آیا خوردن قارچ فایدهای دارد؟
به گزارش گروه فضای مجای «خبرگزاری دانشجو»، طی قرنها از انواع قارچ در تهیه داروهای سنتی شرقی برای درمان انواع بیماریها استفاده میشده است به عنوان مثال در ژاپن و چین از قارچ shiitake (تصویر مجاور) برای جلوگیری از بیماریهای قلبی، ایجاد مقاومت در برابر ویروسها و بیماریها، درمان خستگی، سرما خوردگی و آنفلوانزا استفاده میشود.
ترکیبات قارچ
پروتئین: در کشور فنلاند قارچهای خوراکی دارای 4/7 درصد پروتئین هستند، که البته قابل مقایسه با گوشت که دارای 20 درصد پروتئین است، نمیباشند.
ویتامینها:
ویتامین B2: حدود 21 درصد از مقدار توصیه شده ریبوفلاوین را تامین میکند.
ویتامین B3: حدود 30 درصد از مقدار توصیه شده نیاسین را تامین میکند.
ویتامین C: حدود 6 درصد از مقدار توصیه شده ویتامین C را تامین میکند.
ویتامین B9: حدود 9 درصد از مقدار توصیه شده اسید فولیک را تامین میکند.
املاح:
سلنیوم: تقویت کننده سیستم ایمنی و ضد سرطان است. مصرف صد گرم قارچ 16 درصد نیاز روزانه سلنیوم را مرتفع میکند.
پتاسیم: برای قلب وفشار خون بالا مفید است. مصرف صد گرم قارچ، 17درصد نیاز روزانه پتاسیم را مرتفع میکند.
فسفر: به استحکام استخوان و دندان کمک میکند. مصرف صد گرم قارچ، 12درصد نیاز روزانه فسفر را مرتفع میکند. فسفر موجود در قارچ کارایی مغز را افزایش داده و برای کودکان و دانش آموزان میتواند در تقویت حافظه و کارایی مغز موثر باشد.
روی: تقویت کننده سیستم ایمنی وضد عفونت است. مصرف صد گرم قارچ، 6 درصد نیاز روزانه روی را مرتفع میکند.
مس: خونساز است. مصرف صد گرم قارچ، 30 درصد نیاز روزانه مس را مرتفع میکند.
آب:
صد گرم قارچ، 80 تا90 درصد آب دارد.
انرژی:
صد گرم قارچ، کمتر از 30 کیلوکالری انرژی در بدن تولید میکند. مصرف قارچ مثل سایر سبزیجات در رژیمهای کاهش وزن کاربرد دارد.
فیبر: وجود فیبر موجود در آن در پیشگیری از بروز سرطانهای دستگاه گوارش به خصوص روده بزرگ نقش مهمی دارد. همچنین میتواند به کاهش تری گلیسیرید و قند خون کمک کند.
به آن دسته از افرادی که روی پوستشان جوش و لک وجود دارد و به طور کلی از ناراحتیهای پوستی در رنجند، توصیه میشود قارچ زیاد مصرف کنند. همچنین قارچ دارای مقدار زیادی اسیدفولیک هم هست.
منبع: جام نیوز