معاون طب سنتی وزارت بهداشت گفت: دولت تاکیدات مقام معظم رهبری درباره طب ایرانی-اسلامی را عملی کند.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمود خدادوست گفت: رهبر معظم انقلاب با توجه به اهمیت و ضرورتی که طب ایرانی -اسلامی دارد توصیه و تاکیدات فراوانی را به دولت های گذشته داشتند که متاسفانه مورد بی توجهی واقع شد، اما در دولت نهم دانشکده آن راه اندازی و در دولت دهم معاونت آن در وزارت بهداشت ایجاد شد تا با یک برنامه زمانبندی شده و پشتیبانی قوی نظام سلامت بتواند از ظرفیت های طب سنتی ایرانی –اسلامی برخوردار شود.
وی با توجه به راه اندازی دانشکده طب ایرانی-اسلامی در سال 86 و ایجاد معاونت طب سنتی وزارت بهداشت در سال جاری گفت: اقدامات دولت درباره تاکیدات مقام معظم رهبری در استفاده از ظرفیت های طب ایرانی-اسلامی که سالیان درازی مورد بی مهری قرار گرفته بود، جامه عمل پوشاند.
خدادوست خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری زمانی که دانشکده طب ایرانی-اسلامی در دولت نهم راه اندازی شد در جمع مسئولان وزارت بهداشت فرمودند:«این خبر برای من یک مژده بود» و به واقع هم طب سنتی و طب مکمل برای نظام سلامت یک ضرورت است که خوشبختانه دولت عدالت خواه به آن جامه عمل پوشاند.
معاون طب سنتی وزارت بهداشت افزود: طب سنتی در ایران پیشینه 7 هزار ساله دارد و روایات ائمه معصومین(ع) هم گویای پیشینه اسلامی بودن طب سنتی در ایران است که باید در دانشگاه های علوم پزشکی به صورت جامع تدریس شود.
طب ایرانی-اسلامی مکمل طب رایج پزشکی
وی با اشاره به ضرورت طب ایرانی-اسلامی و استفاده از آن در درمان بیماری ها گفت: امروزه علم پزشکی با توجه به پیشرفت های چشمگیر متاسفانه هنوز قادر به درمان کامل بسیاری از بیماری های مزمن نیست به همین دلیل طب ایرانی-اسلامی و مکمل در کنار آن در تمام دنیا در حال استفاده است و این در حالی است که کشور ما با توجه به تحریم های استکبار جهانی در حوزه تامین دارو و مواد اولیه دارو نیاز بیشتری را برای ورود به طب ایرانی-اسلامی احساس می کند.
توصیه های طب ایرانی-اسلامی اصلاح سبک زندگی است
معاون طب سنتی وزارت بهداشت تصریح کرد: بیش از 70-80 درصد تدابیر و توصیه های طب ایرانی-اسلامی اصلاح سبک زندگی است که اگر بخواهیم سبک زندگی مردم را بر اساس آموزه ها و تعالیم طب ایرانی-اسلامی اصلاح کنیم به جرات می توان گفت که بسیاری از مشکلات مردم در حوزه سلامت قابل حل است.
جامعه پزشکی طب ایرانی-اسلامی را انکار می کنند
خدادوست با اشاره به اینکه طب ایرانی-اسلامی در فرهنگ ما ایرانی ها ریشه دوانده و مردم تجربه طب ایرانی-اسلامی را در درمان بیماری های خود دارند تاکید کرد: اگر مشکلی باشد بیشتر در جامعه پزشکی است چون پزشکان تعالیم طب ایرانی-اسلامی را در نگاه آکادمی و علمی خود نمی بینند و ممکن است آن را انکار کنند.
وی افزود: تدریس در رشته های طب ایرانی-اسلامی در دانشگاه ها می تواند این نگاه را تغییر دهد و باعث می شود تا پزشکان توانایی ها و ظرفیت های این طب را بپذیرند و به آن جامه عمل بپوشند اما در مجموع نیاز به فرهنگ سازی دارد هم فرهنگ سازی عمومی و هم تخصصی.
