کد خبر:۲۴۸۹۰۴
مهدی نژاد در نشست خبری خبر داد:

اجرا نشدن قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان

معاون پژوهشی وزیر علوم با بیان مشکلات اجرا نشدن قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت:‌ باید تکلیف صدور مجوز‌های این شرکت ها ...
اجرا نشدن قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمد مهدی‌نژاد نوری معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در نشست خبری صبح امروز در وزارت علوم با اشاره به مشکلات اجرا نشدن قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: معافیت مالیاتی یکی از مشکلات برای اجرای قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است زیرا هنوز برای تفهیم این قانون به برخی ادارات مالیاتی با مشکل مواجه هستیم .

 

وی مشکل پوشش بیمه‌ای و ازدیاد جهشی شرکت‌های دانش‌بنیان را از دیگر مشکلات برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان برشمرد و گفت: بحث صندوق نوآوری و شکوفایی نیز یکی از مشکلات اجرای این قانون است زیرا در قانون به صراحت آمده است که این صندوق وابسته به شورای عتف و زیر نظر رئیس این شورا است ولی اختلافاتی در این رابطه به وجود آمده است که مسائل مربوط به صندوق با مشکلاتی روبرو شد.

 

وی افزود: در سال 90 اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی را به هیئت دولت ارسال کردیم که اواخر سال 90 اساسنامه با تغییرات بسیار به وزارت علوم ارائه شد و از اواخر سال 91 صندوق شکل گرفت ولی پولی در آن موجود نبود.

 

مهدی‌نژاد ادامه داد: موضوع دوم بحث آئین‌نامه اجرایی این صندوق بوده است که تا آذر سال 91 تصویب شد و در آن به صراحت اعلام شده که دستورالعمل تشخیص شرکت‌های دانش‌بنیان و نظارت بر اجرای آئین‌نامه باید در کارگروه ویژه صورت بگیرد ولی در این رابطه نیز اختلافاتی به وجود آمد.

 

وی با بیان اینکه باید تکلیف صدور مجوز شرکت‌های دانش‌بنیان از سوی معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری به زودی تعیین شود، گفت: در رابطه با صدور مجوز شرکت‌های دانش‌بنیان وزارت علوم که دستگاه اجرایی است باید این کار را انجام دهد ولی در این رابطه نیز اختلافاتی پیش آمده که با مشکلاتی مواجه شده‌ایم و در حال حاضر صدور مجوزها در پارک‌ها انجام می‌شود.

 

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم اظهار داشت: شرکت‌های دانش‌بنیان نهادهای اصلی برای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان و به دنبال آن اقتصاد مقاومتی هستند.

 

وی افزود: در بحث اقتصاد مقاومتی در کشور ما بحث سلامت اقتصاد نیز مهم است و تنها نباید با محاسبات عادی دانشی برخورد کنیم بلکه اقتصاد در کشور ما بر اساس مسائل ارزشی صورت می‌گیرد.

 

وی با بیان اینکه دانشجویان کشور می‌توانند از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان به فکر بازار کار باشند عنوان کرد 4میلیون دانشجو در مقاطع مختلف در کشور وجود دارد که اگر یک میلیون از آنها شاغل باشند و یک میلیون نیز جذب بازار سنتی شوند 2.5میلیون دانشجو می‌توانند از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان جذب بازار کار شوند.

 

وی اضافه کرد: برای تحقق چشم‌اندازهای کشور چاره‌ای جز تکیه بر کاربرد علم در عمل نداریم و در این میان شرکت‌های دانش‌بنیان زنجیره آخر پدیده نوآوری هستند.

 

مهدی‌نژاد اظهار داشت: دانشگاه‌های ما نباید آموزشگاه‌های بزرگ باشند بلکه باید مراکز آدم‌سازی و حل مشکلات کشور باشند که یکی از مشکلات کشور ما نیز در حال حاضر بحث اقتصاد مقاومتی است و دانشگاه‌های ما باید با تبدیل شدن به دانشگاه نسل سوم در این رابطه حضور چشم‌گیر داشته باشند.

 

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تصریح کرد: باید زمینه حرکت به سمت پژوهش‌محور بودن دانشگاه‌ها از طریق شناسایی نیازهای آینده کشور فراهم شود و به همین دلیل به سمت اجرای طرح‌های کلان ملی رفتیم.

 

وی گفت: طرح‌های کلان ملی به منظور شناسایی نیازهای آینده برای ایجاد اشتغال و کارآفرینی صورت می‌گیرد.

 

معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم خاطرنشان کرد: اجرای طرح‌های کلان در دانشگاه‌ها سبب می‌شود حجم زیادی از دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی وارد عرصه بازار شوند و برای تکمیل چرخه اجرای طرح‌های کلان بحث ارتباط صنعت و دانشگاه را نیز فعال کردیم به طوریکه در حال حاضر 2500پروژه دکتری از سوی 7هزار دانشجوی دکتری به صورت سفارشی دستگاه‌های اجرایی انجام می‌شود و بیش از سه هزار پروژه قرارداد بین دانشگاه‌ها و صنایع انجام شده است.

 

وی با بیان اینکه هنوز دانشگاه‌های کشور در بخش پژوهش ظرفیت بسیاری دارند گفت: با ایجاد کترای پژوهش محور سعی کردیم افراد نخبه دوره دکتری بر روی مسائل کشور تمرکز کنند زیرا ما باید به سمتی برویم که دانشجویان هزینه نکنند بلکه دستگاه‌های اجرایی برای کار پژوهشی هزینه‌هایی را اختصاص دهند.

 

مهدی‌نژاد گفت: در سال 91 برای نخستین‌بار درآمدهای پژوهشی دانشگاه علم و صنعت از اعتبارات آن بیشتر شد و بقیه دانشگاه‌ها نیز باید به این مرحله برسند، البته به دنبال کاسبی در دانشگاه‌ها نیستیم ولی باید مشکلات دستگاه‌ها را رفع کنیم.

 

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم اظهار داشت: در حال حاضر در 8 دانشگاه مجوز ارائه دکترای پژوهش‌محور داده شده است و در بقیه دانشگاه‌ها نیز این دوره راه‌اندازی می‌شود.

 

وی گفت: بر اساس آئین‌نامه ارتقاء نیز بحث تولید نظری در علوم انسانی، فرصت‌های مطالعاتی و تشویق مقالات بهبود یافته است.

 

مهدی‌نژاد ادامه داد: در مورد اجرای قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان هنوز به اهدافی که ترسیم شده بود نرسیدیم ولی برای توسعه نوآوری در کشور باید شبکه علمی باند پهن را راه‌اندازی کنیم تا اطلاعات در تمام کشور به تبادل گذاشته شود و شبکه آزمایشگاهی علمی نیز باید توسعه یابد.

 

وی با اشاره به همکاری‌های مجلس برای حمایت از نخبگان گفت:‌ حدود 70 میلیارد تومان اعتبار برای صندوق نوآوری و شکوفایی در نظر گرفته شده و مجلس شورای اسلامی همکاری‌های خوبی را با بخش پژوهش کشور انجام داد.

 

به گفته مهدی‌نژاد بر اساس بند 8 ماده واحده قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان به بانک مرکزی نیز اجازه داده شد که 3.5میلیارد تومان اعتبار را برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان معرفی‌شده از سوی وزارت علوم قرار دهد و بر این اساس سه هزار و 200 شرکت دانش‌بنیان کشور می‌توانند از این منابع استفاده کنند.

 

وی افزود: برای 41 طرح کلان مصوب شورای عتف نیز 400میلیون تومان اعتبار از مازاد درآمد نفتی از سوی مجلس تصویب شد و 100میلیون دلار نیز از همین محل به تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه اختصاص داده شد.

 

وی با بیان اینکه تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان کشور تا سه سال آینده باید به 20هزار شرکت برسد گفت: هنوز در بخش حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان برخوردهای سلیقه‌ای صورت می‌گیرد و با اینکه از نظر قانون کمبودی نداریم ولی در اجرای قانون دچار مشکل هستیم.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار