به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، علیرغم پیشرفتهای گسترده دانش پزشکی طی سالیان اخیر در کشور، متاسفانه نظام سلامت دچار معضلات مهمی در امر سیاستگذاری و ساختار است. استیصال بیماران و همراهان آنان در مراکز درمانی به دلیل وجود مشکلات فراوان در دریافت خدمات سلامت، هزینههای کمرشکن درمان مخصوصا در بخش خصوصی، برخوردهای ناشایست با مردم در مراکز درمانی دولتی، صفهای طولانی مدت انتظار، عدم پاسخگویی مراکز درمانی در قبال قصورات و نبود مرجع و پناهگاهی بی طرف در برابر زیادهخواهیهای برخی پزشکان و مراکز درمانی همگی نشان از معضلات ساختاری این حوزه است. براساس آمار اعلام شده در مهرماه سال 91 توسط وزیر بهداشت، حدود 5 تا 7٫5 درصد مردم کشور هرساله به علت هزینههای بیماریهای صعب العلاج و خاص به زیر خط فقر میروند که این عدد نشان دهنده رشد 2 تا سه برابری شاخص مذکور است.
تنها 4 نفر از 8 نامزد محترم پیرامون نظام سلامت و مشکلات آن اظهاراتی داشته اند. از جمله مهمترین موارد اشاره شده توسط نامزدها می توان به سهم بالای پرداختی بیماران از هزینه های درمانی، پزشک خانواده، تاکید بر پیشگیری و بهداشت و همچنین پوشش نامناسب بیمه های درمانی اشاره کرد.
بی عدالتی در اقتصاد سلامت و هزینههای کمر شکن درمان، حضور پزشکان بخش خصوصی در کادر مدیریتی و درمانی بیمارستانهای دولتی و مناصب دولتی، اعمال نفوذ ذینفعان بخش خصوصی در حوزهی داوری و نظارت و عدم شفافیت در نظام سلامت از جمله مسائل مهم حوزه سلامت است که به در اظهارات و برنامه های نامزدهای محترم کمتر دیده می شود. لذا روشن شدن مواضع نامزدهای محترم در حوزه سلامت مستلزم پاسخ شفاف و دقیق به سوالات زیر است:
1- سلب کدام یک از اختیارات فعلی نظام پزشکی و اعطای آن به حاکمیت نقش کلیدی در رفع مشکلات نظام سلامت دارد؟
2- برای جلوگیری از نفوذ و مداخله ذینفعان بخش خصوصی در حوزه سیاستگذاری نظام سلامت چه باید کرد؟
3- در حوزه سیاستهای بیمهای، توسعه بیمههای پایه در سطح عموم جامعه اولویت دارد یا گستراندن بیمههای تکمیلی و پهن کردن سفرهای مجزا برای ادارات و نهادهای دولتی متمول؟
منبع: عیار