معاون طب سنتی وزارت بهداشت در ادامه یادآور شد: سازمان بهداشت جهانی از حدود 30 سال پیش استفاده از ظرفیت های طب سنتی و مکمل را در دستور کار قرار داده و مقرر کرده بود که تا پایان سال 2007 در نظام سلامت کشورها قرار گیرد که در ایران و در دولت های گذشته مقاومت شد و این کار صورت نگرفت اما در دولت نهم طب ایرانی-اسلامی و داروسازی سنتی به عنوان رشته های تخصصی در دانشگاه های علوم پزشکی مورد توجه قرار گرفت و این کار پیشرفت های خوبی در دولت دهم به همراه داشت.
وی اظهار کرد: برای بهره مندی بیشتر مردم از این طب رئیس جمهور در جلسات کارشناسی حضور یافت و در نهایت دستور داد تا نظام نامه طب ایرانی-اسلامی ترسیم شود و این کار در سال گذشته انجام شد و همزمان با ایجاد معاونت طب ایرانی-اسلامی در وزارت بهداشت سند توسعه طب ایرانی-اسلامی ایران مورد تصویب دولت قرار گرفت.
تصویب سند راهبردی طب ایرانی-اسلامی ایران
معاون طب سنتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین از تصویب سند راهبردی طب ایرانی-اسلامی در کمیته راهبردی نقشه جامع علمی کشور، تصویب سند توسعه طب ایرانی-اسلامی در مجمع تشخیص مصلحت نظام و طراحی نمودار سازمانی معاونت طب ایرانی-اسلامی وزارت بهداشت خبر داد.
وی برای اجرایی شدن طب ایرانی-اسلامی به لزوم انجام مقدماتی اشاره کرد و تصریح کرد: یک بسته آموزشی تدابیر حفظ سلامتی و اصلاح سبک زندگی به زبان ساده نوشته شد که به مجموعه آموزشی بهورزان اضافه خواهد شد و 6قلم داروی گیاهی نیز به دارونامه بهورزان که در خانه های بهداشت داروهای شیمیایی را با پروتکل خاص در اختیار مردم قرار می دهند اضافه شد.
خدادوست همچنین به اضافه شدن بسته آموزشی طب ایرانی-اسلامی به همراه برخی گیاهان دارویی با مجوز به بسته آموزشی پزشکان خانواده اشاره کرد و گفت: تا پایان سال بحث توسعه رشته طب ایرانی-اسلامی در دانشگاه های تیپ یک علوم پزشکی را دنبال خواهیم کرد و آیین نامه ها و ضوابط مربوط به نحوه آموزشی طب ایرانی-اسلامی به پزشکان عمومی کشور تدوین خواهد شد.
معاون طب سنتی وزارت بهداشت در ادامه افزود: بحث ایجاد برخی رشته های پشتیبان طب ایرانی-اسلامی در 10 رشته و در مقاطع مختلف طراحی شده و در حال تدوین برنامه های آموزشی آن هستیم که انشااله بتوانیم این رشته ها را وارد دانشکده های طب ایرانی-اسلامی کنیم.
وی همچنین از ارائه پیشنهاداتی به شورای عالی آموزشی وزارت بهداشت برای گنجاندن 1 یا 2 واحد درسی طب ایرانی-اسلامی در کلیه رشته های پزشکی و پیراپزشکی و پیشنهاد به آموزش و پرورش برای گنجاندن مطالب طب ایرانی-اسلامی بر اساس قواعد آموزشی متناسب در کتاب های درسی خبر داد.
استفاده از تجربیات حکما و خبرگان طب ایرانی-اسلامی در دانشکده ها
خدادوست در پایان به ضرورت استفاده از توانایی آن دسته از افرادی اشاره کرد که ممکن است تجارب ارزنده ای در حوزه طب ایرانی-اسلامی داشته باشند اما فاقد تحصیلات دانشگاهی باشند که در این مورد بسترهایی فراهم شده تا خبرگان و حکما به معاونت طب ایرانی-اسلامی وزارت بهداشت یا معاونت های درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور مراجعه کنند تا از تجربیات آنها برای آموزش دستیاران در دانشکده های طب ایرانی-اسلامی و یا ارائه خدمات به مردم استفاده شود.