به گزارش گروه اشتغال «خبرگزاری دانشجو» چهارشبنه شب از ساعت 16 الی 20:30 دومین مناظره کاندیداهای ریاست جمهوری با بحث فرهنگی اجتماعی آغاز شد.
بر طبق قرعه اولین کسی که باید پشت میکروفون می رفت و برنامه های خود را ارائه می داد دکتر محسن رضایی بود، آقای رضایی دکتری اقتصاد دارند و اعم مباحث قبلی خود رو حول این محور می چرخانند، اما در این مناظره که هر چند مبحث آن فرهنگی اجتماعی بود ولی آقای رضایی فرهنگ را به اقتصاد مرتبط دانست، آقای رضایی صحبت های خود را با سخنی از حضرت محمد (ص) آغاز کرد که حضرت می فرمایند نزدیک است که فقر به کفر بینجامد. مردم عزیز ایران، رسول خدا هشدار می دهد.
این یک هشدار است. زمانی که ما از فرهنگ صحبت می کنیم، باید از یک طرف هم به فقر و دغدغه مردم توجه کنیم، آیا بیکاری به عزت جوانان ما لطمه نمی زند و آنها را به اعتیاد نمی کشاند؟ وقتی دخترخانمی رو سرچهارراه ها می بینم که دست گدایی به دیگران دراز می کند، گویی به قلب من تیر زده اند. با چه زبانی می توان گفت؛ آقایان به اقتصاد توجه کنید.
«هزار تومانِ» امروز، برابر «سیصد تومان» گذشته است. برای کسانی که وضعشان خوب است، ممکن است مهم نباشد؛ اما برای بیشتر مردم تکان دهنده است.
از یک طرف تحریم های اقتصادی؛ از طرف دیگر، مشکلات گذشته این خطر را به وجود آورده است. نظام جمهوری اسلامی و دین مردم در خطر است. دین جوانان نباید تضعیف شود. اگر احساس خطر نبود و توانایی لازم را در خودم فراهم نکرده بودم، هیچ وقت در این میدان پا نمی گذاشتم. وضعیت، مثل بستر گرمی می ماند که هرچه برف (فرهنگ) بر آن می بارد، بخار می شود و به هوا می رود.
رضایی افزود: مسئله دوم رفتارهاست. رفتار مسئولان در شرایط فرهنگی مردم، موثر است. معروف است که «اگر امرا خوب عمل کنند، مردم هم خوب عمل می کنند.» در حال حاضر، رفتار دولت مردان با فرهنگ و هنر نامناسب است.
اصولا آنها در عرصه فرهنگ چه می خواهند؟ تا در عرصه فرهنگ چیزی گل می کند، آنها دخالت می کنند. ما باید عرصه فرهنگ و هنر را به جوانان بدهیم. شورای انقلاب فرهنگی، که میراث امام (ره) بوده و دستاوردهای زیادی از جمله در موضوع های فن آوری داشته، اما باید اعتراف کنیم در موضوع های فرهنگی، توفیق چندانی نداشته است.
پس از پایان وقت محسن رضایی، دیگر نامزدها درباره اظهارات وی صحبت کرده و برخی مسائل را به نقد کشیدند.