به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»سیدعلیرضا مرندی در مراسم رونمایی از اسناد مرتبط با سلامت که صبح امروز در ساختمان معاونت بهداشت وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان اینکه سلامت و امنیت دو مسئله مهمی است که باید به آن توجه ویژهای شود تصریح کرد: متأسفانه عامه مردم و مسئولان کشوری و استانی به درمان بیشتر از پیشگیری اهمیت میدهند در حالی که درمان مرحله شکست سلامتی است، ما اگر نتوانیم سلامت را حفظ کنیم به مرحله شکست می رسیم و آن موقع است که وظیفه خود را درمان میدانیم و در این مرحله است که به حوزه اقتصاد نیز ورود پیدا میکنیم متأسفانه این بزرگترین اشکال حوزه سلامت ما است.
وی گفت: تمام تلاش نظام باید پیشگیری از بیماریهای باشد، ما توانستیم بیماریها واگیر را با آموزشهای که به مردم میدهیم تا حدودی در جامعه کاهش دهیم گرچه لازم است خدمات بیشتری به مردم ارائه دهیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس با بیان اینکه آموزش در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر بسیار با اهمیت است افزود: تأمین تجهیزات پزشکی کار مهمی نیست بلکه باید از مبتلا شدن مردم به بیماری واگیر و غیرواگیر جلوگیری کنیم
مرندی گفت: اگر به مردم آموزش دقیق بدهیم و به تولیدات غذایی و کارخانجات نیز نظارت کافی داشته باشیم میتوانیم راههای پیشگیری را در جامعه نهادینه کنیم.
وی با تأکید به اینکه دولت باید در جلوگیری از شیوع بیماریهای ورود پیدا کند گفت: وقتی یک بیماری مبتلا به بیماری قلبی و عروقی به مرحله درمان میرسد در واقع سلامت خود را از دست داده است در اینجاست که تجهیزات پزشکی را افزایش می دهیم در حالی که از سلامت سایر افراد جامعه غفلت میکنیم.
عدل جزو اصول دین ماست
مرندی در باره عدالت در سلامت گفت: زمانی میتوانیم عدالت در سلامت را عملی کنیم که مردم با درآمد کمتر از سلامت بیشتری برخوردار باشند لذا پیشگیری و مراقبتهای اولیه لازمه اجرای عدالت در سلامت است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس در باره رسالت مسئولان حوزه سلامت اظهار داشت: رسالت ما رسیدگی به افراد کمبضاعت،؛ آموزش و توانمند کردن مردم برای برخورداری از حداکثر سلامتی است زیرا که نهایت کمک به جامعه رسیدگی به سلامت مردم است.
مرندی یادآور شد:وزارت بهداشت مسئول سلامت مردم است اما مطالعات نشان میدهد این وزارتخانه تنها 25 درصد سلامت را در اختیار دارد و بیش از 50 درصد سلامت مردم به ارگانهای دیگر مربوط میشود.