کد خبر:۲۴۶۱۰۰
جاسوس اطلاعات کاربران

اعتراض فیس‌بوک و مایکروسافت به جاسوسی آمریکا!

فیس‌بوک اعلام کرده در سال ۲۰۱۲ حدود ۱۰ هزار تقاضا برای دریافت اطلاعات کاربرانش از سوی نهادهای امنیتی آمریکا دریافت کرده است.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، موضوع جاسوسی دولت آمریکا از شهروندان این کشور توسط شرکت‌های بزرگ اینترنتی همچون فیس بوک، اپل، مایکروسافت و گوگل همچنان به عنوان بحثی داغ در محافل سیاسی این کشور مطرح می‌شود. به عقیده تحلیلگران، شرکت‌های اینترنتی بزرگ‌ترین قربانی جاسوسی کاخ سفید بوده‌اند. حال این شرکت‌ها تلاش می‌کنند به روش‌های مختلف تا حدودی وجهه از دست رفته خود در میان مردم را به دست آورند.


در همین زمینه، شرکت‌های فیس‌بوک و مایکروسافت در تازه‌ترین اقدام خود به افشای تعداد کل درخواست‌های کاخ سفید برای دسترسی به اطلاعات کاربرانشان پرداخته‌اند. به گزارش منابع خبری، درخواست‌های افشا شده مربوط به آژانس امنیت ملی آمریکا برای جاسوسی در مورد عملکرد کاربران عضو فیس بوک و گوگل است. بخشی نیز شامل درخواست‌های پلیس فدرال، ایالتی و محلی برای دریافت داده‌های کاربران به منظور پیشبرد تحقیقات جنایی است.


آن‌گونه که فیس بوک اعلام کرده، این شرکت در نیمه دوم سال 2012 بین 9 تا ده هزار تقاضا برای دریافت اطلاعات کاربرانش از نهادهای مختلف دولتی آمریکا دریافت کرده است. مدیران این شرکت می‌گویند این درخواست‌ها درباره 18 تا 19 هزار حساب کاربران این شرکت بوده است. این رقم در مورد مایکروسافت در همین بازه زمانی که تا پایان سال 2012 را شامل می‌شود، به 31 هزار حساب کاربری می‌رسد. در عین حال گوگل نیز در حال بررسی تقاضاهای دولتی دریافتی است و قصد دارد آمار مشابهی را افشا کند. گوگل قول داده در مقایسه با مایکروسافت و فیس بوک، جزییات بیشتری را افشا کند. هر سه شرکت می‌گویند اطلاعات افشا شده در مورد برنامه جاسوسی کاخ سفید از ارتباطات اینترنتی شهروندان موسوم به «پریزم» دقیق نبوده و آن‌ها هرگز به دولت اوباما اجازه دسترسی مستقیم به سرورهای خود را نداده‌اند.

 

* توضیح فیس‌بوک
پس از افشای این اطلاعات از سوی فیس‌بوک، تد اولیوت، وکیل این شرکت در پیامی در بلاگ فیس‌بوک جزییات بیشتری در این زمینه را مطرح کرد. بنا به گفته اولیوت، درخواست‌های دولت آمریکا مربوط به مسائل مختلف از جمله کودکان مفقود، فراری‌ها، جرایم سبک و تهدیدهای تروریستی بوده است.


اگرچه وی نگفت شرکتش تا چه اندازه به این درخواست‌ها پاسخ داده است اما گفت فیس‌بوک «بشدت» از داده‌های کاربران محافظت می‌کند. اولیوت اظهار کرد: «ما اغلب بدون معطلی این درخواست‌ها را رد می‌کنیم یا از دولت می‌خواهیم درخواست‌هایش را به طور قابل توجهی کم کند یا اطلاعاتی خیلی کمتر از آنچه دولت خواسته، ارائه می‌کنیم. وی ضمن تعهد به ادامه حفاظت از کاربران فیس‌بوک اعلام کرد در این طرح دولت آمریکا، فقط یک درصد از کاربران این شبکه اجتماعی مورد جاسوسی قرار گرفته‌اند. این برنامه جاسوسی تحت عنوان پریزم اولین بار چند هفته پیش از طریق روزنامه‌های گاردین و واشنگتن پست و با استناد به صحبت‌های افشاگری به نام ادوارد اسنودن فاش شد. این برنامه به دولت آمریکا امکان دسترسی مستقیم به سرورهای شرکت‌های بزرگ اینترنتی نظیر فیس‌بوک، گوگل و اپل را می‌داد.

 

* توافق اتحادیه اروپا و آمریکا
افشای جاسوسی آمریکا از برخی شرکت‌های اینترنتی باعث شده کشورهای اروپایی نگرانی خود را در این زمینه ابراز کنند. حال آمریکا اعلام کرده برای کم کردن این نگرانی‌ها، اطلاعات بیشتری را درخصوص این برنامه به اتحادیه اروپا ارائه خواهد داد.


سسیلیا مالمستروم، کمیسیونر امور داخلی اتحادیه اروپا و ویویان ردینگ، کمیسیونر قضایی این اتحادیه روز جمعه پس از ملاقات با اریک هولدر، دادستان کل کشور آمریکا در ایرلند به این توافق دست پیدا کردند. مالمستروم این خبر را در وب سایت تویی‌تر تائید کرد. وی در صفحه خود در این وب سایت نوشت: با آمریکا در دوبلین برای تشکیل یک گروه کار‌شناسی به منظور دریافت اطلاعات بیشتر درباره برنامه پریزم و بررسی تمهیدات محافظتی توافق کردیم. پیش‌تر مقام‌های اروپا نگرانی خود را نسبت به این‌که برنامه پریزم از شهروندان اتحادیه اروپا جاسوسی کرده باشد، اعلام کردند و چنین مساله‌ای را نقض قوانین حفاظت اطلاعات اتحادیه اروپا دانستند.

 

منبع: جام نیوز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار