را در رمز عبور خود رعایت کنید
از دیگر نشانه های یک پسورد قوی، وجود پیچیدگی در کاراکترهای انتخابی آن است. بگذارید راحت تر بگویم. ما چند نوع کاراکتر داریم که شامل عدد، حروف کوچک، حروف بزرگ و علائم (مثل @، # و ..) می‌شود. بهترین پسورد آن‌ است که در مجموعه کاراکتر خود مجموعه ای از عدد، حروف بزرگ و کوچک و علائم را داشته باشد.
 
به‌طور مثال عبارت password را اگر بخواهیم با دستور العمل بالا تغیر دهیم، داریم: P@ssw0rd. همانطور که می‌بینید در این کلمه تمامی موارد بالا رعایت شده است.
 
رمز عبور خود را ترکیبی انتخاب کنید
سعی کنید که رمز عبور شما ترکیبی از چند مفهوم بی ربط بهم باشد. مثلا «مارک لاستیک خودرویتان+ تیم باشگاهی مورد علاقه تان+ دو رقم وسط کد ملی تان».
 
خیلی سخت شد؟ این فقط یک نمونه از پسورد ترکیبی است و انتخاب بندهای آن به خودتان بستگی دارد.
 
رمز عبور را چگونه به‌خاطر بسپارم؟
طبیعتا اگر بخواهید تمام موارد بالا را در رمز عبور خود لحاظ نمایید و چندین پسورد برای جاهای مختلف هم داشته باشید، در به‌خاطر سپاری آن‌ها کمی به مشکل بر می‌خورید. یادداشت کردن پسورد در جایی غیر ذهن، عملا در اختیار گذاشتن تمام آن در دسترس دیگران است.
 
اگر رمز عبور خوبی دارید اما آن را در پوشه‌ای روی دسکتاپ کامپیوتر و یا دفترچه‌ یادداشت‌تان نوشته‌اید تا از خاطرتان نرود شبیه آدم‌هایی هستید که پشت کارت اعتباری‌شان رمز عبور آن را می‌نویسند.
 
شما به هیچ وجه نمی‌توانید تضمین کنید که نوشته شما را کسی نخواهد دید. سعی کنید در مورد هر پسوردی، عبارتی یا جمله ای را تعین کنید که شما را به یاد آن بیندازد. این‌طوری راحت تر می‌توانید پسوردهای خود را به خاطر بسپارید.
 
هرچند که اصلا توصیه نمی‌شود ولی اگر به ناچار مجبور شدید که رمز عبور خود را در جایی یادداشت نمایید، حتما به‌صورت رمز گذاری شده و ناقص بنویسید تا در صورتی که شخص دیگری آن را مشاهده کرد، نتواند آن را متوجه شد یا حدس بزند.
 
همچنین نرم‌افزارهای ساخت و نگهداری رمزهای عبور یک راه حل ساده و کم دردسر برای حفظ ده‌ها و صدها پسورد قوی و مطمئن هستند. این نرم‌افزارها به صورت اتفاقی یک رمز عبور را برای شما می‌سازند و در فایلی کم حجم که توسط یک پسورد اصلی محافظت می‌شود، ذخیره می‌کنند.
 
 
درصورتی‌که سوالی درباره این مطلب دارید و یا به مشکلی برخورد کردهاید،میتوانیدازطریق ایمیل NetAdmin@snn.ir  و یا در بخش نظرات با ما در ارتباط باشید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار