دست متجاوز به شبكه ارتباطي و سلاح مقاومت را قطع مي‌کنيم
کد خبر:۲۴۵۵
سيد حسن نصرالله:

دست متجاوز به شبكه ارتباطي و سلاح مقاومت را قطع مي‌کنيم

سيد حسن نصرالله دبيرکل حزب‌الله در کنفرانسي مطبوعاتي به طور مشروح درباره سه موضوع شبکه مخابراتي حزب‌الله، پرونده فرودگاه بيروت و بحران سياسي کنوني در لبنان نظرات خود را مطرح كرد.

به گزارش «شبکه خبر دانشجو» به نقل از رجانيوز، نصرالله مصوبات دولت براي قطع شبكه مخابراتي حزب الله و عزل مسئول امنيتي فرودگاه بيروت را طرحي امريكايي از سوي دولت كه آن را دولت جنبلاط مي خواند، دانست و با تشريح سابقه شبكه مخابراتي حزب الله و كاربردهاي آن، اين شبكه را به مثابه جزيي از سلاح مقاومت و تجاوز به آن را تجاوز به مقاومت و اعلام جنگ بيان كرد.

متن کامل مصاحبه مطبوعاتي مهم دبيرکل حزب ‌الله لبنان به نقل از پرس.تي.وي بيروت در ادامه آمده است:

«موضوع کنفرانس مطبوعاتي کنوني که اولين بار است از زمان جنگ تابستان 2006 به بعد تشکيل مي‌شود، تحولات خطرناک کنوني از چند روز قبل در لبنان است. در ابتدا بايد بگويم که پس از مصوبات گروه حاکم در آن شب تيره و تار، مرحله کاملا جديدي در لبنان شروع شد. تاريخ آن جلسه براي ما به مانند 14 فوريه 2005 بود که زلزله‌اي لبنان را وارد مرحله‌اي جديد کرد. ما در برابر مرحله جديدي قرار داريم و لبنان پس از آن جلسه مانند پيش از آن نخواهد بود.

گروه حاکم بايد بداند که لبنان را وارد وضعيت کاملا جديدي کرده است. با توجه به خطرات و پيامدهاي مصوبات اخير، من به چند موضوع مي‌پردازم:

 1ـ شبکه مخابراتي حزب‌الله.

 2ـ فرودگاه و سرتيپ وفيق شقير رييس بخش امنيتي فرودگاه بيروت.

 3ـ بحران سياسي کنوني و راه‌هاي تعامل با آن و خروج از بحران.

در مورد بند اول توضيحي وجود دارد. در لبنان ممکن است بدانند که اين شبکه مخابراتي چه مفهومي دارد. ممکن است در خارج فکر کنند که ما شبکه ويژه‌اي درست کرده و از آن درآمد کسب مي‌کنيم. گروه حاکم حقيقت را مي‌داند ولي آن را انکار مي‌کند.

در قديم همواره سلاح به نام سلاح ارتباطي وجود داشته است. وسايلي از قبيل ارسال پرنده و... يا تاکتيک‌هاي مختلفي که سلاح اشاره نام داشت. هر جنبش نظامي براي ارتباط ميان رهبران و افسران و اعضاي خود نياز به تماس دارد. موضوع اتصالات بخشي اساسي يا شايد اولين بخش و مهم‌ترين عامل در پيروزي و در اداره هر نبردي است. تماس‌هاي مختلفي از قبيل تماس بي‌سيم وجود دارد. شکل ديگري نيز وجود دارد که از طريق سيم است و صدا در هوا منتشر نمي‌شود.

معمولا اداره تماس‌هاي بي‌سيم راحت‌تر است و تماس‌هاي با استفاده از کابل سخت‌تر و محدودتر است ولي در مقابل مشکلات تماس بي‌سيم زيادتر است که مهم‌تر از همه شنود اين تماس‌ها است. من به شما مي‌گويم که هيچ تماس تلفني بي‌سيمي در لبنان و هيچ نقطه جهان وجود ندارد که قابل شنود نباشد و هيچ راهي براي محرمانه کردن آن به هيچ وجه وجود ندارد. دومين مشکل پارازيت است به گونه‌اي که دشمن وارد خط شده و تماس افراد را با يکديگر قطع مي‌کند. سومين خطر احتمال هدف قرار گرفتن آن است. شبکه تماس‌هاي هوايي قابليت هدف قرار گرفتن را دارد. ما به عنوان مقاومت امکانات ارتش‌ها و آمريکا و اسراييل را نداريم و طبيعي است که به جاي تکنولوژي به وسايل ساده پناه ببريم. اگر بخواهم تعبير دقيقي استفاده کنم ميگويم شبکه مخابراتي حزب‌الله شبکه‌اي کابلي است شامل سانترال و مقداري سيم است که ميان مراکز مقاومت وجود دارد. اين شبکه تلفني کابلي بخشي از سلاح ارتباطي مقاومت در لبنان است. اين سلاح يک بخش نيست بلکه مهم‌ترين سلاح است. پيش از سال 2000 يکي از مهم‌ترين دلايل پيروزي اين بود که ما در زمان شروع عمليات اسراييلي‌ها را غافلگير مي‌کرديم؛ چرا که ما از سيستم تماس کابلي استفاده مي‌کرديم و اين سيستم قابل شنود و پيگيري نبود.

