رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در حالی از صدور مدرک علوم پزشکی تهران برای دانشجویان 90 و 91 خبر میدهد که 2000 دانشجو با امضای طوماری ...
گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ 18فروردین امسال بود که محمدحسن طریقت منفرد، وزیر ماه های پایانی دولت دهم دستور جدایی دانشگاه های علوم پزشکی تهران و ایران را صادر کرد؛ این در حالی است که این دو دانشگاه در آبان 89 به دستور مرضیه وحیددستجردی، وزیر سابق بهداشت ادغام شده بود.
این اقدام موجب سرگردانی و بلاتکلیفی وضعیت دانشجویان این دو دانشگاه و مخالفت جدی آنها شد، اما در مدت کوتاهی پس از این تصمیم، دیوان محاسبات کشور که در واقع نهاد ناظر بر حسن اجرای قوانین برنامه های پنج ساله توسعه و قوانین بودجه سنواتی است، این انتزاع را غیرقانونی دانست و معاونت امور فنی و حسابرسی این دیوان، طی نامه ای به وزیر بهداشت این انتزاع را موجب اتلاف و تضییع بیت المال اعلام کرد.
این موضوع را در گفتوگویی با مسعود اعتمادیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران پیگیری کرده ایم که در ادامه می خوانید:
مسعود اعتمادیان در گفتوگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، می گوید: برای انتزاع دانشگاه علوم پزشکی ایران از مسئولان نظام ابلاغیه دریافت کرده ایم و وزارت بهداشت نیز مذاکرات جدی خود را با دیوان محاسبات آغاز کرده است.

برای «ایران» بودجه ای تصویب نشده که حذف شود!
وی درباره حذف بودجه این دانشگاه و پیشنهاد حذف آن از سوی نمایندگان مجلس خاطرنشان می کند: دانشگاه علوم پزشکی ایران در 18 فروردین 92 تاسیس شده است و هیچ دانشگاهی در سالی که تاسیس می شود بودجه ای دریافت نمی کند و دولت اختیار دارد خودش بودجه این مرکز آموزشی را تامین کند؛ همان طوری که رئیس جمهور، وزیر بهداشت و شورای گسترش دستور احیای آن را صادر کردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران می گوید: در بودجه ای که دولت به مجلس تقدیم کرده است ردیفی برای این دانشگاه اختصاص داده نشده، بلکه فقط به مجلس پیشنهاد شده و مجلس نیز نپذیرفته است.
قاضی پور: «ایران» حذف شد
این در حالی است که چندی پیش نادر قاضی پور، عضو کمیسیون تلفیق مجلس در گفتوگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی ایران فاقد مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، گفته بود: این دانشگاه در لایحه بودجه دولت نبوده و اعتبار خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران برداشت کرده است؛ ما در مجلس پیشنهاد حذف این دانشگاه را داده ایم و این دانشگاه نیز حذف شد.
در این بین اعتمادیان معتقد است که این دانشگاه را شورای گسترش احیا، و دولت نیز بودجه آن را تامین کرده است.
اگر من و شما دغدغه ایجاد نکنیم دانشجویان دغدغهای ندارند!
وی می گوید: ورودی های 90 و 91 برای اخذ مدرک از دانشگاه علوم پزشکی تهران نگران نباشند، شورای گسترش تصویب کرده است که دانشگاه علوم پزشکی تهران مدرک ورودی های 90 و 91 را صادر کند؛ طبق این مصوبه، دانشجویان از امکانات دانشگاه علوم پزشکی ایران بهره مند می شوند و مدرک علوم پزشکی تهران را دریافت می کنند، بنابراین اگر من و شما دغدغه ایجاد نکنیم دانشجویان دغدغه ای ندارند!
طومار بیش از 2000 دانشجوی پزشکی تهران به مقامات کشور
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در حالی این گونه اظهار می کند که بیش از 2000 دانشجوی دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی تهران در نامه ای خطاب به دفتر مقام معظم رهبری، ریاست جمهوری، نمایندگان کمیسیون بهداشت، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، اعتراض خود را نسبت به انفصال دانشگاه ایران از تهران اعلام کرده و خواستار لغو انفصال شده اند.
اعتمادیان معتقد است که ایران در سال 90 و 91 فعال نبوده است که برای ورودی های این دو سال مدرکی صادر کند.
من منصوب شده وزیر بهداشت و تسلیم نظام هستم
وی انتصاب خود به ریاست دانشگاه علوم پزشکی ایران را ابلاغ وزیر بهداشت بیان می کند و می گوید: من تسلیم نظام هستم و اعتقاد کنونی نظام نیز فعال بودن دانشگاه علوم پزشکی ایران است.
در تلاش برای تفاهم با مسئولان هستیم
اعتمادیان می گوید: این انتزاع برای نظام هزینه بر است و در فضای تنش زای کنونی، دانشجویان، اعضای هیئت علمی و مردم در حوزه درمان متضرر می شوند، به همین دلیل در تلاش هستیم که با مسئولان به تفاهم برسیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره هزینه دانشجویانی که قرار است در مهر 92 در دانشگاه تحت ریاست وی تحصیل کنند، می گوید: مهر 92 دانشگاه علوم پزشکی ایران حدود 130 دانشجو می پذیرد که وزارت بهداشت بودجه این تعداد را تامین می کند.
درمان مردم افت کرده است/ علوم پزشکی شهید بهشتی 10 میلیون نفر را پوشش درمانی میدهد
اعتمادیان دانشگاه های پزشکی را تنها متولی آموزش نمی داند و حوزه درمان را نگران کننده توصیف می کند و می گوید: این دانشگاه فقط مسئول آموزش نیست، درمان مردم افت کرده است، در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 10 میلیون نفر را پوشش می دهد، در حالی که اگر این دانشگاه به حیات خود ادامه دهد خدمات بهتری در حوزه درمان به مردم ارائه خواهد کرد.
وی درباره دغدغه دانشجویان از جایگاه دانشگاه علوم پزشکی ایران در مقایسه با دانشگاه علوم پزشکی تهران به دلیل فعال نبودن در سه سال اخیر می گوید: این دانشگاه با وجود اینکه سه سال فعال نبوده، در رتبه هفتم است، پس می تواند با دو سال فعالیت به رتبه برتر خود دست پیدا کند.
اعتمادیان درباره دو نامه ارسال شده دیوان محاسبات به وزیر بهداشت مبنی بر غیرقانونی بودن دستور ایشان در انتزاع دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز بیان می کند: آقای طریقت منفرد نامه اول دیوان محاسبات را با ذکر استدلال پاسخ داده است.