عضو ائتلاف سه نفره گفت: قراری نگذاشتهایم که اگر یک نفر رئیسجمهور شد به دو نفر دیگر پست و مقام بدهد، اما اگر سایر اصولگرایان کمکی بخواهند حاضریم به آنان کمک کنیم.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، غلامعلی حدادعادل امروز در نشست پرسش و پاسخ دانشجویی در دانشگاه علم و فرهنگ که پیش از ظهر برگزار شد، در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه شما گفتهاید انتخابات گذشته میان اصولگرایان و اصلاحطلبان بوده است، اما انتخابات این دوره میان اصولگرایان، فتنه و انحراف است، ابراز داشت: باید منتظر آرای شورای نگهبان بود، من گفتهام که انتخابات آینده میان اصولگرایان، اصلاح طلبان و طرفداران دولت است و میان اصولگرایان و اصلاحطلبان رقابت خواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که شما گفته بودید همه کسانی که در سال 88 پشت موسوی ایستاده بودند اکنون پشت هاشمی ایستادهاند، گفت: اتفاقات 88 شایسته تحلیل است، اما شاید هاشمی هم منکر این مسئله نباشد.
حدادعادل در پاسخ به این سوال که آیا ائتلاف منحل شده است یا خیر، گفت: از ابتدا گفته بودیم ثبت نام میکنیم و منتظر نظر شورای نگهبان هستیم، حتی گفته بودیم بعد از نظر شورای نگهبان، هر سه نفر ائتلاف، تبلیغات کنیم، اما بعداً یک نفر اعلام شود، حتی قرار بر این است که پس از اعلام صلاحیتها توسط شورای نگهبان یک هفته نیز در تبلیغات انتخابات شرکت کنیم و پس از نظرسنجی، یک نفر انتخاب شود.
این کاندیدای احتمالی در پاسخ به این سوال که آیا اصولگرایان از جمله جلیلی میتوانند وارد ائتلاف شوند، ابراز داشت: اگر فردی از اصولگرایان، جلیلی یا هر فرد دیگری آرای بالایی داشته باشد، نمیتوان آن را نادیده گرفت.
وی در ادامه درباره ائتلاف با جلیلی گفت: فلسفه ائتلاف این بوده که اصولگرایان با چند کاندیدا وارد رقابت نشوند، اگر اصولگرایان دارای آرایی بالا باشند، میتوانند ائتلاف کنند و همه کسانی که به پیروزی اصولگرایان میاندیشند باید سمت وحدت بروند، خصوصاً پس از حضور هاشمی.
حدادعادل درباره نهضت ازدواج آسان خاطرنشان کرد: بسیاری از مشکلات فرهنگی و اخلاقی جامعه ناشی از دشواری ازدواج است و بسیاری از تقیدها، سنتهای دینی نیستند و باعث محدود کردن جوانان شده است؛ طرحی دارم تا بتوان ازدواج را منطقیتر و فراوانتر کرد که مستلزم همکاری دستگاههاست از جمله آن حذف برخی مراسم غیرضروری است، همچنین در نظر دارم شهرداریها و سایر سازمانها بتوانند بخشی از هزینه تالار عروسی را بر عهده بگیرند تا فشار مالی کم شود.
این کاندیدای ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در صورت عدم تایید صلاحیت از سوی شورای نگهبان واکنش شما چه خواهد بود، تصریح کرد: در قانون فرصت چهار روزه برای اعتراض وجود دارد و اگر این مسئله اتفاق افتاد از طریق قانون پیگیری می کنم؛ باید دید که عکسالعمل من در مقابل این موضوع چقدر به سود ملت است و همچنین چقدر ممکن است باعث شادی دشمن شود. به دنبال این هستم که اگر حق شخصی من ضایع شود بهانه به دست دشمن ندهم؛ زیرا اصل، انقلاب است و دلسوزی دشمن را صادقانه نمیدانم.
وی در پاسخ به این سوال که امروز جلسهای با اعضای ائتلاف دارید، ابراز داشت: ما منتظر اعلام صلاحیتها هستیم؛ زیرا تصمیمگیری ما تابع شرایط است.
حدادعادل درباره ائتلاف با قالیباف گفت: ممکن است اختلاف سلیقه داشته باشیم، اما با یکدیگر وحدت میکنیم؛ زیرا قالیباف را اصولگرا میدانیم و معتقدیم اختلاف سلیقه به اصولگرایان ضرر نمیرساند و مبنای اختلاف ما با حفظ سلیقه است، اما فرض ما اصولگرا بودن است.
این کاندیدای احتمالی در پاسخ به این سوال که آیا اختلاف سلیقه شما با قالیباف بعداً گریبانگیر دولت نمیشود، ابراز داشت: اگر نسبت به قالیباف سوالی دارید، او را نیز مانند من دعوت کنید و از او بپرسید.
وی در پاسخ به این سوال که آیا حضور کاندیداها در دانشگاهها قبل از نظر شورای نگهبان نقض قانون محسوب نمیشود، پاسخ داد: اگر از ابتدا تبلیغ خود و یا فرد دیگری را میکردم، سخن شما درست بود، اما این گونه نیست که کاندیداها هیچ سخنی نگویند و سوالی را پاسخ نگویند، به این دلیل که شورای نگهبان آرایی ارائه نکرده است، میشود در این باره صحبت کرد؛ زیرا در دورههای قبل هم همین گونه بوده است و سعی می کنیم درباره تبلیغات این قانون را رعایت کنیم.
