کد خبر:۲۴۱۴۹۵
لزوم گسترش نگاه منطقی به اقتصاد

آقایان! وعده‌های سر خرمن ندهید

مقابله با درد تورم و برداشتن فشار اقتصادی و گرانی از روی مردم باید بر اساس انضباط و مدیریت در هزینه‌ها و حمایت از بخش عرضه داخلی رخ دهد.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، در حالی که مقام معظم رهبری در جمع کارگران به تبیین باید‌ها و نبایدهای تبلیغاتی نامزدهای ریاست جمهوری پرداخته‌اند اما در میان وعده‌های طرح شده چنین استنباط می‌شود که برخی از نامزدها دانسته یا ندانسته و صرفاً به منظور گرم کردن تنور انتخابات و جلب افکار عمومی ادعاهایی خارج از توان خود مطرح می‌کنند که عمدتاً این ادعاها در حوزه اقتصادی است.


به گزارش «جوان»، این ادعاها که بیشتر شبیه به بر داشتن سنگ بزرگ و مصداق ضرب‌المثل معروف، نشانه نزدن است، در همین روزهای اولیه انتخابات مطرح شده که روزنامه جوان بر حسب وظیفه و فارغ از هر‌گونه جهت‌گیری یا حمایت از نامزد مشخصی، نصیحت‌گونه به آنها می‌پردازد زیرا رهبر معظم انقلاب اسلامی خاطر‌نشان کردند: « کسانی که وارد عرصه انتخابات می‌شوند نباید به مردم وعده‌های نادرست و در باغ سبز غیر‌منطقی نشان بدهند بلکه باید با سخنان منطقی و منطبق بر واقعیت و توکل بر خدا پیش بروند.» 

تورم صفر مضر است!


بنا‌براین گزارش یک کاندیدا که حتی برنامه‌های خود را به شورای نگهبان نداده و مدعی است ستاد‌های خود را در قلوب مردم بنا کرده، مدعی شده است که تورم اقتصادی را صفر می‌کند و کاهش تورم صفر درصدی شعاری اختصاصی برای اوست که دیگر نامزدها به این موضوع توجهی ندارند.


در همین ارتباط یک کارشناس اقتصادی در رد این ادعا می‌گوید: با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد کشور و اتکای بیش از حد اقتصاد ما بر درآمدهای نفتی ادعای صفر کردن تورم در اقتصاد ما که حداقل در 40 سال اخیر با تورم همراه بوده بسیار بعید و خارج از تصور است.


این کارشناس اقتصادی با تأکید بر اینکه تورم حاضر نوعی تورم رکودی و زیانبار است و باید کنترل آن از اولویت‌های اولیه برنامه‌های اقتصادی نامزدهای ریاست جمهوری باشد، خاطر‌نشان کرد: با این حال ادعای صفر کردن تورم در جامعه‌ای مانند ایران که نیازمند فعال‌تر شدن بخش‌های مختلف، اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها، شتاب بخشیدن به افزایش تولید ملی، ایجاد اشتغال بالا و. . . . است، غیر‌ممکن و یک ادعای نشدنی است. وی ادامه داد: بسیاری از کارشناسان بر این باورند که در صورت تغییر حالت تورم رکودی و پایین آوردن آن و تبدیل تورم رکودی به تورم منجر به توسعه، نه تنها تورم اندک منفور نیست بلکه امری ضروری برای سرعت بخشیدن به حرکت اقتصاد است. وی با اشاره به راه‌های کنترل تورم گفت: کنترل تورم رکودی نیز تنها با هدایت نقدینگی به تولید میسر است، نه با توزیع پول و تحریک بخش تقاضا.


این کارشناس اقتصادی ادامه داد: به عبارت دیگر مقابله با درد تورم و برداشتن فشار اقتصادی و گرانی از روی مردم باید بر اساس انضباط و مدیریت در هزینه‌ها و حمایت از بخش عرضه داخلی رخ دهد.

 
100 روز فرصت برای بهبود اقتصاد!


به گزارش «جوان»، این تنها نامزدی نبود که ادعای بزرگی را خارج از قواعد اقتصادی و شرایط محیطی مطرح کرد بلکه یک نامزد دیگریازدهمین دوره ریاست جمهوری نیزدر همین روزهای اول، مدعی شد با برنامه‌ای که تنظیم کرده‌است، می‌توان تورم، گرانی و بیکاری کشور را در مدت 100 روز مهار کند.


بی شک اولین سؤال درباره این ادعا این است که چنین فردی اگر چنین برنامه اجرایی دارد چرا تاکنون بخش‌هایی از این برنامه را ارائه نداده تا اقتصاد 100 روزه که طی هزار روز گذشته دچار چنین آثار زیانباری نشود.


با این حال فعالان اقتصادی و کارشناسان اقتصادی به خوبی می‌دانند که مشکلات فعلی اقتصادی یک روزه یا 100 روزه به وجود نیامده است که بتوان آن را حتی با بهترین مدیریت موجود، 100 روزه آن را بهبود بخشید و مهارکرد.


هم اکنون بر اساس تأکیدات مقام معظم رهبری و اجماع کارشناسان اقتصادی مهم‌ترین معضل اقتصاد کشور وابستگی شدید به درآمدهای نفتی است که این معضل به تدریج و از 100 سال پیش گریبانگیر ما بوده است. آنچنان که تحریم‌ها و کاهش فروش نفت در سال گذشته و نصف شدن درآمدهای آن باعث بروز مشکلات جدی و بالا رفتن قیمت ارزهای دیگر کشورهای در مقابل پول ملی شد و مشکلات زیادی را بر مردم و اقتصاد کشور تحمیل کرده است.


لذا بهبود شرایط کشور با تغییر لکوموتیوران اقتصاد وحرکت روی یک ریل جدید به این سادگی و سرعت میسر نمی‌شود بلکه باید بعد از جابه‌جایی لکوموتیو ابتدا ریل‌های مسیر درست ریل‌گذاری شده و همزمان با ساخت و اصلاح مسیر جدید در آن با احتیاط و معقولانه حرکت کرد. بدیهی است این مسیر نیز باید بر اساس منویات مقام معظم رهبری در چارچوب اقتصاد مقاومتی باشد و از نگاه روز‌مره و تغییر مکرر مسیر ریل‌گذاری اجتناب شود زیرا ایشان نگاه روزمره به مسائل اقتصادی، تغییر مکرر سیاست‌های اقتصادی، تکیه بر نظرات غیرکارشناسی و همچنین اعتماد به شیوه‌های تزریقی و تحمیلی اقتصادی غرب و شرق را مضر می‌دانند و تأکید می‌کنند: سیاست‌های اقتصادی باید بر مبنای اقتصاد مقاومتی باشد.


رهبر انقلاب اسلامی افزوده‌اند: اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است که ساخت درونی آن، مقاوم و مستحکم است و با تغییرات مختلف در دنیا، متلاطم نمی‌شود.

 

منبع: جوان

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار