به گزارش گروه دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»: حدود یک هفته پیش بود که در مصر، کنفرانسی بین المللی با حضور علمایی از سراسر جهان اسلام تشکیل شد که بزرگان تکفیری هم در آن حاضر بودند. در این کنفرانس، فتوای «جهاد» بر علیه حکومت سوریه (و به تبع بر ضد حزب الله) صادر شد. این ماجرا، در قله سلسله عربدههای تکفیری ای بود که از چند سال پیش علیه شیعیان به گوش می رسید و درگیری های داخلی سوریه هم بستری شده بود تا سرویس های جاسوسی جهانی با حداکثر قوا و با استفاده از رسانه های پر تعداد و کارکشته، به شعلهورتر کرن آن بپردازند.
درخت زشت این فتنه انگیزی ها، دیروز و در آستانه ی ولادت امام حی (عجل الله فرجه) این بار در مصر میوه تلخی داد: شیخ حسن شحاتة، از علما و رهبران اصلی شیعیان مصر به همراه سه نفر از یارانش به طرز فجیعی به شهادت رسید.
گزارشی از نحوه شهادت شیخ شحاتة
طبق گزارش های واصله، از حدود دو هفته پیش، در روستای «ابومسلم» در منطقه «ابوالنمرس» در استان «الجیزة» (در حدود 30 کیلومتری جنوب قاهره) تبلیغات گسترده علیه شیعیانشدت گرفتهاست چنانکه با کافر و نجس خواندن آنان، اهالی روستا به کشتن آنان ترغیب می شده اند. تا آنکه دیروز شیخ حسن شحاتة در منزل یکی از اهالی روستا حاضر شده و به همراه جمعی دیگر از شیعیان روستا مشغول جشن و شادمانی میلاد امام عصر (عجل الله فرجه) می شوند.
به گزارش فرانس پرس، یکی از شاهدان عینی به نام یاسر یحیی می گوید: «وقتی اهالی روستا از حضور شیخ حسن شحاتة در روستا مطلع شدند، از صاحب منزل خواستند که او را به آنها تحویل دهد ولی صاحب منزل نپذیرفت و آنها هم شروع کردند به حمله به منزل.» در این حمله از کوکتل مولوتف استفاده شده و تلاش برای آتش زدن منزل در جریان بوده است.
یاسر یحیی ادامه می دهد: «اهالی پتک و کلنگهای بزرگی آوردند و بخشی از دیوار منزل را خراب کردند و شیعیان حاضر در منزل را خارج کردند و شروع به کتک زدن آنها در میدان روستا کردند و آنقدر آنها را زدند تا کشته شدند.» بعد از کشته شدن هم پیکرهای شهدا بر روی زمین کشیده اند.
یکی دیگر از شاهدان هم می گوید: «تلاش کردم نجاتشان دهم ولی اهالی مصمم بودند که بکشندشان.»
به گزارش پایگاه المنار، اهالی حین زدن و شکنجه این شیعیان، شعار های «الله اکبر» و «شیعیان کافرند» و «کافر، کافر» سر می دادند.
در این حادثه ی درد آور، شیخ حسن شحاتة (66 ساله) برادرش محمد شحاتة (35 ساله) و شحاتة شحاتة (55 ساله) و عبدالقادر حسنین عمر (45 ساله) به شهادت رسیده اند و تعداد نامشخصی از شیعیان هم زخمی شده اند.
گفتنی است که شهید شیخ حسن شحاتة از رهبران اصلی شیعیان مصر (و به تعبیر برخی رسانه ها، اصلی ترین رهبر شیعیان اثنی عشری مصر) محسوب می شده است که در خانواده ای از اهل سنت متولد شد و بعدها با پی گرفتن مطالعات بی طرفانه، مستبصر شده و در سال 1996 اعلام تشیع کرد و دو بار در زمان رئیس جمهور مخلوع مصر، محمد حسنی مبارک به زندان افتاد. خود شهید شحاتة در یک سخنرانی، دلیل حقیقی دستگیری اش را تنها اعلام ولایت امیرالمؤمنین(ع) و برائت از دشمنان اهل بیت اعلام کرده بود. شهید شحاتة همچنین از طرف حکومت مصر، ممنوع الخروج شده بود.
