رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: منتظر امضای رئیس جمهور نمیمانیم، و با طرحی این اختیار را از وی میگیریم و به رئیس مجلس میدهیم.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، حکم علیرضا زالی که با کسب 165 رای برای یک دوره 4 ساله رئیس منتخب سازمان نظام پزشکی شد، بعد از سه بار که به دفتر ریاست جمهوری ارسال شد، موفق به کسب امضای رئیس جمهور نشد.
حکم رئیس سازمان نظام پزشکی را باید رئیس جمهور امضا کند
در ششمین انتخابات نظام پزشکی که در چهارم اسفند سال گذشته در 156 شهر برگزار شد، تعدادی از کاندیدا رد صلاحیت شدند، شهاب الدین صدر که 8 سال رئیس سازمان نظام پزشکی و یکی از این کاندیدا بود باعث ورود رئیس جمهور به حوزه سلامت کشور شد.
مقاومت شورای نظارت در مقابل دستور رئیس جمهور
رئیس جمهور خواستار تجدید نظر در این باره شد در حالی که شورای نظارت بر ششمین انتخابات نظام پزشکی اقدام خود را قانونی دانست و به تجدید نظر تن نداد.
طبق قانون، حکم رئیس کل سازمان نظام پزشکی باید به تایید رئیس جمهور برسد، همین موضوع باعث امضا نشدن حکم علیرضا زالی شد.
به مجلس طرح دو فوریتی می دهیم
در حالی که تنها چند ماه به پایان ریاست جمهوری، احمدی نژاد باقی مانده، حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت و گو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، که علت این امتناع را مربوط به کاندیدای رد شده در ششمین انتخابات نظام پزشکی می داند، می گوید: منتظر امضای آقای احمدی نژاد نمی مانیم، به محض تمام شدن بودجه، یک طرح دو فوریتی به مجلس ارائه می دهیم که انتخاب رئیس سازمان نظام پزشکی نیز مانند روسای دیگر سازمان ها از عهده رئیس جمهور برداشته شود.
چه کسانی در ششمین انتخابات نظام پزشکی رد صلاحیت شدند؟
شهاب الدین صدر، رئیس 2 دوره قبل سازمان نظام پزشکی، نائب رئیس مجلس هشتم و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هشتم
مصطفی معین، فوق تخصص آسم وآلرژی کودکان، وزیر اسبق علوم و رئیس فعلی مرکز تحقیقات آسم وآلرژی
محمدرضا ظفرقندی، جراح عروق، رئیس سابق سازمان نظام پزشکی و رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو فعلی هیات مدیره انجمن علمی جراحان عروق ایران
عباس کبریایی زاده، داروساز، عضو فعلی هیات مدیره انجمن داروسازان ایران
تقی نوربخش، فوق تخصص جراحی زانو، رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران و عضو فعلی شورایعالی نظام پزشکی
خلیل علیزاده، ارتوپد، رئیس بیمارستان آتیه و عضو فعلی هیات مدیره نظام پزشکی تهران
انتخاب اعضای جدید شورای عالی نظام پزشکی بر اساس قانون نظام پزشکی باید با تشکیل مجمع عمومی نظام پزشکی صورت بگیرد که بر اساس آن اعضای جدید شورا از بین اعضای هیات مدیرههای نظام پزشکی سراسر کشور گزینش میشوند.
بر این اساس مجمع رئیس کل سازمان نظام پزشکی را انتخاب می کند و اگر مجمع نتوانست انتخاب رئیس کل را به سرانجام برساند، تعیین رئیس توسط شورای عالی نظام پزشکی انجام میشود.
پیش از این علیرضا مرندی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز گفته بود: اگر آقای احمدی نژاد حکم رئیس جدید نظام پزشکی را امضا نکند، منتظر رئیس جمهوری بعدی می شویم.
تکلیف زالی چیست؟
شهریاری می گوید: ششمین انتخابات نظام پزشکی در صحت کامل در روز تعیین شده خود در سراسر کشور برگزار شد، تا بودجه تمام نشود برای حکم زالی اقدامی نمی توانیم بکنیم.
وی پیشنهاد می دهد: آقای صدر می تواند با درک شرایط موجود ریاست این سازمان را به زالی واگذار کند.