به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، توصیه های مهم انتخاباتی دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه به پایگاه های خبری و فعالان حوزه فضای مجازی به این شرح می باشد:
دکتر عبدالصمد خرمآبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در گفتوگو با برخی از سایتهای خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تاکنون موارد تخلف انتخاباتی به این کارگروه گزارش شده است یا خیر اظهار کرد: تعدادی از تارنماهای اینترنتی قبل از اینکه شورای نگهبان در مورد تعیین صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نظر رسمی خود را اعلام کند، شایعاتی در مورد رد یا تایید صلاحیت برخی از نامزدها منتشر کردند که این اقدام بر اساس فهرست مصادیق محتوای مجرمانه مصداق نشر اکاذیب است.
وی ادامه داد: بند «ط-13» فهرست مذکور به استناد ماده 698 قانون مجازات اسلامی، صراحتاً انتشار محتوای خلاف واقع در ارتباط با بررسی صلاحیتها را مصداق محتوای مجرمانه محسوب نموده است بنابراین با تارنماهایی که مرتکب چنین تخلفی شوند برخورد قانونی به عمل خواهد آمد. نحوه اقدام کارگروه به این صورت است که اگر تارنمایی قبلاً در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی ایرانی ثبت شده باشد و اطلاعات تماس خود را اعلام کرده باشد، به دوا به مدیر تارنما تذکر داده میشود تا فوراً نسبت به حذف محتوای مجرمانه اقدام کند و در صورت بی توجهی به تذکر کارگروه، سایت مورد نظر فیلتر خواهد شد.
مشاور قضایی دادستان کل کشور اعلام کرد: «البته تذکر به تارنماهای متخلف و یا فیلتر آنها توسط کارگروه مانع از رسیدگی قضایی به جرمی که در فضای مجازی ارتکاب یافته است، نخواهد شد چرا که به محض انتشار محتوای مجرمانه، جرم تحقق یافته و کلیه کسانی که در انتشار این محتوای مجرمانه نقشی داشتهاند توسط مراجع قضایی قابل تعقیب کیفری خواهند بود.».
دکتر خرمآبادی افزود: تا کنون گزارشی مبنی بر وقوع تخلف انتخاباتی در فضای مجازی از سوی خود کاندیداها واصل نشده است اما برخی سایتهای حامی کاندیداها، تحت عنوان نظرسنجی اقدام به نظر سازی کردهاند که برخورد قانونی با آنها به عمل آمده است.
دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه ادامه داد: کارگروه در بند «ط-2» فهرست مصادیق محتوای مصادیق مجرمانه، نظر سازی و نظرسنجی کاذب را مصداق محتوای مجرمانه اعلام نموده است و قطعاً با تارنماهایی که مرتکب چنین تخلفاتی شوند، برخورد قانونی خواهد شد.
دکتر خرمآبادی در پایان خطاب به مدیران سایتها، پایگاههای خبری و فعالان حوزه فضای مجازی گفت: توصیه میکنیم فعالان فضای مجازی فهرست مصادیق محتوای مجرمانه مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری (بند «ط») را به طور دقیق مطالعه و قبل از انتشار محتوای مرتبط با انتخابات از مجرمانه نبودن آنها اطمینان حاصل کنند تا ناخواسته مرتکب تخلفات انتخاباتی نشوند.