چگونگی عکس العمل پلیس در حین واقعه
برخی گزارش های خبری حاکی است که پلیس مصر در این جریان برای جلوگیری از قتل فجیع این شیعیان اقدامی نکرده است ولی سرلشگر عبدالعظیم نصرالدین (معاون رئیس اداره امنیت استان الجیزة) می گوید: «ما برای نجات این افراد تلاش کردیم ولی تجمع شدید اهالی و کوچه های باریک روستا باعث شد نتوانیم پیش برویم. حتی اهالی به خود ما هم حمله کردند و این باعث شد مجبور شویم عقب نشینی کنیم»!
البته سرلشگر نصرالدین مدعی است پلیس توانسته بیست و پنج نفر از شیعیان را از منزل تحت محاصره خارج کند و این باعث شده تعداد قربانیان کاهش یابد.
طبق آنچه از گزارش خبرنگار ارسالی فرانس پرس برمی آید، برخی اهالی روستا به حدی در این مدت تحت شستشوی مغزی تکفیری ها و رسانه های پرتعداد ضد شیعی قرار گرفته اند که هنوز هم از این جنایت وحشیانه ناراحت نبوده و حتی برخی از اهالی روستا از این جنایت کاملا راضی هستند و این امری است بسیار نگران کننده.
گفتنی است که در این روستا، بیست خانوار شیعه ساکن هستند و اهالی روستا، شحاته را به نشر مذهب تشیع در این روستا متهم می کنند. یکی از اهالی که نمی خواسته نامش ذکر شود در مصاحبه با خبرنگار فرانس پرس اعلام کرده است: «این خشم شدید بر ضد شحاته از آن جهت بود که او موجب شده بود اخیرا تعدادی از جوانان روستا، شیعه شوند.»
محکومیت از طرف الازهر و مرسی
در عین حال موج محکومیت ها در برابر این جنایت وحشیانه آغاز شده است، هرچند به نظر می رسد برخی گروه های سیاسی در مصر هم سعی دارند از خون این شهدای مظلوم شیعه برای تصفیه حساب های حقیر سیاسی خود سوء استفاده کنند.
در این بین دانشگاه الازهر مصر این حرکت قرون وسطایی را محکوم کرده و در بیانیه ای با اعلام اینکه این ماجرا را با نگرانی پیگیری می کند، اعلام کرده است «این عمل جنایتکارانه که از طرف برخی ها صورت گرفت، از گناهان کبیره و از بزرگترین منکراتی بود که از طرف شرع حکیم تحریم شده است، از نظر قانونی جرم است و قانون اساسی هم آن را جرم می داند.» در ادامه بیانیه الازهر آمده است: «اسلام و مصر و مصری ها قتل به سبب عقیده یا مذهب یا فکر را نمی شناسند و با این قبیل اتفاقات غریبه اند. هدف از این اتفاقات از بین بردن ثبات کشور در این لحظات حساس و کشاندن ما به سمت فتنههاست و باید همه، چه حکومت چه ملت، نسبت به آن هشیار باشند.» الازهر در ادامه بیانیهاش خواستار تحقیق فوری درباره این قضایا و «اشد مجازات» برای کسانی شده است که جرمشان اثبات شود.
از طرف دیگر، رئیس جمهور مصر (که بسیاری مسئولیت غیر مستقیم این قضایا را به جهت همراهی اخیر وی ب جریان سلفی بر عهده او می دانند) هم بیانیهای صادر کرده و این قضیه را به شدت محکوم نموده است. در بیانیه ی ریاست جمهوری مصر تأکید شده که آنچه رخ داده کاملا با روح تسامح و احترامی که ملت مصر با آن شناخته می شود در تضاد بوده است، ملت مصری که همواره به میانه روی و اعتدال مشهور بوده است.
ریاست جمهوری مصر به شدت این قبیل اقدامات جنایتکارانه را رد کرده و تأکید کرده که به دستگاه های مربوطه دستور داده شده است که قضیه را پیگیری کرده و انجام دهندگان این «جنایت زشت» را دستگیر و به سرعت تحویل عدالت دهند.
نخست وزیر مصر هم جزو کسانی است که طی بیانیه ای این «جنایت کریه» را محکوم کردند. در بیانیه هشام قندیل آمده است: «این جنایت کریه، با اصول و تعلیمات تمامی ادیان آسمانی مخالف است و با روحیه ی دینی متساهل مصری ها هم که برای صدها سال در مصر وجود داشته در تعارض است.» در این بیانیه، هشام قندیل همچنین «رد قاطع» خودش را پیرامون سخنرانی های نفرت پراکن و تحریک کننده به خشونت و برانگیزاننده ی عربده های طائفه ای (که با جامعه ی مصری سنخیت ندارد) هم ابراز نموده است.
محکومیت جنایت از طرف احزاب مختلف مصری
در مقابل، احزاب و گروه های مصری مخالف حکومت هم ضمن محکومیت این حرکت قرون وسطایی، بعضا سعی کرده اند انتقاداتی را به دولت مصر وارد کنند، که فارغ از وارد بودن یا نبودن آن، امید است که به قصد سوء استفاده از خون شهدای عزیز شیعه نبوده باشد.
طبق نقل روزنامه «مصری الیوم» حزب «الدستور» این واقعه را جنایتی نابخشودنی وصف کرده است که از طرف دین و شرع و قانون پذیرفتنی نیست. در بیانیه رسمی این حزب آمده که این واقعه، نتیجه ی مستقیم بیانات تکفیر و سخنرانی های دعوت کننده به «نفرت دینی» ای است که در خلال تظاهرات «نه به خشونت» در جمعه ی گذشته در مقابل مسجد رابعة عدویه در مصر مطرح شد.
رئیس حزب الدستور، محمد البرادعی هم در صفحه شخصی اش در شبکه توئیتر نوشته است: «کشتن و روی زمین کشیدن جسد مصری ها به دلیل عقیده شان نتیجه کریه خطابات دینی تهوع آوری است که اجازه داده شده به راحتی مطرح شود.»
و ادامه داده: «ما منتظر گام های محکم و اساسی از طرف نظام و الازهر هستیم، پیش از آنکه آنچه از انسانیتمان مانده را از دست بدهیم.»
از طرف دیگر، این جنایت توسط رئیس حزب «مصر قوی» عبدالمنعم ابوالفتوح هم محکوم شده و ابوالفتوح خواستار آن شده که همه دعوت کنندگان به این قبیل حرکات مورد پیگرد قرار بگیرند.
عمرو موسی رئیس حزب «کنگره» هم این حرکت را جنایت کریه خوانده و ضمن محکومیت آن، آن را نتیجه ی خطابات دینی بدون خویشتنداری شمرده است.
حزب «آزادگان مصری» مسئولیت کامل قضیه را بر عهده رئیس جمهور مصر دانسته و خواستار محاکمه ی عاملین این جنایت شده است. این حزب ریشه این قضایا را در سخنان تکفیری و متهم کردن به خیانتی دانسته که توسط برخی «شیوخ فتنه و دعوت کنندگان به قتل و آتش زدن» از طریق شبکه های ماهواه ای و رسانه ها مطرح می شود.
گفتنی است که نایب رئیس حزب آزادی و عدالت (شاخه سیاسی اخوان المسلمین)، سخنگوی رسمی اخوان المسلمین و سخنگوی رسمی حزب سلفی النور هم طی سخنانی دامن خود را از این جنایت مبری دانسته اند. گرچه در سخنان سخنگوی حزب النور، مسئله به گونه ای مطرح شده که کشته شدن این شیعیان مسئله ی حقی بوده، ولی این حزب مسئول «اجرای حدود» نیست!
واکنش شیعیان مصر
از طرفی شیعیان مصر هم دربرابر شهادت مظلومانه شهید شیخ حسن شحاتة واکنش نشان داده اند.
بهاء انور (که برخی رسانه ها از او به عنوان سخنگوی شیعیان مصر یاد کرده اند) در مصاحبه با فرانس پرس گفته است: «من مسئولیت کامل آنچه رخ داده را بر عهده رئیس جمهور مرسی می دانم چراکه سخنان تحریک کننده ی مستمری بر ضد شیعیان در منطقه ی ابومسلم از دو هفته پیش وجود داشت و هیچ کسی [برای جلوگیری از آن] دخالتی نکرد، به رغم اینکه ما این موضوع را به نیروهای حکومتی اطلاع داده بودیم.»
