به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، انتخابات در همه کشورهای جهان مطابق شرایط خاص جامعه، نوع حکومت و فاکتورهای متعدد دیگر برگزار میشود. طبیعی است پیشبینی نتیجه هر انتخاباتی باید با در نظر گرفتن جمیع عوامل دخیل و مسایل موثر در اطراف آن صورت بگیرد.
بهعنوان مثال طی انتخابات پاکستان که بهعنوان یک کشور همسایه ما، با چالشهای پرشماری مواجه است؛ انتخابات هم تحت تأثیر اتفاقات زمان حال قرار دارد و هم از مسایل جاری در این کشور اثر گرفته است.
از جمله این عوامل و اثرات آنها میتوان به موضوع فعالیت گروههای شبهنظامی همچون طالبان، قاچاق مواد مخدر، موضوع درگیریهای قبل از انتخابات، دخالت دستگاه اطلاعاتی ارتش پاکستان در انتخابات و تنشهای میان این کشور با هندوستان اشاره کرد.
انتخابات به مثابه شطرنج
عرصه سیاست مانند صفحه شطرنح دارای قوانین و مقررات خاص خود است. بیشک برای نیل به پیروزی در این عرصه باید نسبت به سنجش موقعیت، وضعیت رقبا، نیازهای مردم و مهمتر از همه، اخلاق و آرمانهای بلند اسلامی –بهعنوان سرلوحه کار جمهوری اسلامی ایران- توجه داشت.
اگر دچار این مغالطه عملی نشویم که موضوع زیرکی و عمل حسابشده در دنیای سیاست را با رفتارهای غیراخلاقی، لابیگری، تخریب رقبا و مواردی از این دست اشتباه بگیریم؛ میتوان امیدوار بود که ضمن بالا رفتن ضریب خردورزی در میان فعالان عرصه انتخابات، تنشها و درگیریهای لفظی نیز دردوره فعلی به حداقل ممکن برسد.
باید قبول کنیم که عرصه سیاست در همه موارد خصوصاً در موعد انتخابات، آنچنان پیچیده است که با متشابه خواندنش با شطرنج، تنها میتوان لزوم تدبیر و تدبر سیاستمداران را بیان کرد.
تعامل با رقبای انتخاباتی اگر رنگ لابیگری بهخود نگیرد یکی از ملزومات پیروزی و از رموز ماندگاری در عرصه سیاست است. در همین رابطه میتوان به ائتلافهایی اشاره کرد که پیش از انتخابات کشورمان شکل گرفت و موجب تقویت جایگاه شرکتکنندگان در آن شد.
این امر نشان میدهد که شطرنج سیاست، بازیگران مختلفی دارد و یک شطرنجباز ماهر کسی است که در زمان مناسب و بهشکلی صحیح، تصمیم خود را گرفته و ضمن احراز اطمینان از صحت آن، بهترین نقشه را برای اجرا مد نظر قرار دهد.
شطرنجباز خوشبخت چه کسی است؟
شطرنجباز خوشبختی که در عرصه انتخابات، ضمن رعایت اخلاق، موفق به اجرای پله به پله قوانین سیاست میشود و سوای کسب هر نوع نتیجه –اعم از برد یا باخت- موازین و ملزومات ماندگاری خویش را حفظ میکند.
ایرانیان خوب بهخاطر دارند که افرادی همچون کروبی و موسوی بعد از آنکه برگزیده آرای ملت نشدند، نتوانستند ماندگاری خود در سیاست را تضمین کرده و خاطره خوبی از خود بهجای بگذارند.
شطرنجباز خوب کسی است که اگر به ریاستجمهوری نرسید و خستگی ماهها –وشاید هم سالها- فعالیت بر تن مسوولان ستاد انتخاباتیاش باقی ماند، حداقل شرمندگی در پیشگاه وجدان خویش را بر معضلات دیگرش نیفزاید.
منبع: فرهنگ نیوز