به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، رییس ستاد توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری ازتولید مسیریاب (روتر) بومی تا سال آینده در کشور خبر داد و گفت : تولید این مسیریاب با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ووزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در کشور انجام می شود.
روتر (مسیر یاب) یک دستگاه شبکه ای است که داده ها را در یک شبکه تا رسیدن به مقصد هدایت می کند. این دستگاه در زمینه حفظ امنیت اطلاعات و داده ها در سیستم های شبکه ای بسیار مهم است. دکتر غلامرضا داداش زاده اظهار داشت: همچنین دانشگاه های شریف و امیرکبیر، وظیفه ساخت بخشی از تجهیزات و امکانات لازم را برای روتر بومی برعهده گرفتند و شرکت مخابرات نیز علاوه بر سرمایه گذاری، خرید این دستگاه را برای استفاده در شبکه های رایانه ای خود تضمین کرده است.
رییس ستاد توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: این پروژه با اعتباری بالغ بر 6 تا 7 میلیارد تومان تصویب شده است و فاز نخست آن تا آخرامسال و فاز تجاری و تکمیل آن تا سال آینده انجام می شود. وی خاطرنشان کرد: تولید روتر بومی با هدف حفاظت از اطلاعات کشور، جلوگیری از درز اطلاعات به بیرون و بومی سازی فناوری ها انجام می شود.
به گفته داداش زاده برنامه های ستاد توسعه فناوری اطلاعات به سه بخش تقسیم می شود.یک بخش ارتباطات و شبکه، امنیت ارتباطات وفناوری اطلاعات و بخش دیگر فناوری اطلاعات است که در تامین امنیت اطلاعات علاوه بر نرم افزار باید به مجموعه های سخت افزاری نیز توجه کرد که تولید روتر بومی یکی از دستاوردهای سخت افزاری در این زمینه است که باید توسط محققان ایرانی ساخته شود.