کد خبر:۲۴۱۶۲۹
باقری در دانشگاه تربیت مدرس:

نباید در پایداری بر حقوق هسته‌ای دچار تردید شویم / مسئله هسته‌ای؛ خاکریز اول کشور

رئیس ستاد جلیلی با بیان اینکه در پایداری بر حقوق هسته‌ای خود نباید کوتاهی کنیم، گفت: حقوق هسته‌ای خاکریز اول کشور است.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علی باقری در نشست مقاومت و سازش که ظهر امروز در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد به مقایسه دو مقطع انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: تاریخ 34ساله انقلاب اسلامی سرمایه‌ای گرانقدر است که در شرایط کنونی برخی قصد دارند با غبارآلود کردن فضا، دیدگاه‌هایی را مطرح کنند که ناکامی این دیدگاه‌ها در گذشته به اثبات رسیده است.
 
رئیس ستاد سعید جلیلی با اشاره به این جریان فکری که بعد از اتمام جنگ مطرح شد، اظهار داشت: برخی بعد از جنگ تحمیلی هزینه‌هایی را که کشور در جنگ متحمل شد ناشی از پایداری کشور نسبت به ارزش و گفتمان دینی دانستند که این تفکر هواداران خود را در عرصه‌های حاکمیت نیز پیدا کرد و تا جایی ادامه یافت که در مقام خطیب جمعه، مانور تجمل‌گرایی را به عنوان ارزش مشاهده کردیم و نمود یا دستاورد این جریان فکری در عرصه‌های مختلف مانند اقتصاد، سیاست و فرهنگ قابل مشاهده است.
 
وی ادامه داد: در این مقطع خسارات وارد شده به کشور را معلول پایداری به ارزش‌ها دانستند، در حالی که موفقیت‌هایی که در آن دوره نصیب ما شد، ناشی از پایداری ما بر آن ارزش‌ها بود و در واقع پیروزی کشورمان زمانی محقق شد که گفتمان بسیج وارد جنگ شد و مسیر کشور را در جنگ تغییر داد.
 
باقری با اشاره به موفقیت‌های کشور در عرصه موشکی گفت: اکنون در عرصه‌های مختلف نظیر موشکی و هسته‌ای به دستاوردهای عمده‌ای رسیده‌ایم که این ناشی از پایداری ما بر این گفتمان ارزشی بوده است.
 
رئیس ستاد جلیلی با اشاره به دستاورد دولت نهم و دهم خاطرنشان کرد: پس از دولت سازندگی و اصلاحات، دولت نهم با گفتمان ارزشی کار خود را آغاز کرد که به گفته رهبر این دولت توانست مسیر کشور را به مسیر اول انقلاب بازگرداند و این امر با احیای ارزش‌های اسلامی همراه بود.
 
وی با اشاره به حاشیه‌های ایجاد شده در این سال‌های پایانی دولت دهم گفت: برخی در این دو سال نهایی دولت دهم با ایجاد حاشیه‌هایی سعی داشتند رجعتی را به سوی گفتمان‌های پیشین انجام دهند و از جمله مسائلی که مطرح می کردند، این بود که مشکلات موجود در کشور ناشی از پایداری گفتمان این دو دولت بر مسئله هسته‌ای و مخالفت با رژیم صهیونیستی است، در حالی که این نقطه مثبت فعلی کشور ما بود و آنان قصد داشتند این را به عنوان نقطه ضعف جلوه دهند.
 
باقری ادامه داد: برای مثال در زمینه مخالفت با رژیم صهیونیستی باید بگوییم این اصل یکی از مبانی اصلی نظام جمهوری اسلامی است که رهبری نیز بر آن تاکید دارند؛ هنگامی که درباره موضوع هولوکاست به طرح سؤال پرداخته شد این امر زمینه فرصتی را برای کشور ایجاد کرد و دیدگاه‌های مختلفی نسبت به این موضوع در کشور مطرح گردید.
 
رئیس ستاد سعید جلیلی با اشاره به جلسه‌ای که میان وی و برخی سیاستمداران خارجی مطرح شد، اظهار داشت: در آن جلسه آن افراد از من درباره موضوع هولوکاست پرسیدند و من در پاسخ به آنها گفتم که ایران چه گزاره‌ای را مطرح کرده است، آیا غیر از این است که ما تنها یک سؤال پرسیده‌ایم، بنابراین با ایجاد این موضوع توانستیم در موضوع حقوق بشر آنان را به چالش بکشیم و این در حالی بود که همواره در موضوعات حقوق بشری آنان ما را مورد پرسش قرار می‌دادند که این امر براساس نگاه ارزشی برای ما ایجاد فرصت کرد.
 
وی ادامه داد: در موضوع هسته‌ای که در این دو دولت پیگیری کردیم به دستاوردهای عمده‌ای رسیدیم، در حالی که در دوره های قبل همه فعالیت های هسته‌ای خود را تعطیل کرده بودیم و حتی برای بسته شدن کامل چرخه هسته ای کشورمان در حال دادن تعهد الزامی به آنان بودیم.
 