حدادعادل درباره وجود مشکلات اقتصادی در ایران گفت: مشکل اقتصادی بزرگترین مشکل جامعه امروز است، بنابراین برنامه اصلی دولت آینده باید کاهش مشکلات اقتصادی باشد، من به برخی رفتارهای احمدی نژاد انتقاد دارم، اما باید بدانیم که منشا مشکلات اقتصادی فشار خارجی است؛ به شکلی که رئیس جمهور آمریکا می گوید تحریم های فلج کننده ای علیه ایران ایجاد کردهایم، باید توجه داشت که مشکل آمریکا غنی سازی اورانیوم ایران نیست، بلکه آنان با اصل انقلاب دچار مشکل هستند و اینکه فکر کنیم در فردای انتخابات رئیس جمهوری که سر کار می آید، اوضاع را دگرگون می کند، این گونه نیست.
این کاندیدای احتمالی در ادامه افزود: دولت آینده باید با رعایت قانون، همکاری با مجلس و رابطه مسالمت آمیز با سایر قوا همچنین پرهیز از اسراف و زیاده روی از این مرحله عبور کند.
وی درباره منبع هزینه های تبلیغاتی اش خاطرنشان کرد: بنده هنوز هیچ تبلیغاتی نکرده ام و سعی می کنم عمده تبلیغات من از طریق رادیو و تلویزیون باشد؛ همچنین اعتقادی ندارم که سراغ افرادی بروم که به واسطه پول گزاف، توقعاتی را برایشان ایجاد کنم.
حدادعادل در ادامه افزود: اگر وارد عرصه انتخابات شوم، با هزینه حلال، معقول و از پول شخصی استفاده می کنم و در این رابطه باید قبل از هر چیز از دروغ و استفاده از بیت المال پرهیز کرد؛ زیرا باید بدانیم اخلاقی بودن و اخلاقی ماندن کمتر از رئیس جمهور شدن نیست.
این کاندیدای ریاست جمهوری درباره سفرهای استانی احمدی نژاد خاطرنشان کرد: سفر استانی خوب است، اما اندازه دارد. فکر می کنم اگر احمدی نژاد به جای هفته ای سه بار سفر به تدبیر امور می پرداخت، مفیدتر بود؛ با این حال سفرهای استانی باعث خوشحالی و احساس نزدیکی مردم با مسئولان می شود.
وی در پاسخ به این سوال که تلاش اعضای ائتلاف مبنی بر اینکه رئیس جمهور شدن هر یک از سه نفر تلاش برای ارائه پست و مقام به دو نفر دیگر است، گفت: قراری نگذاشته ایم که اگر یک نفر رئیس جمهور شد به دو نفر دیگر پست و مقام بدهد، اما اگر سایر اصولگرایان کمکی بخواهند حاضریم به آنان کمک کنیم.
حدادعادل درباره تعدد کاندیداها خاطرنشان کرد: تعدد کاندیداها لزوماً به معنای اختلاف نیست و احتمال می دهم برخی از کاندیداها کنار بروند و اصولگرایان به وحدت برسند؛ همچنین اصولگرایان پشت سر هاشمی نخواهند ایستاد.
این کاندیدای احتمالی درباره پرداخت یارانه ها در آینده ابراز داشت: قطع یارانه برای اقشار ضعیف قطعاً ممکن نیست، اما این شیوه که همه افراد مانند کارمندان از دولت حقوق بگیرند نیز نباید باشد و باید مسئله را در دراز مدت حل کنیم؛ پرداخت یارانه ها تصمیمی موقت و گذراست و تا زمانی که اصل آن قابل هضم باشد، باید با شیب ملایم درآمدها را افزایش دهیم و در چند سال آینده یارانه چیزیی نیست که بتوان آن را به راحتی حذف کرد.
وی در ادامه افزود: نمی توان گفت اصل این طرح اشتباه بوده است؛ زیرا اقتصاد ایران به چنین طرحی نیاز داشت، اما این طرح با اشکالاتی اجرا شد؛ چون نباید یارانه به همه اقشار پرداخت می شد؛ نکته دیگر اینکه 30 درصد آن باید به بخش تولید اختصاص می یافت.
حدادعادل درباره طرح تفکیک جنسیتی دانشگاه ها خاطرنشان کرد: فضای دانشگاه های ما عموماً عفیف است و ابتذالی که در خیابان وجود دارد در دانشگاه ها کمتر دیده می شود و روا نیست که دانشگاه را فضای فساد بدانیم، اما در صورت تعداد زیاد دانشجویان دختر و پسر می توان برای راحتی آنان کلاس ها را به صورت جداگانه برگزار کرد.
این کاندیدای احتمالی درباره ادامه اجرای گشت ارشاد تصریح کرد: بنده معتقدم حفظ حرمت خانم ها، حجاب و دوری از برهنگی وظیفه ماست که باید به واسطه حکم اسلام و قانون رعایت شود، اما اگر فردی توجه نکرد چه باید کرد؟ پس باید کسانی باشند تا تذکر بدهند، اما اگر اشکالاتی وجود دارد باید اصلاح شود.
وی درباره برگزاری مناظرات تلویزیون گفت: اگر اشکالاتی فردی در مناظرات مطرح شود کار درستی نیست، اما اگر نقد مدیریتی باشد باید بیان شود.
حدادعادل درباره بگم بگم ها ابراز داشت: چیز بدی است و انجام نمی دهم.
این کاندیدای ریاست جمهوری درباره نامه نمایندگان مجلس با موضوع هاشمی به شورای نگهبان ابراز داشت: من این نامه را امضا نکردم، اما عده ای آن را امضا نمودند، اما شورای نگهبان استقلال دارد و خودش تصمیم می گیرد.