سازمان جهانی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان را مرکز همکار مراقبت HIV (با شماره رفرانس IRA-38) انتخاب کرد.
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، علی اکبر حق دوست، رئیس مرکز منطقه ای آموزش نظام مراقبت HIV / ایدز دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: تعداد مراکز همکار مراقبت HIV در کشور محدود است و در منطقه مدیترانه شرقی حدود 38 مرکز همکار وجود دارد.
وی افزود: تمام مراکز همکار مراقبت HIV که در ایران وجود دارد در شهر تهران مستقر هستند و کسب امتیاز مرکز منطقه ای آموزش نظام مراقبت HIV / ایدز دانشگاه علوم پزشکی کرمان از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان مرکز همکار، می تواند امتیاز بالایی برای کرمان داشته باشد.
رئیس مرکز منطقه ای آموزش نظام مراقبت HIV / ایدز دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: ایجاد مراکز همکار در سطح دانشگاه های علوم پزشکی به عنوان یکی از سیاست های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از سوی معاونت تحقیقات و فناوری این وزارت به دانشگاه ها ابلاغ شده است.
حق دوست اظهار داشت: افزایش روابط بین الملل در زمینه علمی، فراهم شدن زمینه جذب دانشجویان خارجی و اعزام دانشجویان ایرانی به خارج از کشور از نقاط مثبت ایجاد مراکز همکار به شمار می رود.
وی در مورد مرکز منطقه ای آموزش نظام مراقبت HIV / ایدز دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: این مرکز به عنوان اولین مرکز آموزش نظام مراقبت، پایش و ارزشیابی HIV ایدز در منطقه مدیترانه شرقی(EMRO ) در بهمن ماه سال 1387 در این دانشگاه تأسیس شد.
حق دوست ادامه داد: این مرکز در ابتدای شروع به کار خود تفاهم نامه همکاری با دفتر منطقه ای سازمان بهداشت جهانی در منطقه مدیترانه شرقی، دفتر برنامه مشترک ملل متحد در برابر ایدز (UNAIDS )، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، انستیتو پاستور ایران و مرکز تحقیقات ایدز منعقد کرد.
وی خاطر نشان کرد: همچنین این مرکز با مرکز آموزش مراقبت ایدز کرواسی و دفتر توسعه سازمان ملل متحد (UNDP ) همکاری نزدیکی دارد.
رئیس مرکز منطقه ای آموزش نظام مراقبت HIV / ایدز دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اجرای طرح های تحقیقاتی در خارج و داخل کشور از سوی این مرکز اظهار داشت: فراهم سازی زمینه مناسب برای برنامهریزی، ظرفیتسازی و تولید اطلاعات راهبردی در زمینه HIV و ایدز از مهمترین اهداف این مرکز به شمار می رود.
حق دوست افزود: براساس تفاهم نامه های امضاء شده، این مرکز علاوه بر پاسخگویی به نیازهای آموزشی کارشناسان HIV و ایدز در ایران و مراقبت، پایش و ارزشیابی وضعیت HIV در کشور، به کشورهای منطقه مدیترانه شرقی و کشورهایی که دارای اپیدمی HIV و ایدز مشابه ایران هستند نیز مشاوره و آموزش های لازم ارائه می دهد.
وی گفت: این مرکز همچنین وظیفه فراهم سازی اطلاعات درست و دانش به روز برای مسئولان و کارشناسان ایران و منطقه مدیترانه شرقی، بهبود تبادل اطلاعات، ارتقای سطح علمی موسسات و سازمانهای مرتبط در منطقه و پاسخگویی مناسب به نیازهای کارشناسان ذیربط در حوزه های مراقبت، پایش و ارزشیابی HIV و ایدز را به عهده دارد.
حق دوست اظهار داشت: دستیابی به این منابع اطلاعاتی به سرویس های خدمت رسان کمک می کند تا در برای بهبود خدمات خود به بیماران تحت پوشش اقدام کنند.