باقری با اشاره به دستاوردهای عمده‌ در زمینه هسته‌ای خاطرنشان کرد: آنان از اینکه دانشجویان کشورمان در رشته های هسته‌ای وارد شوند، می ترسند و سعی دارند با ایجاد موانع از پیشرفت کشورمان در زمینه هسته‌ای جلوگیری کنند، در حالی که ما توانسته‌ایم نیازهای خود را با اتکا به ظرفیت داخلی خودمان برطرف کنیم که از مهم‌ترین آنان تامین سوخت راکتور تحقیقاتی تهران بود که نیازهای درمانی بخش عمده‌ای از شهروندان کشورمان را تامین می‌کند.
 
رئیس ستاد سعید جلیلی با بیان اینکه عقب نشینی در زمینه هسته‌ای دستاوردی را برای کشور به همراه نخواهد داشت، گفت: اگر در زمینه هسته‌ای به دستاوردی نرسیم، نمی توانیم انتظار داشته باشیم که پیشرفت کنیم، بنابراین در صورت بسته شدن این زمینه‌ها دیگر نیازی به مذاکره نخواهیم داشت.
 
وی با اشاره به رویکرد غرب در مذاکرات اخیر گفت: آنان چون اطمینان داشتند که ما نمی توانیم سوخت راکتور خود را تامین کنیم در جواب پاسخ‌های منطقی ما برای مبنا قرار دادن معاهدهNPT جوابی ندادند و این آخرین جمله خانم اشتون و آقای جلیلی ماندگار است؛ چرا که این براساس گفتمان اسلامی توانستیم کشور را به پیشرفت برسانیم.
 
باقری با اشاره به جلسه اشتون و جلیلی اظهار داشت: در پایان آن جلسه اشتون خطاب به جلیلی گفت ما نمی توانیم پیشرفت شما را بپذیریم و تحریم ها را برداریم ایده‌های ما روی میز است، ما جدی هستیم، درها باز است و خطوط تلفن نیز باز است که جلیلی نیز در جواب او گفت هر گاه اراده ای صورت گیرد و حقوق ملت ایران را بپذیرید درها باز است و خطوط تلفن نیز باز است؛ به این معنا که اگر پیشرفت های منطقی ایران را پذیرفتید با یکدیگر تعامل می کنیم؛ چرا که در مذاکره تثبیت حقوق ملاک است نه آنکه درباره اصل حقوق صحبت کنیم.
 
رئیس ستاد سعید جلیلی به نامه اشتون در 24 بهمن 89 اشاره کرد و گفت: پس از آن که توانستیم در زمینه هسته‌ای تا حدی نیازهای خود را تامین کنیم، اشتون در نامه‌ای آمادگی خود را برای مذاکره اعلام کرد و حتی کار تا جایی ادامه یافت که شرمن، وزیر خارجه آمریکا به عنوان نماینده رئیس جمهور آمریکا پیامی را در جلسه قرائت کرد که از حق ایران برای استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای در چارچوب قانونی حمایت می شود که این حاصل پایداری بر گفتمان ارزشی است.
 
وی ادامه داد: از خود بپرسیم دستاورد دوره‌ای که فرآیند هسته‌ای در آن تعطیل شد، چه بود؟ در آن دوره کار به جایی رسید که نه تنها فعالیت هسته‌ای تعطیل شد، بلکه آنان به خود اجازه دادند که اعلام کنند برای دانشمندان ایرانی ما در کشور کار پیدا خواهند کرد.
 
باقری در ادامه این جلسه در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه‌های اقتصادی این گفتمان ارزشی برای کشور گفت: اگر در بحث اقتصادی با ناکارآمدی روبرو هستیم، به خاطر آن است که از این ارزش‌ها دور شده‌ایم و مدل‌های غربی را دنبال کرده‌ایم، در حالی که اگر به ظرفیت‌های داخلی خودمان تکیه کنیم این اتفاق نمی‌افتد، برای مثال در زمینه هسته‌ای پیشرفت زمانی محقق شد که امثال شهریاری بدون چشمداشت و گرفتن یک ریال، برای پیشرفت تلاش کردند و به پیشرفت رسیدند، درباره وی گفته می‌شود شهریاری یک شب نماز شبش ترک نمی‌شد.
 
رئیس ستاد سعید جلیلی در پاسخ به سوالی مبنی بر تهاجمی بودن پرونده هسته ای در دولت نهم و دهم اظهار داشت: ‌در بحث هسته‌ای باید سعی کنیم که حقوق کشور و منافع مردمان تامین شود، بنابراین برنامه هسته‌ای به عنوان عاملی برای افزایش تحریم‌ها موضوعیت ندارد؛ چرا که پیش از آن که برنامه هسته ای نیز به این نقطه برسد تحریم ها به گونه‌ای دیگر اعمال می‌شد، آنان که آمریکا را کدخدا می دانستند، نتوانستند دستاورد ملموسی را بدست بیاورند که این نمایانگر آن است که ما نباید بر روی اصول اولیه خود معامله کنیم، بلکه باید برای تثبیت حقوق خود تلاش کنیم و این گونه نباشد که اگر طرف مقابل حقوق ما را تثبیت نکرد از حقوق هسته ای خود دست بکشیم؛ تعامل باید با نگاهی صورت گیرد که به نفع کشورمان باشد نه آن که حقوق خود را کاهش دهیم.
 
