یک روانشناس درباره تاثیر دعا بر روح گفت: دعایی که با باور و عقیده درونی خوانده نشود تاثیرات منفی بر روح انسان میگذارد.
به گزارش علمی خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، مهرداد کاظمزاده در نشست بررسی آثار سلامت روان، اجتماعی و معنوی در ماه های شعبان و رمضان که صبح امروز در دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان برگزار شد گفت: به گفته حضرت علی (ع) معنویت فراتر از مذهب است زیرا که معنویت به معناهای زندگی ما میپردازد به اینکه من کی هستم، کجا هستم و به کجا می روم ؟!، لذا این دسته از افراد دارای عزت نفس بالاتر و زندگی سالم تری هستند.
وی گفت: در تمام ابعاد دین اسلام تفکر و تامل به انسان توصیه شده است جهان بینی به ما می آموزد که مدل حیات ما چیست و ارتباطمان با خدا چگونه است؟، جهان بینیای که در چارچوب دینی و نگرشی است از چارچوب مشخصی برخوردار است بر این اساس دستورالعملهایی که در چارچوب اسلامی برای ما تعریف شده است سلامت روان ما را تامین میکند.
کاظمزاده با تاکید به پیروی از مکتب برای داشتن زندگی سالم گفت: مکاتب عرفانیای امروز که حاوی آموزههای دینی و شخصی است و خارج از چارچوب دین اسلام است زندگی سالمی را برای ما رقم نخواهد زد.
این روانشناس گفت: مناجات و دعاهای ما باید با عقیده و باور انجام شود اگر در الگوهای دینیمان اعتقاد به خالق نباشد تاثیرات منفیای را بر روح انسان میگذارد.
وی افزود: دعا باعث تغییر نگرش مثبت یعنی امید در وجود انسان میشود به طوری که دعا در مرحله اول به منظور درخواست نیازهایمان است در مرحله دوم باعث مسئولیت پذیری و افزایش عزت نفس می شود در مرحله سوم راهنمای ما است و سپس به دلیل تکرار صفات زیبای خداوند باعث افزایش درک ما از قدرت خدا برای برآورده شدن نیازهایمان میشود.