به گفته ی انور «دولت بر ضد دعوتهای تحریک کنده علیه شیعیان، سستی نشان می دهد. آنچه رخ داد نتیجه تحریک منظم و مستمر بر ضد شیعیان مصر بود.»
بهاء انور همچنین در مصاحبه با پایگاه اینترنتی «الاهرام» گفته است: «پلیس دیر رسید، وقتی هم رسید کاری نکرد.»
طارق الهاشمی (از رهبران شیعه مصر) هم خواستار دخالت فوری نیروهای مسلح برای تأمین امنیت شیعیان در مصر شده است و ضمن محکوم کردن جنایت به شهادت رساندن شهید شحاتة بیان کرده : «اینکه سلفی ها منزل شحاتة را محاصره کرده بودند [و در این مدت کسی آن ها را پراکنده نکرده بود] دلیل واضحی بر نبودن دولت قانون است.»
به گزارش الجزیرة، طارق الهاشمی مسئولیت کامل این مسئله را بر عهده رئیس جمهور مصر محمد مرسی دانسته و از وجود طرح سلفی ها برای دنبال کردن مکان های شیعیان و سر به نیست کردن شیعیان سخن گفته است.
فعال شیعی مصری احمد راسم هم ضمن اشاره به «عملیات تحریک مذهبی از خیلی وقت پیش» نسبت به بالاگرفتن امور بعد از این به بعد هشدار داده است. نفیس در مصاحبه با نشریه ی «الیوم السابع» مصر از فهرست ترور رهبران شیعه سخن گفته است.
بیانیه حزب الله لبنان
حزب الله لبنان هم طی بیانیه ای این جنایت را محکوم کرده است. در بیانیه ی حزب الله، این حادثه «جنایت کریهی که مصر، پیش از آن مانند آن را به خود ندیده بوده» وصف شده است.
دربیانیه حزب الله آمده است: «سیل تحریک مستمری که از طرف برخی نیروهای تندرو صورت می گرفت (و آنها به نوبه خود از طرف ایادی خارجی به حرکت در آمده بودند) و این چیزی بود که ما پیشتر نسبت به آن هشدار می دادیم، منجر به جنایتی کریه در حمله به یک تجمع مسلمانان شیعه در منطقه جیزه مصر شد و در نتیجه آن عالم بزرگوار شیخ حسن شحاتة و تعدادی دیگر از مؤمنین قربانی شدند.»
در ادامه بیانیه حزب الله آمده است: «این جنایت بسیار قبیح، ابدا با طبیعت منفتح و باز مردم مصر و با فرهنگ تسامح و اعتدال و تنوع که مصر عزیز با آن شناخته می شد، همخوانی نداشت.»
در بیانیه حزب الله نسبت به «فراگیرتر شدن این موج تکفیری ای که امت ما را در می نوردد و برخی دولت ها و مؤسسات و شیوخ و شخصیت ها در پشت آن قرار دارند و در چارچوب طرح کثیف برانگیختن آتش فتنه فعالیت می نمایند» هشدار داده است.
در انتهای این بیانیه هم ضمن درخواست از حکومت مصر برای دستگیری مرتکبین این جنایت و سپردن آنها به دست عدالت، از جامعه مصرو نیروهای زنده ی آن خواسته شده تا همگی دست به دست هم داده و جلوی تندروی های اینچنینی را بگیرند.»
در هر حال، با شهادت این شهید مظلوم و همراهانش، مرحله تازه ای در حیات امت اسلامی آغاز شده است و نکته ی مهم آن است که اولا نباید با برخی رفتارهای نسنجیده و تندروانه در مناطق امنی چون ایران، بهانه به دست تکفیری ها برای کشتن شیعیان در مناطق دیگر داد و دوم اینکه نباید با تحت تأثیر احساسات کاذب قرار گرفتن، همه اهل سنت را به چشم اقلیت خبیث تکفیری دید و تبدیل به لبه ی دوم قیچی ای شد که مخالفان اصل اسلام، برای نابودی امت اسلامی تیز کرده اند.
منبع: rajanews.com
بهتر نيست به جاي دادن موشک به فلسطيني ها يه مقدار هم به فکر شيعيان مصر عراق يا پاکستان باشيد؟