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر برنامه های اقتصادی جلیلی برای کشور اظهار داشت: در موضوعات اقتصادی اتکای خود را باید بر توانایی داخلی و ظرفیت های داخلی قرار دهیم تا بتوانیم ظرفیت خود را در تعامل با جهان ارتقا بخشیم و به پیشرفت و توسعه برسیم که این نگاه می تواند در موضوعات مختلف نظیر اشتغال، بیکاری، هدفمندی یارانه‌ها و نظام بانکی قابل مدیریت باشد.
 
باقری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تحریم ها تا چه حد توانسته در کشور تاثیرگذار باشد، خاطرنشان کرد: مسلماً تحریم‌ها هزینه‌ها را بیشتر خواهد کرد و به دو دلیل بر ایران اعمال شده‌؛ یکی آن که موجب تغییر سیاست رهبران ایران در موضوع هسته‌ای شوند و از سویی موجب نارضایتی مردم گردند، بنابراین ما باید ظرفیت‌های داخلی خود را دنبال کنیم و با پایداری بر ارزش‌ها که راه مقابله با تحریم‌هاست، کشور را به پیشرفت برسانیم.
 
رئیس ستاد سعید جلیلی در پاسخ به سوالی با موفق خواندن سیاست هسته‌ای کشور گفت: سال گذشته در همین زمان در مذاکرات بغداد بودیم که غرب از ما خواست که غنی‌سازی 20 درصدی خود را متوقف کنیم، انتقال مواد به خارج داشته باشیم و از سویی سایت فوردو را تعطیل کنیم که رویکرد غرب در مذاکرات آلماتی تعدیل پیدا کرد و از تعطیلی به کاهش آمادگی، انتقال مواد به تبدیل اکسید برای سوخت راکتور تهران و توقف غنی سازی 20 درصدی به توقف شش ماهه تغییر پیدا کرد که حال جدا از آنکه ما این رویکرد را قبول کنیم یا خیر باید بگویم اگر مسیر درستی تبیین شود به نتیجه خواهیم رسید؛ غرب با تعلل در زمان مذاکرات سعی داشت آثار تحریم‌ها را در کشور بیشتر کند، در حالی که نه تنها نتوانست به نتیجه‌ای برسد، بلکه مردم نیز با حمایت خود در 22 بهمن پایداری و عزم جدی خود را در این زمینه نشان دادند که این امر برای طرف غربی‌مان نیز مشهود است.
 
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه گفته های شما در محور دیپلماسی و کشور نیازمند عملکرد اجرایی است، اظهار داشت: پرونده هسته‌ای در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بررسی می‌شود و خود این موضوع نیازمند اتخاذ یک روند اجرایی موثر است تا بتواند به نتیجه برسد.
 
باقری در پاسخ به سوالی مبنی بر انتقادات وی نسبت به عملکرد اصلاحات گفت: من حرفی علیه شخصی نگفته‌ام، بلکه فردی در کتاب خود گزاره‌هایی را مطرح کرده بود و عملکرد هسته‌ای در زمان خود را با میزان رهبری اعلام کرده بود که باز در همان کتاب با دادن گزاره‌های دیگری این ادعا رد می‌شد؛ این امر جدا از آن که درست یا غلط باشد نشانگر آن است که این افراد با نسبت دادن عملکرد خودشان به فرد دیگری، بر ضعیف بودن عملکردشان اذعان دارند و شان رهبری نیز بالاتر از آن است که وارد این مسائل شود.
 
رئیس ستاد سعید جلیلی ادامه داد:‌ این سوال که شما مطرح می کنید که ما به توانایی هسته‌ای رسیده ایم، اما در برخی امور کوچکتر نتوانسته ‌ایم به موفقیتی برسیم و به این خاطر باید از حق بزرگتر خود چشم پوشی کنیم حرف درستی نیست؛ چرا که قبول دارم در برخی امور به توانایی نرسیده‌ایم، اما همین امر زمنیه فرصت را برای ما ایجاد می‌کند که خود را در این عرصه توانمند سازیم.
 
وی در پایان پایداری بر حقوق هسته‌ای را خاکریز اول کشور دانست و گفت: گفتمانی که در انتخابات رویکرد خاصی را ادامه می دهد و حتی غرب اعلام می کند با برخی افراد در زمینه هسته‌ای می توانیم به موفقفیت بیشتری برسیم، نشان دهنده آن است که آنان در جهت منافع ملی کشورمان حرکت نمی کنند، بنابراین نباید در پایداری بر حقوق هسته ای خود تردید به خود راه دهیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار