به گزارش گروه باشگاه دانشجویان «خبرگزاری دانشجو»، در جلسهای که بین مسئولان دانشگاه شهید چمران اهواز و جعفر مهراد، رئیس مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری در محل مرکز منطقهای برگزار شد، رنجبر معاون پژوهشی دانشگاه شهید چمران، حاج کلایی مدیرکل امور پژوهشی و حیدری رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه چمران گزارشی از عملکرد این دانشگاه در رابطه با تفاهمنامه امضا شده بیان کردند.
در این جلسه اعلام شد: از آنجا که وجود مرکز منطقهای و ISC در دانشگاه شهید چمران سبب اعتباربخشی بیشتر به این دانشگاه میشود، این دانشگاه نسبت به ایجاد کمیته مشترک همکاری میان مرکز و ISC و دانشگاه شهید چمران اقدام کرده و محل و امکانات لازم برای ایجاد شعبه مرکز در دانشگاه شهید چمران را تعیین کرده است.
جعفر مهراد، رئیس ISC نیز از برگزاری نشست گروه D-8 در مرکز اطلاعرسانی و ISC در 12 و 13 تیرماه 1392 با حضور معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و رؤسای دانشگاههایی که با ISC تفاهمنامه همکاری امضا کردهاند، خبر داد و گفت: با این نشست دریچه جدیدی بر روی دانشگاهها باز شده و زمینههای مثبت همکاری با کشورهای دیگر به وجود خواهد آمد.
وی اظهار داشت: یکی از مهمترین موارد این تفاهمنامه تحلیل استنادی انتشارات علمی دانشگاه است و دانشگاه شهید چمران میتواند با استفاده از این اثر، نقاط قوت و ضعف دانشگاه را مشخص کند و در نتیجه سبب توسعه دانشگاه شود.
به گفته مهراد، برگزاری کارگاههای آموزشی انتشار مجلات و نگارش مقالههای علمی برای سردبیران نشریات و اساتید و پژوهشگران از دیگر نکات بسیار مهمی است که دانشگاه شهید چمران میتواند از آن بهره لازم را ببرد.
وی افزود: شاخصهای ISC بسیار قوی است که ثبت اطلاعات آماری و حرکت در این راستا میتواند در تأمین اطلاعات مفید و مستند برای تعیین جایگاه واقعی دانشگاه در نظام رتبهبندی ISC مؤثر باشد.
مهراد در مورد تأسیس شاخه مرکز منطقهای در دانشگاه شهید چمران پیشنهاد کرد: دو نفر از متخصصان علم اطلاعات یا علوم کامپیوتر از این دانشگاه میتوانند پس از گذراندن دوره دو ماهه در مرکز و آشنایی با پایگاههای اطلاعاتی موجود، در این شاخه در دانشگاه شهید چمران فعالیت کنند.
وی گفت: با تأسیس شاخه مرکز منطقهای در دانشگاه شهید چمران اهواز، این دانشگاه میتواند خدمات اطلاعات علمی را به تمام دانشگاههای استان ارائه دهد، اما شرط انجام این کار تعهد کارکنانی است که برای تأسیس شاخه معرفی و گمارده میشوند. یقینا صلاحیت این افراد پس از انجام آزمون مشخص خواهد شد. وجود کارکنان حرفهای با تعهدات اخلاقی در موفقیت شاخه ضروری است.
علیزاده معاون اداری مالی ISC نیز ضمن معرفی سامانه گردهماییهای علمی ایران در ISC گفت: از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ISC مسئول گردآوری همایشها شده است و برای اینکه همایشی از رتبه علمی برخوردار باشد باید در ISC ثبت شود.
وی افزود: برای این کار برگزارکنندگان همایشها پس از تماس و برقراری ارتباط با ISC و بیان درخواست خود، میتوانند با دریافت کد کاربری وارد این سیستم شده و همایش خود را به راحتی به ثبت رسانند. بنابراین دانشگاه شهید چمران نیز میتواند از این پس با ثبت همایشهای برگزار شده خود در این سامانه، رتبه علمی خود را ارتقاء دهد.
وی ادامه داد: ISC متولی سامانه همایشهای ملی است که همایشهای پراستناد را تحلیل میکند و علاوه بر این تمام فرایندهای مربوط به همایش تا داوری و برگزاری آن را به صورت الکترونیک انجام میدهد.
همچنین جعفر مهراد در مورد بند دیگر تفاهمنامه مربوط به انتخاب دانشگاه به عنوان Focal Point پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) برای کشورهای عربی گفت: هر زمان که دانشگاه مایل به برقراری ارتباط با یکی از دانشگاههای کشورهای اسلامی باشد، ISC میتواند به عنوان درگاه ورود آن کشور زمینههای لازم برای برقراری ارتباط را فراهم آورد.
در ادامه این جلسه موارد مربوط به چاپ کتاب و نشریات، استفاده از اساتید ISC و مرکز منطقهای در تدریس، هدایت پایاننامهها، انجام طرحهای تحقیقاتی مشترک در حوزههای علوم پایه، فنی و مهندسی، کشاورزی و دامپزشکی و بعضی از رشتههای علوم اجتماعی مانند مدیریت، حسابداری، اقتصاد و علم اطلاعات و دانش شناسی، پذیرش بورسیه از مرکز و ISC و سایر موارد تفاهمنامه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
رنجبر معاون آموزشی دانشگاه شهید چمران اهواز، تفاهمنامه منعقده را نقطه عطفی در تاریخ تحولات و توسعه علمی پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز نام برد و اجرای به موقع مفاد تفاهمنامه را هر چه زودتر ضروری دانست.