در جنگ تموز نيز تماس‌ها تضمين شده بود و اين موضوعي است که خود دشمن بدان اعتراف کرد. پس از جنايت قانا، 48 ساعت آتش‌بس اعلام شد. ما چطور توانستيم آتش‌بس را اجرا کنيم؟ اين موضوع تنها از طريق استفاده از سيستم مخابراتي کابلي امکان‌پذير بود.

وزير اطلاع‌رساني مي‌گويد اين شبکه مخابراتي بسيار خطرناک است و من مي‌گويم بسياري از دوستان و جهادگران شهيد شدند چون از طريق مخابرات بي‌سيم لو رفته و تصفيه شدند.

امروز وقتي گزارش وينوگراد را مي‌خوانيم مي‌بينم که مهم‌ترين توصيه وينوگراد چيره شدن بر قدرت رهبري مقاومت است که عامل تماس و چگونگي آن مهم‌ترين عامل است.

حال به چگونگي مذاکرات مي‌پردازيم. شما همه مي‌دانيد که اين شبکه پيش از سال 2000 وجود داشته و بعد از آن نيز بوده و موضوع جديدي نيست، هر چند بهبود يافته و پيشرفت داشته است.

مي‌خواهم به آنها يادآوري کنم که در زمان ائتلاف چهارجانبه، اين شبکه وجود داشت و آن زمان تجاوز خوانده نمي‌شد. پس از آن ما وارد دولت شديم و اين شبکه باز هم تجاوز نبود. اکنون به اين خاطر که ائتلاف چهارجانبه تبديل به رويا شده و ديگر شاهد آن در دنيا و آخرت نخواهند بود و پس از توصيه‌هاي وينوگراد و پس از سفر ديويدولش و پس از بين‌المللي کردن بحران لبنان و پس از گزارش مسخره وزارت خارجه امريکا، آمده‌اند و اين پرونده را دوباره باز کرده‌اند. هر چند که ما در مدت گذشته مذاکراتي داشته و به نتايجي رسيديم.

چند ماه قبل تماس‌هايي داشتيم و رهبران امنيتي، موظف به تماس با ما در مورد شبکه مخابراتي شدند و ما با آنها نشسته و به نگراني‌هاي آنها پاسخ داديم. يک کابل از ضاحيه به بيروت پس از بمباران ضاحيه در جنگ 2006 کشيده شده بود و اين موضوع باعث نگراني آنها شده بود و گفتند که آن را برداريد و ما تعهد مي‌دهيم که در صورت بروز جنگ ما براي شما کابل بکشيم و ما هم قبول کرده و آن کابل را برداشتيم.

هفته قبل مرحله جديدي شروع شد و گروه حاکم در آستانه سقوط قرار گرفت و تکيه بر جنگ از بين رفت و اکنون لازم بود که نبرد به شکل جديدي در لبنان و عراق و فلسطين و حتي ايران و سوريه پي گرفته شود. افسران و چهره‌هاي امنيتي آمدند و گفتند که مجموعه‌اي از مشکلات وجود دارد. ما نيز اهل سخن گفتن و مذاکره هستيم. آنها گفتند که شما شبکه مخابراتي در جبيل و کسروان کشيده‌ايد و ما گفتيم اين موضوع دروغ است. ما اين موضوع را به آنها گفتيم آنها به کميته وزارتي و سپس دولت غيرقانوني گفتند که حزب‌الله اين شبکه کابلي را درجبيل و کسروان ندارد. ما نيازي به اين شبکه نداريم و اين شبکه در محلي کشيده مي‌شود که رهبران مقاومت حضور داشته و احتمال هدف قرار دادن آنها وجود دارد. گفتند که اين خط ضاحيه به جنوب مشکل است و ما گفتيم که اين خط طبيعي است. گفتند که ما مي‌ترسيم که شما به منطقه شوف خط بکشيد يا به هم‌پيمانان خود بدهيد؛ چرا که تصميم به کودتاي داخلي داريد و ما تعهد داديم که اين کار را نکنيم. سپس گفتند که اين شبکه جايگزين شبکه دولتي است و خسارت مالي براي دولت دارد. ما گفتيم که اين شبکه محدود به رهبران مقاومت است و قدرت بهره‌برداري عمومي ندارد، اگر مي‌خواهيد تحقيق کنيد.

سپس گفتند ممکن است از اين شبکه براي جاسوسي عليه دولت استفاده کنيد و ما گفتيم غيرممکن است و اگر مشکلي هست تحقيق کنيد چرا که چنين کاري از نظر ما حرام و سرقت است. سپس گفتند که اگر مي خواهيد توافق کنيم، بياييد تحصن در مرکز بيروت را بدون در نظر گرفتن شبکه مخابراتي جمع کنيد. من مي‌پرسم اگر اين موضوع را قبول کرده بوديم آيا ديگر اين شبکه تجاوز نبوده و قانوني بود؟ اين چه دولتي است؟ اين يک گروه گانگستري با ذهنيتي گانگستري است.

ما گفتيم که اين پيشنهاد نامناسب است چرا که شما در مقابل چشم‌پوشي از سلاح مقاومت مي‌خواهيد موضوعات داخلي مربوط به دفاع از ميهن را وارد کنيد. در ثاني براي شبکه کابلي من تصميم مي‌گيرم ولي تحصن مربوط به تمامي اپوزسيون است. آنها رفتند و ما به آنها تضمين داده و قول همکاري و حتي تحقيق داديم. هر چند که شبکه‌هاي تلفني در مناطق مختلفي از لبنان و مؤسسات ديني و غير ديني به شکل قانوني و غيرقانوني وجود دارد که نمايندگان بعداً اطلاعات دقيق را مي‌گويند. ولي اين شبکه مربوط به مقاومت و دفاع از کشور است. ما با اين حال از اين موضوع گذشتيم.

من سخني با جنبلاط دارم که نخست‌وزير واقعي لبنان است. فواد سنيوره فردي بيچاره و ناتوان و کارمند وليد جنبلاط است و اين امرر ثابت شده است. جنبلاط نيز به نوبه خود کارمند کاندوليزا رايس است.

دولت آقاي جنبلاط بار ديگر موضوع را برانگيخت و از ابتدا شروع کرده و از دوربين و فرودگاه شروع کرد. ممکن است او نماينده فرانسوي را به حومه جنوبي بيروت آورده باشد. شما مي‌دانيد نماينده فرانسوي کجا بازداشت شد؟ نماينده فرانسوي در کوچه منزل من بازداشت شد. چه کسي او را آورد؟ يک نفر از حزب سوسياليست ترقيخواه بود که وي را به آن منطقه راهنمايي کرد. ما اجازه نخواهيم داد امنيت رهبران مقاومت در خطر قرار گيرد. مي‌گويند وي بازداشت شده يا ربوده شده ولي براي ما مهم نيست.

نکته دوم در اين موضوع توصيف مصوبه دولت است. من مي‌گويم پس از گزارش وزارت خارجه امريکا آنها از همان اصطلاحاتي استفاده کردند که آمريکا استفاده کرده بود. آنها کارمندان نمونه و مسئولي هستند. ده ساعت پس از تماس با همان پايتخت‌هايي که جنگ سال 2006 را پوشش داده بودند، تصميم گرفته شده و مصوبات را شنيديم که شبکه مخابراتي حزب‌الله تجاوز به دولت و اموال عمومي است و بايد تحت پيگرد قرار گيرد.

بايد به وضوح سخن بگويم. اين مصوبه اولاً به مثابه اعلام جنگ و شروع جنگ از طرف دولت وليد جنبلاط عليه مقاومت و سلاح آن به سود امريکا و اسراييل و به نمايندگي از آنها است و ما هيچ ترديدي در اين نداريم. دوم اينکه اين مصوبه واقعيت و حقيقت اين گروه و پشت پرده آن و التزامات اين گروه و رفتارهاي آن در جنگ تابستان گذشته را نيز فاش ساخت. سوم اينکه، هدف از اين مصوبه خلع سلاح مقاومت از يکي از مهم‌ترين ابزارهاي آن است و مي‌خواهند مقاومت را لو دهند تا هدف قرار گيرد و بدين ترتيب آنها شريک قتل و ترور هستند. چهارمين نکته اينکه هدف از اين مصوبه ايجاد شکاف ميان ارتش و نيروهاي امنيتي با مقاومت است. پيش از اين بارها توطئه‌هاي آنها در اين زمينه شکست خورده بود؛ چرا که صبر و حکمت و مسئوليت در هر دو طرف وجود داشت. امروز مي‌خواهد ارتش و نيروهاي امنيتي را به مواجهه مستقيم با مقاومت بکشانند. و بهانه‌هايي را هم به لارسن و شوراي امنيت بدهند.

پاسخ ما به اين مصوبات اين است که هر کسي که عليه ما اعلام جنگ کرده و آن را شروع کند، مي‌خواهد برادر يا پدر باشد، براي ما فرقي نداشته و ما با دفاع از خود به مواجهه با آن برمي‌خيزيم. شبکه مخابراتي، مهم‌ترين بخش از سلاح مقاومت است. من در بنت جبيل سخن گفتم و به دنبال راي مردم نبودم و وليد جنبلاط نخست‌وزير کنوني نيز نشسته بود و من گفتم دستي که به سمت سلاح مقاومت دراز شود از هر کجا که باشد آن را قطع مي‌کنيم و امروز روز وفاداري به اين تصميم است. دست اسراييلي در جنگ تموز به سمت سلاح مقاومت دراز شد و ما آن را قطع کرديم. در داخل نيز دست‌هايي دراز شد ولي پس از مصوبات سياه دولت ما مي‌گوييم که جنگ شروع شده و ما بايد از سلاح و مقاومت و قانوني بودن آن دفاع کنيم. همه برادران ما هستند ولي هر کسي حتي پدر من بخواهد دست خود را به سمت شبکه مخابراتي دراز کند (و من معذرت مي‌خواهم از پدرم) دست او را قطع مي‌کنم.

اطلاعاات ما مي‌گويد که اين موضوع اولين قدم است و پس از آن نبرد بر سر موشک‌ها و... شروع خواهد شد. شما ما را امتحان کرديد و مي‌توانيد بار ديگر امتحان کنيد ولي ما چنين گزينه‌اي را توصيه نمي‌کنيم.

دوم موضوع احاله پرونده به دستگاه قضايي است. منطق ما نيز منطق دولت است. اين شبکه متعلق به حزب‌الله است و حزب‌الله مالک آن است. من دبيرکل هستم و بگذاريد بگويم که من مالک اين شبکه هستم. تمامي جواناني که در اين شبکه کار کردند، مجاهديني هستند که تصميم مرا اجرا کردند.

هر چند که احاله پرونده از طرف دولت غيرقانوني بوده، با اين حال دستگاه قضايي مي‌تواند يک قاضي را ارسال کند و من نيز شکايتي از آنها دارم که از طرف آمريکا و اسراييل مأمور به شروع جنگ داخلي شده‌اند. بگذاريد دستگاه قضايي ميان ما قضاوت کند. اما باقي افراد که داخل موضوع شدند به خاطر مقاومت فعاليت کردند و ممنوع است که به آنها دست‌درازي شود. تجاوز به آنها تجاوز به شخص من است و ممنوع است. تجاوز به آنها تجاوز به سلاح مقاومت است.

مرحله جديدي شروع شده است و هر کسي که بخواهد به ما تجاوز کند، به آن تجاوز مي‌کنيم. دستي که دراز شود را قطع مي‌کنيم. به همين دليل نيازي به اين همه بحث و بررسي نيست. موضوع نزد من است. بفرماييد بياييد تا با هم صحبت کنيم تا مشخص شود که چه کسي تجاوز کرده و اموال عمومي را مي‌دزدد.

جنبلاط خود مي‌گويد که 25 سال دروغ گفته و قتل کرده و امروز دارد بر دولت حکومت مي‌کند و مي‌خواهد همه را وارد طرح خود کند. او دروغگو و قاتل است و خود اعراف کرده و حال نمي‌تواند حکومت کند.

هيچکس نمي تواند کسي را به دادگاه ببرد. اين دولت نيست که اکنون حکومت مي‌کند؛ بلکه گروهي است که بر گردن ما سوار شده است.

2ـ فرودگاه. اين موضوع مربوط به وفيق شقير نيست بلکه او تنها بهانه اين اعتراضات است. پس از انتخابات پارلماني فشارهاي زيادي بر ما آمد تا شقير را برکنار کنيم و کسي ديگر را بياوريم و ما مخالفت کرديم و مشکل ايجاد شد. اين اصرار براي چيست؟

شقير عضو امل يا حزب‌الله نيست. شقير يک افسر ارتش است که همه به ملي بودن آن ايمان داريم. آنها مأمور قانون هستند نه مامور رهبران که سخنان آنها براي مريدانشان مثل قانون باشد. موضوع اين است که از ابتدا مي خواستند بر فرودگاه سيطره يابند.

اکنون نيز بسياري از وسايل براي گروه مقابل مي‌آيد و مي‌رود و حتي شقير نيز از آنها اطلاعي ندارد. مهم اين است که فرودگاه را مي‌خواهند به پايگاهي براي موساد و سي.آي.اي و اف.بي.آي تبديل کنند. هيچ مشکلي با فرودگاه يا اطراف آن وجود ندارد، بلکه وجود افسري متعهد و ملي‌پرست، مانعي براي تبديل فرودگاه شهيد رفيق حريري به پايگاه بيگانه است و به همين دليل مي‌خواهند او را برکنار کنند. آن زمان اميل لحود مانع شد و اکنون دولت فکر مي‌کند که امکانات رييس‌جمهور را دارد و اين تصميمات را مي‌گيرد و گمان مي‌کند که مي‌تواند افسر وابسته به يکي از رهبران وابسته به امريکا و اسراييل را بر سر کار آورد. ما با کمال وضوح مي‌گوييم که اين موضوع غيرممکن است. خون مردم از هر چيزي براي ما مهم‌تر است.

با اين حال شيخ عبدالامير قبلان با معاون فواد سنيوره تماس گرفت و گفت اين موضوع قابل پذيرش نيست. اگر شقير در موضوع دوربين‌ها مقصر است، در مورد او تحقيق کرده و او را به دادگاه ببريد و اگر نيست، چرا مي‌خواهيد او را برکنار کنيد؟

قبلان و... از يک افسر شيعه دفاع نکردند؛ بلکه از يک افسر ملي دفاع کردند که اين موضوع ديگر تکرار نشود. آنچه تاکنون باعث شده جنگ نشود، ارتش است و ما از ارتش دفاع مي‌کنيم. موضوع فرودگاه بالاتر از شقير و خود فرودگاه است؛ و به تقويت ارتش و نگاه داشتن آن باز مي‌گردد. آنها تحقيق نکردند و قضاوت نکردند و هيچ فرصتي نيز به او براي دفاع ندادند. اين تفکر يک گروه گانگستري است. ما منطق دولتي داريم. روز حادثه مارميخاييل هفت جوان کشته شدند و ما به هيچکس اعتراض نکرديم و محاکمه نکرديم و فقط صبر کرديم و خواستار تحقيق شديم. چه کسي دولت است و چه کسي گانگستر؟ برخي کشته شدند و ما گفتيم دستگاه قضايي رسيدگي کند و اکنون يک افسر با يک تهمت سخيف بلافاصله برکنار مي‌شود.

به همين دليل اين موضوع را مي‌گويم که اين مصوبه دولت غيرقانوني است و شقير در فرودگاه باقي خواهد ماند و هر کسي که بيايد و بخواهد اين پست را از او تحويل بگيرد، بايد بداند که متهم است آمده و قصد دارد فرودگاه را تبديل به پايگاه جاسوسي خارجي کند.

3ـ بحران کنوني. چه کسي بحران را ايجاد کرد؟ آنها بحران درست کردند چرا که ما صبر مي‌کنيم. آنها که اين امور را تصويب کردند، کشور را وارد بحران کردند و ما مي‌گوييم اين مرحله جديدي است. من اعلام جنگ نمي‌کنم، بلکه اعلام مظلوميت و دفاع از نفس مي‌کنم. اعلام مي‌کنم لبنان قبل از مصوبات با بعد از آن فرق دارد. ما ديگر نمي‌پذيريم در راه‌ها بجنگيم و سلاحمان مورد توطئه قرار گيرد و مشروعيت و قانوني بودن ما مورد تعرض قرار گيرد. اگر مي‌خواهيد گفتگو کنيم، بياييد ولي راه حل چيست؟

راه حل تنها و تنها در دو نکته نهفته است: لغو مصوبات غيرقانوني دولت غيرقانوني وليد جنبلاط و پذيرش دعوت نبيه بري براي اجراي گفتگوهاي ملي. اين تنها راه است و هيچ راه حل ديگري وجود ندارد. گروهي اعلام جنگ عليه گروه ديگر کرده و ما مي‌گوييم راه‌حل اين است.

من به ملت لبنان (که واقعيت را مي‌داند) به جامعه عربي و بين‌المللي که تازه براي لبنان نگران شدند، مي‌گويم. صداهايي جديد به گوش مي‌رسد که در زمان جنگ آنها را نشنيديم و آن زماني که اسراييل تمامي انواع جنايت‌ها را عليه ملت لبنان مرتکب شد و هيچ صدايي بلند نشد. من به همه مي‌گويم اگر نبرد بر سر دولت و مشارکت بود، ما به اعتصاب و گفتگو و موضعگيري سياسي اکتفا مي‌کرديم. نبرد بر سر مقام و... نيست. صداهايي که در مورد کودتا و... به گوش مي‌رسد، اشتباه است. حقيقت اين است که يک گروه پيرو آمريکا مي‌خواهد طرح امريکا را پياده کند. آنها پيش از اين در اين طرح که خلع سلاح مقاومت بود، شکست خورده بودند. من کمکي از هيچکس در هيچ کجاي دنيا نمي‌خواهم. من در جريان جنگ هم از خود حومه جنوبي بيروت گفتم که ما کمکي از کسي نمي‌خواهيم.

نبايد افکار عمومي اعراب و افکار بين‌المللي خدشه‌دار شود. هميشه ما را از فتنه مذهبي مي‌ترسانند. من مي‌گويم که از فتنه شيعه و سني نمي‌ترسم چرا که اين موضوع خاتمه يافته و نبايد کسي از اين سلاح استفاده کند. امروز يک طرح ملي و مقاومتي شريف وجود دارد که مشغول جنگ با طرح امريکاست. هر کسي مي‌خواهد مي‌تواند در هر طرف باشد. اين طبيعت نبرد کنوني است.

آنها در زمان تصويب اين مصوبات مطمئن بودند که حزب‌الله اقدامي نخواهد کرد، چرا که مي‌دانستند حزب‌الله به فتنه مذهبي و استفاده از سلاح در داخل تن نمي‌دهد. ما تاکنون از اين سلاح استفاده نکرديم، ولي سلاح براي دفاع از سلاح در برابر هر کسي که مي‌خواهد باشد، مورد استفاده قرار خواهد گرفت و ما از فتنه شيعه و سني نيز نگران نيستم؛ چرا که تمامي جهانيان طبيعت اين نبرد را مي‌دانند. ما پس از جنگ تموز با جنگي تبليغاتي با صدها ميليون دلار هزينه مواجه شديم. صدها ميليون دلار براي خدشه‌دار کردن چهره ما خرج شد، ولي آنها شکست خوردند چرا که حزب‌الله مانند خورشيدي است که خدشه‌دار نمي‌شود.

از سوي ديگر برادران روحاني از اهل‌سنت يا... هستند که موضعگيري واقعي ما را درک کرده و مي‌دانند که برادران ما در وطن و دين و آينده هستند و به اين دليل که طائفه سني رهبراني عميق و ريشه‌دار دارد و علماي دين مخلص و صادقي دارد و مي‌توانند حقيقت را به همه بگويند؛ پس فتنه مذهبي سني و شيعه وجود نخواهد داشت و اين موضوع پشت سر گذاشته شده و اميدوارم کسي به اين موضوع نپردازد. من در اينجا اعلام مي‌کنم که تصميم ما جدي و شفاف است.

اکنون دستي دراز است به سمت گفتگو در صورت لغو مصوبات ظالمانه و در دست دوم سلاح است که البته براي تجاوز و کودتا نيست.

ما به دنبال دولت و حکومت نيستيم و همه دنيا هم بيايند از ما بخواهند که دولت را در اختيار بگيريد، ما نمي‌خواهيم. اين شما هستيد که رؤياهايتان متلاشي مي‌شود. ما نمي‌خواهيم تجاوز يا کودتا کنيم و بر حکومت سيطره يابيم. اگر مي‌خواستيم اين کار را بکنيم، شما صبح از خواب كه بيدار مي‌شديد، يا در اسارت ما و يا در دريا بوديد. ما امروز مي‌گوييم که درگيري سياسي وجود دارد و راهي سياسي نيز مي‌خواهد و هيچ وقت از سلاح سخن نگفتيم.

من آشکارا مي‌گويم براي خروج از بحران تنها يک راه وجود دارد و آن هم لغو مصوبات دولت غيرقانوني و شروع گفتگوها است.

نيو.تي.وي: به نظر مي‌رسد وعده‌هاي شما همواره صادقانه است و امروز شما وعده قطع دست مي‌دهيد. آيا امروز شما تصميم گرفته‌ايد که از سلاح مقاومت که قبلا گفته بوديد در داخل استفاده نمي‌شود، در داخل لبنان استفاده کنيد؟ اگر از سلاح خود با قطع دست دفاع مي‌کنيد چه ميهني باقي خواهد ماند؟ آيا بايد وطن رفته و مقاومت باقي بماند؟ دولت تصميمات جنگي گرفته ولي اپوزيسيون هرگاه مي‌خواهد پاسخ دهد، از خيابان استفاده مي‌کند. دولت تنها مصوباتي داشته و سخن گفت ولي چرا شما اکنون در خيابان‌ها هستيد؟ طرح آينده شما چيست و آيا در خيابان‌ها باقي خواهيد ماند؟ آيا اکثريت حق داشت که از سلاح شما بترسد؟

من گفتم سلاح در داخل استفاده نمي‌شود و بر وعده و قول خود هستم. قانون، شرع، دين و اخلاق مي‌گويد سلاح براي دفاع از کشور و ميهن و نه طائفه و دين است و کسي که مي‌خواهد به سود دشمن اين سلاح را برچيند، ديگر نمي‌توان آن را نبردي داخلي خواند؛ بلکه نبرد جبهه‌اي است. مانند نبرد در عيتا الشعب و بنت جبيل. دوم اينکه مقاومت و ميهن با هم باقي خواهند ماند. صحيح است که تظاهرات کرده و راه‌ها را بستيم، ولي ما به سلاح پناه نبرديم و به بيروت نيز کاري نداشتيم. در جاهايي که به ما شليک شد، ما نيز شليک کرديم. ما نرفتيم اشغال کنيم و نمي‌خواهيم حمله کنيم؛ ولي اجازه حمله به خود را نيز نمي‌دهيم. ما به خيابان رفتيم و به ما شليک شد و ما نيز سلاح برديم و شليک کرديم. درست است که دولت تصميم گرفته؛ ولي اين تصميم بايد اجرا شود. يعني ارتش و نيروهاي امنيتي بايد اين مصوبه را اجرا کنند و من وارد اين نبرد نمي‌شوم. چگونه مواجهه مي‌کنيم؟ ما از راه‌هاي مدني و شهري و تظاهرات مقابله خواهيم کرد. بيانيه و تظاهرات نمي‌تواند اين مصوبات را لغو کند. اين مصوبات هدفش جنگ ميان مقاومت و ارتش است و ما مي‌خواهيم جلوي آن را بگيريم. خيابان‌ها و فرودگاه را بعداً مي‌گوييم. آنها نبايد از سلاح ما بترسند ولي آنهايي که مشغول توطئه هستند بايد بترسند.

بي.بي.سي: تغييراتي واضح وجود دارد. آيا اين تغييرات روش تعامل شما با يونيفيل را نيز تغيير مي‌دهد؟

اصلا. وقتي نيروهاي بين‌المللي آمدند ما از آنها استقبال کرديم. اين نيروها در جنوب وجود دارند و با مردم و ما در همکاري هستند. در اين زمينه هيچ تغييري ايجاد نشده است.

السفير: چگونه نقش عربستان را در اين شرايط توصيف مي‌کنيد؟ دوم اينکه پيمان طائف کجاست؟ آيا به سمت پيمان طائف جديدي در حرکت هستيم؟

از برادران در عربستان مي‌خواهم که اشتباه خود در ابتداي جنگ 2006 را تکرار نکنند. در موضوع داخلي لبنان هوادار يک طرف نباشند و نشان دهند که به امنيت و استقرار کشور اهتمام دارند. اين موضوع واضح است و ما خواستار سلطه و حکومت نيستيم و مشارکت مي‌خواهيم. اين درگيري کنوني ميان مقاومت ميهني و شريف است که بزرگ‌ترين پيروزي‌ها را به دست آورده با طرح امريکايي. برادران عربستان کمک کنند و اين کمک راهي روشن دارد.

ال.بي.سي: در صورت اصرار دولت بر مصوباتش و اينکه اصرار هم کرده‌اند، شما مي‌گوييد حزب‌الله نيز از تصميم خود باز نمي‌گردد و مي‌گوييد مرحله جديدي هست. آيا ما در برابر تابستان 2008 هستيم؟ دوم اينکه اگر مصوبات امروز شوراي امنيت نيز مانند دولت باشد، آيا با يونيفيل نيز مانند جناح مقابل برخورد خواهيد کرد؟

من اين موضوع را توضيح دادم. مصوبات شوراي امنيت هرگز بدتر از آنچه تاکنون اتخاذ کرده نخواهد بود. من اهميتي به مصوبات شوراي امنيت نمي‌دهم. در آستانه سالگرد اشغال فلسطين هستيم که شوراي امنيت باعث آن بوده و از دولت تروريستي و وحشي دفاع کرده است. اين شوراي امنيت براي من هيچ اهميتي ندارد. ما هم در برابر جنگي در تابستان آتي قرار نداريم. ما در موضع واکنش هستيم. ما تا آن شب نشسته بوديم و هيچ کاري نکرده بوديم و خواستار گفتگوي بدون شرط بوديم. وقتي جنگ عليه ما شروع مي‌شود، ما نيز وارد جنگ مي‌شويم. اينکه چه کسي پيروز مي‌شود، بالاخره مشخص خواهد شد. اگر کسي مي‌خواهد با ما بجنگد و اميدوار است پيروز شود، مي‌تواند از تجربه اولمرت و ... استفاده کند.

المنار: شما دو شرط گذاشتيد. لغو مصوبات و گفتگوي بدون شرط. با اين حال شما گفتيد اين مرحله فرق دارد. شما آنهايي که اين تصميم را گرفته بودند، مزدور اسراييل خوانديد. حال چگونه مي‌خواهيد با مزدروان گفتگو کنيد؟

اگر بخواهند جنگ را متوقف کنند مشکلي نيست و ما به گفتگو باز مي‌گرديم. اطلاعاتي دارم که بحثي در اين مورد درگرفته و برخي از آنها ديگري را متهم مي‌کنند. آنها در هر حال اشتباه کردند که اين همه تصميم را يک باره گرفتند. مي‌توانستند آنها را به تدريج بگيرند ولي به هر حال خود را لو دادند. ما به صلح اعتقاد داريم. کسي که تصميم به جنگ گرفته اين تصميم را لغو کند و بفرمايد سر ميز گفتگوها.

الجزيره: مي‌گوييد آنچه جريان دارد به جنگ تبديل نمي‌شود؟ چگونه و چه تضميني هست؟

تضمين‌هايي وجود دارد که ما مي‌دهيم. اهل سنت و ديگران نيز هشياري دارند. مي‌خواهم به برادران جريان المستقبل بگويم که منافع شما در ايجاد کشوري مستقر و آرام است که بتوانيد فراکسيوني اساسي باشيد. آرزوي جنبلاط، بروز جنگ شيعه و سني است. اميدوارم آنها به تحقق اين رويا کمک نکنند؛ چرا که وي فردي متقلب است. هم اکنون اگر من کسي را بفرستم نزد جنبلاط و بگويم ائتلاف چهارجانبه قبول است؛ او بازگشته و مانند بنت‌جبيل سخنراني کرده و از سلاح مقاومت دفاع کرده و به امريکا حمله مي‌کند؛ ولي اين موضوع براي ما قبال پذيرش نيست چرا که غيراخلاقي است. ما و هم‌پيمانانمان در کنار هم خواهيم بود. به همين دليل من مي‌گويم که ما مي‌توانيم جلوي اين فتنه را بگيريم ولي اين موضوع به همه بستگي دارد.

الجزيره انگليسي: مسئوليت حزب‌الله بزرگ است؛ چرا که آنها مي‌گويند نمي‌خواهند از تصميم خود بازگردند. سرنوشت چيست؟

مسئوليت ما اين است که به ما تجاوز شده و بايد از خود دفاع کنيم. امروز من با افتخار مي‌گويم که تروريست خوانده شده و تحت پيگرد هستم. اولمرت هم دنبال ترور من است. سومين حکم، پيگرد قضايي از طرف دولت جنبلاط است. آنها تصميم گرفته‌اند و هميشه اين جلاد است که ديده مي‌شود نه قرباني. ما امروز قرباني هستيم. اين تنها تصميم نيست بلکه قرار است اين تصميم اجرا شود. اگر آنها به من و خانواده و دوستان من حمله کردند من اجازه نخواهم داد.

راديو صداي لبنان: اگر اکثريت اهميتي به تحصن شما و بستن فرودگاه نداده و فرودگاه ديگري را باز کنند و تحصن شما در فرودگاه مانند تحصن در مرکز بيروت، بي‌ارزش شود آيا نفوذي داريد که مثلا فرودگاه قليعات را ببنديد؟

اگر اين تحصن در مرکز بيروت هيچ فايده‌اي اين نداشت چرا اين همه به شبکه مخابراتي متوسل مي شود تا آن را خاتمه دهند؟ اگر اهميت نداشت چرا اين همه آدم آمدند و همه در مورد تحصن سخن گفتند. من بر اين باور نيستم که اين تحصن بي‌ارزش است. اينکه ما در مقابل فرودگاه چه خواهيم کرد در کنفرانس مطبوعاتي بررسي نخواهد شد. اميدوارم با کمترين خسارت از اين مشکلات خارج شويم.

راديو صداي آينده: گفتگو را منوط به الغاي مصوبات و گفتگو کرديد. آيا آماده عقب‌نشيني از موضعي هستيد؟ آيا مي‌خواهيد رييس‌جمهور لبنان را انتخاب کنيد يا يک مسيحي ماروني بايد بيايد؟

من واضح بودم. از اين دو موضوع به هيچ وجه عقب‌نشيني نمي‌کنم. به نظر من هيچ تغييري در ترکيب حکومت ايجاد نشده است. ما با پيمان طائف موافق هستيم. در نهايت اگر اراده همه لبناني‌ها اين باشد که طائف تعديل شود به خود آنها باز مي‌گردد. ما هيچ طرح و برنامه‌اي براي تقسيم‌بندي قدرت نداريم.

النهار: شيخ محمد رشيد قباني از حزب‌الله خواست که متجاوزان را از بيروت خارج کند؟ آيا اين کار را خواهيد کرد؟ آيا فکر نمي‌کنيد که ورود مقاومت به درگيري داخلي از ميزان آمادگي آن براي دفاع از کشور مي‌کاهد؟

اول اينکه متجاوزي در بيروت وجود ندارد. آنها فرزندان بيروت هستند و در اين شهر انتخاب مي‌کنند. دوم اينکه آنها به کسي تجاوز نکردند. به آنها تجاوز شد و آنها از خود دفاع کردند. ما در حقيقت مي‌دانيم که گروه حاکم بر اينکه اسراييل در تابستان مي خواهد به لبنان حمله کند، تکيه دارد. من از شما پنهان نمي‌کنم و فاش مي‌کنم که ما طرحي دفاعي از لبنان در صورت تجاوزي جديد از سوي اسراييل داريم. از جمله سناريوهايي که بر اساس اطلاعات موجود داريم اين است که اگر اسراييل وارد جنگ با مقاومت شود، گروه‌هايي داخلي وجود دارند که بر روي مقاومت آتش مي‌گشايند و بدين ترتيب ما وارد دو جنگ مي‌شويم. ما براي هر دو جنگ آماده هستيم. انشاءلله اين سناريو محقق نمي‌شود ولي ما در هر حال آماده هستيم.

او.تي.وي: آيا ارتباط عربستان و ايران برقرار شده است؟ ممکن است دولت تصميم به منع عبور و مرور بگيرد. نظر شما چيست؟

من دريافتم که سفير عربستان با سفير ايران تماس گرفت. اين تماس پس از مصوبات و پس از تحرکات مردمي بود. گفت که من وظيفه دارم کمک کنم. سفير ايران با من تماس گرفت و گفت چنين تلاش‌هايي صورت گرفته و به نبيه بري نيز گفت و در نتيجه ايران و عربستان مي‌خواهند کمک کنند تا مشکل حل شود. من نيز گفتم اشکالي ندارد. آنها هستند که تصميم به جنگ گرفته‌اند. در مورد نکته دوم اينکه اين دولت غيرقانوني است و مصوبات آن نيز غيرقانوني است. حتي اگر تصميم به منع عبور و مرور بگيرد، نيز غيرقانوني است. مصوبات اين دولت کاغذ پاره است.

روزنامه‌نگار آزاد: شما از جنگ زياد سخن گفتيد. معمولا ما مي‌دانيم که به سرعت به سمت جنگ مي‌رويم ولي سرافکنده باز مي‌گرديم. آيا شما مي‌توانيد پيش‌بيني کنيد که سرنوشت جنگ داخلي چه مي‌شود؟

جنگ داخلي وجود نخواهد داشت و غلو آميز است. رسانه‌ها در اين موضوع زياده‌روي کردند. من از کلمه جنگ استفاده کردم و مي‌گويم که ما خواستار جنگ نيستيم و همواره گفتيم که خواستار گفتگو هستيم. باز هم مي‌گويم کسي که تصميم به جنگ گرفته اين تصميم را لغو کند تا همه چيز به حالت عادي باز گردد.

سوال آزاد: عبدالناصر پس از جنگ 1967 هنوز مکان و احترام خود را دارد. آيا اشتباه نيست که سيد حسن نصرالله چهره خود را خدشه‌دار کند؟

من از همه کساني که به من احترام مي‌گذارند تشکر مي‌کنم. من خواستار چيزي نيستم. کمک نخواستم و نخواستم که کسي از من دفاع کند. من تنها از جهان عرب مي‌خواهم که يک خواسته ساده را درک کرده و تحريف نکنند. فقط بدانند که اين مقاومت مورد هدف است و اينکه من گفتم در صورت تجاوز اسراييل چهره منطقه را تغيير مي‌دهيم را بدون امکانات نگفتم و مي‌دانم چه امکاناتي در اختيار دارم. من وعده دادم که خواستار جنگ با کسي نيستم، ولي اين اسراييلي که اکنون شصتمين سال خود را سپري مي‌کند، به خاطر مقاومت دو بار شکست خورد و مجبور به اجراي بزرگ‌ترين رزمايش داخلي شد. من فقط از ملت‌هاي عربي مي‌خواهم که بدانند اين مقاومت است که سر آنها را بالا نگاه داشته و اين مقاومت مذهبي و طائفه‌اي و حزبي نيست و اهداف سلطه‌گرانه ندارد.

العالم: به صراحت بگوييم. هر چه شما بگوييد و دفاع کنيد، سخناني وجود دارد که اولين پاسخ از طرف سعد حريري خواهد بود که پاسخي تند نيز خواهد بود. چه انتظاري از مردم لبنان از امشب به بعد داريد؟ آيا شما آماده تحمل مسئوليت‌ها هستيد؟

انتظار مي‌رود که آنها پاسخ دهند. من با منطق و استدلال سخن گفتم. انتظار مي‌رود که ناسزاگويي‌ها شروع شود. من از شما پنهان نمي‌کنم که آنها در مدت زمان‌هاي مشخصي کار مي‌کنند و چند روزي به نبيه بري ناسزا مي‌گويند و سپس ميشل عون را هدف قرار داده و ديگران به نوبت... هنگامي که بر ما تمرکز مي‌کنند، ما ناراحت نمي‌شويم. من از موضع دفاعي سخن مي‌گويم و ابتکارعمل هم نمي‌دهم بلکه شيوه راه حل را مي‌گويم. حال اگر آنها مي‌خواهند ادامه دهند يا اين روند را متوقف کنند به خودشان مربوط است؛ ولي طبيعي است که واکنش ما پيش‌بيني شده نبود و آنها غافلگير شدند. اگر مي‌خواهيد وارد جنگ شويد ما طرح‌هايي داريم و مسئوليت آن را نيز مي‌پذيريم. ما حجم توطئه را مي‌دانيم و امکانات خود را را نيز مي‌دانيم. ما مجبور هستيم که از سرمايه خود استفاده کنيم. ما يک سخن مي‌گوييم و آنها يک سخن ديگر و جهان مي‌داند که چه کسي صادق است و چه کسي دروغگو»./انتهاي پيام/

 

پربازدیدترین آخرین اخبار